maanantai 29. syyskuuta 2014

Kioto③ : Ei enää turisteilua kiitosAamu lähti käytiin puol 8 aikaan. Siinä pakkaili, söi aamupalan ja tuijotti tv:tä. Katoin ensimmäistä kertaa Kamen rider jakson. On se vaan outo sarja. Kai lapset siittä sit tykkää. Siinä puol ysin aikaan piti kokoontua alas bussille. Mietittiin, että mikäs tässä nyt kestää ja jokkut oli bilettäny koko yön ja ei olleet sit heränneet ollenkaan. Niitä odoteltiin sit 40min siinä.

Päivän ensimmäinen kohde oli Arashiyama.


 


Mulla oli jotenkin ihmeen heikko ja väsyny, olematon olo koko sen aamun, en tiiä miks. No käveltiin siinä sinne bambumetsään ekana kaikki yhdessä, jonka jälkeen oli vuorossa vapaa-aikaa.


Kivan näkösiä pikkupuoteja siinä ympäriinsä.
Siis mulla oli niin jäätävä olo, kun käveltiin täällä mettässä. Tuli vähän sellanen fiilis että kohta tyyliin pyörryn tohon maahan ja yritin kävellä vaan eteenpäin. Etenkin sellanen yks aika jyrkkä mäki oli ihan kauhee kavuta siellä. En tajua yhtään mistähän sekin oli johtu. Kun mentiin lounaalle sit tän visiitin jälkeen, mun olo kohentu huomattavasti. Ihmettelin vaan sitä, kun kyllä mää söin aamupalan, että mistä se oikein tuli.

Aika monet kaverit meni sit siihen Tenryuu temppeliin ja olin et no viiminen temppeli, kai sitä vois mennä. Heti kun astuin portista sisään olin et "mitä vittua Milla, miks sää menit tänne?" Samaa shaibaa, kun muilla temppeleillä. Lisäks se outo olo siihen päälle oli oikein mukavaa.
Olihan tää siis tosi upee paikka, kun näitä kuvia kattoo. Siinä vaiheessa tuli vaan temppelit ja turisteilu korvista ulos. Halus vaan takasin Fukuokaan möllöttään omaan huoneeseen haha.

Tänne talon sisälle pääsi itseasiassa, mutta sinne ei päässy samalla lipulla. Olin et just joo ja häippäsin siittä aika nopeesti omille teilleni jättäen kaverit tänne.Turisteja aika paljon ja myös koululaisryhmiä.
Siellä oli apinapuisto. Ois ollu hauska käydä, jos ois ollu aikaa.
Mentiin sit tosiaan lounaalle. Se oli buffetti! Ihan ok ruokaa, ei mitään sellasta mitä ois halunnu hamstrata, mutta hyvää. Mukaan kuulu myös jälkkäribuffetti. Oli kyllä niin ähky olo sen jälkeen ja ei tarttenu kun syödä iltapala illalla.

Viimenen etappi meijän matkassa oli Nijo linna. 
Nappasin facebookista, ei mun kuva.

Päästiin tonne sisälle katteleen kuinka Shogun oli eläny tuolla Edo-aikakaudella. Upee paikka kyllä. Ne kaikki seinä- ja kattomaalaukset oli niin kauniita ja siä pysty kyl tuntee sen vanhan tunnelman. Vielä kun ne huoneet ois viä ollu edelleen myös sisustettu niinkun ne oli aikoinaan. Tietty osasssa huoneessa luki, että mitä siellä oli ollu ja joissakin oli muutamia nukkia, että pysty jotenkin kuvitteleen. Olis kiva päästä itekseen ihan vaelteleen tollaseen taloon ja tutkisteleen. Tosi kiva, että visiitti täällä oli sisällytetty meijän matkaan. Kiertelyn jälkeen meillä oli aikaa kierrellä vielä ulkona.Sit bussi suuntas takasin Kioton asemalle ja ootettiin shinkansenia. Shinkansen pysähtyy muuten vaan 1min ajaks asemalle. Parempi ehti mukaan haha.


Yritin vähän opiskella siinä junassa, aika huonoin tuloksin. Kaikki oli selkeesti väsyneitä ja nukku. Takasin dormille saavuttiin siinä seittemän aikaan. Olin saanu postia!Kuvailin myös vähän Kioton ostoksia. Tässä ne Kaori Wakamatsun kortit mitä löysin. Siellä oli useempikin, mutta ne oli vähän erityyliä ja en tykänny niistä niin paljon. Mutta nää on niin upeet! Haluun löytää lisää sen tuotoksia. Siltä on tullu pari artbookkia, täytyy pitää silmät auki book offeissa.


Lootus-mustikka karkkeja niille, ketkä täällä alkaa valittaa, että mites Kioto tuliaiset?! On jotain sit mitä tarjoo haha. En kyllä tiiä tuleeko kukaa sellasia kinuaa. No syön sit ite. En kyl yhtää tiiä minkä makusia nää on. Voi olla pahojakin. Ostin nää sieltä kinkakujista, eli hopeisesta temppelistä.


Sit pamphletteja ja lippuja muutamista temppeleistä, missä sellanen lyötiin käteen.


Sieltä levykaupasta tarttu mukaan nämä. Ja siis voitteko uskoo?! Oon nyt nähny codomo dragonin 2 kertaa livenä. Niiltä tulee nyt uus sinkku ja sen myötä myös uus look (tuossa kuvassa alla), ja ne ilmotti sit samalla uudesta koko maan keikki tourista! Ja siis tiiättekö. Ne tulee myös Fukuokaan taas! Ja se päivä, aika täpärälle menee :D Ne tulee tänne 21.12. eli ehin justiinsa käymään siä ennen Tokioo menoo! Aika hyvin. Täytyy heti kun liput tulee myyntiin käydä ostamassa ja toivoo, että saa myös lipun. Ja tällä kertaa se keikka on isommassa keikkapaikassa. Onneks! Hayato kyllä viimeks puhukin siittä, että ehkä meijän täytyykin ens kerralla sit ottaa askel eteenpäin ja vuokrata isompi paikka. Hyvä hyvä.


Book offista löysin viimein Orangen 2 volumen. Toisaalta en ois halunnu ostaa tätä, koska nykyään sitä julkasee eri kustantaja. No, ehkä ostan silti kaikki siltä toiselta kustantajalta myös. (söin just mandariinin btw jos ihmettelette)Ilta menikin lähinnä blogia kirjottaessa ja miettiessä, kuinka maanantain kanjikoe tulee menee päin mäntyä, koska viikonloppuna ei opiskellu. Onneks olin tehny toisen tunnin läksyt aikasemmin jo. Ja onneks maanantain aamutunti oli peruttu, niin sai nukkua pitkään. 

Oli kanssa niin ihanaa palata takasin Fukuokaan. Tuli sellanen fiilis, että nyt on takasin kotona ja turisteilu saa riittää hetkeks aikaa. Ei kiinnosta paljoo mennä mihkää haha. Nyt oon vaan kattellu, että mitä kaikkee ohjelmaa täällä Fukuokassa päin tapahtuu ja löytykin aika kivasti kaikkee mielenkiintosta! Lisäks viikonlopuks on tiedossa keikka :3 Sitä myös odotellessa.


Eilen kun kävin kaupassa, sinne oli tullu hylly halloween kamaa. Kaduilla näky myös jo halloween koristeita aika paljon. Ostin sit näitä.


Ostin myös persimonin! Ja söin sen justiinsa, niin hyvää! Ja ne ei nyt niin himo kalliita oo, 67yen eli oisko joku 50snt? Ehkä raaskin ens kerralla kaupassa ostaa useemman.


Tänään aaamusta kertailin japanin tunnin kanjikoetta varten. Se tulee menee niin huonosti kyllä. Saas nähä montako kanjia muistan. Sit iltapäivän tunnin jälkeen lähin kaverin kanssa opiskeleen Oohori puiston Starbucksiin. Istahdettiin alas ja opiskeltiin joku 2,5h oisko. Kanjia kanjin perään.. Tää opiskelu oli siis kanjituntia varten. Ketuttaa niin paljon kun japanin tunnilla opiskellaan myös kanjeja, koska muilla tasoilla ei opiskella :))))) tosi kiva. Siinä muuten kun opiskeltiin, niin aina välillä yks niistä myyjistä kävi sanomassa miesasiakkaille jotka opiskeli siä, että "et viittis opiskella, viet tilaa muilta asiakkailta kun opiskelet täällä kauan aikaa" tmv, tietty tosi kohteliaasti, mut käski niitä siis lähtee sieltä. Ja se aina vaan sano siis miespuolisille. Olin et outoo. Koska siellä oli myös naisia/tyttöjä opiskelemassa, mutta niille se ei valittanu koskaa. Ja se paikka ei oo ollu nii täynnä, että niitten opiskelu siä ois mitää haitannu. Outo Japani taas vaihteeks.

Vielä pitäis kanjeja kerrata :( En jaksa enääää


Milla ☆


5 kommenttia:

 1. Nijo tais olla missä kävin ekaa kertaa kun menin Kiotoon... Oli kyl tosi kiva paikka! :D
  Mieti hei tota turisteilua se 5 viikkoo putkeen joululomalla. XD Arashiyamassa olisin halunnu käydä toisenkin kerran, mut laukkujen pakkaamisessa meni pidempi aika kuin olisin halunnu. Kiotossa just tykkäsin temppeleistä! Vaikka ne olikin aika samanlaisia niin niissä oli ihana käydä, ei tullu ikinä ähky! Yks parhain oli ku kävelin hautausmaan vierestä tosi korkeeta mäkeä ylös Kiyomizuderaan päin ja olin et oonkohan oikeessa suunnassa ja sit tuli pieni temppeli vastaan, jossa oli ihanan rauhallista ja varjosta. Kissat asusteli siellä~

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 viikkoo, kui sää jaksoit?! No se oli ehkä vähän erilaista turisteilua ja vaihtelevaa. Ja muutenkin et teilloli nii pitkä loma. Täällä on vaa se perus 2vko.

   Poista
  2. Se oli ihan hirveetä Tokiossa ku vaihdettiin hostelleja varmaan viis kertaa kahen viikon aikana... Muuten ihan jees. Oli meillä sit sellasii päivii et ei menty oikein mihinkään ja esim jouluaatto ja sit Koreas eka päivä käytiin vaan kaupassa. heh Koska Japanissa kaikki menee kiinni tyyliin viideltä niin ei sit kovinkaan myöhään ollu liikkeellä.

   -R

   Poista
 2. Jee, mun työharjoittelupaikka näkyy noissa sun Arashiyama-kuvissa. Tuo hotelli, joka on kuvassa juuri ennen apinapuiston kuvia. :-p Arashiyama on ihana!

  VastaaPoista