lauantai 6. syyskuuta 2014

BaseballmatsiHyvää myöhäisyötä~

Olis parempi mennä nukkuu nyt, koska huomenna on kiireinen päivä, mutta kun haluan kirjottaa!

Kävin siis tosiaan keskiviikkona sit sillä intermediate-tason japanin tunnilla. Joo, olihan se taso vähän sillai että se keskustelu siellä oli nii paljon alemmalla tasolla, että ihmettelin vähän et kui tää heitto näitten kahen levelin välissä on näin iso? Kieliopin puolesta se olis varmaa ollu ihan jees kurssi kyllä. Mutta kauheesti ne kaikki sano, että kyllä sää siä advancessä pärjäät, älä tänne vaa tuu, haastat ittes. Ja no sitähän mää itekkin oon aatellu, että se olis hyvää haastamista ja sit jos menisin alemmalle tasolle, tulisko mulle sellanen syyllinen fiilis, että nyt meen vaa sieltä mistä aita on matalin ja tyydyn helppoon. Toivottavasti nyt pärjään tua sit.. ope sano sit siinä viä, että se ettii mulle personal tutorin. Olin vähän et oho.. varmaa kyllä ihan hyvä, mutta kuullostaa nii fancyltä. Mitenhän sellanenkin juttu sit toimii. Kai noi tutorointi hommat on Japanissa aika yleisiä, Suomessa niitä ei kyllä kauheen usein nää.

Kattokaa nyt meijän kirjan kielioppiselitystapaa. Ihme matikkaa, kamalaa.
Eilen meillä oli sit tosiaan suunnitelmissa baseball ottelu! Saatiin ilmaseks sinne liput. Oli Fukuokan oma joukkue vastaan olikohan se miyazakin joukkua..? Jotain sellasta. Melkein myöhästyin koko matsista, koska muistin että tapaamisaika oli 30min myöhemmin kun se oikeesti oli. Onneks yks advisori tuli sit hakee meitä sieltä ylhäältä, et lähettekö te? Kun olin T:n kanssa siinä keittiössä. Aloin tekee ruokaa tyylii 5min ennen kun olis pitäny olla alhaalla.. :DD Meni mulla siinä sit 15min yli aikaa, mutta onneks siinä ei ollu himo kiire, ja mentii sit kolmistaa siittä Yafuoku domelle, missä se matsi ois.

Vähänkö oli erilainen perspektiivi Fukuokaan! Meijän dormilta käveli tähän ehkä 15min? Kivan lähellä. Tota Yafuokua vastapäätä on sit Fukuoka zepp keikkahalli.Ja ei vitsi, sain tietää, että siellä on nyt parhaillaan tällanen kauhutalo! Siitäpäs mää innostuin ja päätin että meen sinne nyt viikonloppuna! Näyttää niiiiiiin kivalta!!(๑•̀ㅂ•́)و✧(Päädyin sit lataa videot youtubee, nii jos laatu pysyin vähän parempana. Täytyy noihin vanhoihinkin postauksiin korjata jossai vaiheessa.)

Ooteltiin muita sinne Yafuokalle, vaikka ne lähti meitä ennen! Mihin hittoo ne kaikki meni. Päästiin sit viimein sisälle. Missattiin ottelun alku, mikä oli vähän harmi. Oisin halunnu nähä sen. Oon siis aina halunnu mennä kattomaan oikeeta baseball ottelua, vähänkö tää oli upee tää paikka! Ja vitsi se ilmapiiri, olin nii vaikuttunu.

Härskejä ilmapalloja.

Tässä video jonka yks I-housen japanilainen advisori teki :3

Mentiin sit siinä noin puolessa välissä hakee T:n kanssa vähän huikopalaa, ostin kakikouria, shaved ice, miten sen nyt sit suomeks kääntäis.


Näin myös tän julisteen sisällä. Ja selvis että se on nyt sunnuntaina viimistä päivää! Mää oon niin menossa sinne vaikka yksin. Yks japanilainen ja amerikkalainen haluis kyllä kuulemma mennä sinne kanssa, ja sanoin niille että oon menossa sunnuntaina. Ei olla sen jälkee kyllä mitää puhuttu. Oon kyl ite menossa vaikka yksin.


Fukuoka Softbank Haws voitti, jeeee!Koska voitettiin, tiedossa oli ilotulitus.Tää on nii upee tää juliste. Ihan kun joku leffan tmv mainos.


Lähettiin siittä sit jatkaan iltaan. Mentiin ostaa vähän juotavia ja käveltiin rannalle pienellä porukalla. 


Oli kyllä nii hauska ilta ja jossai vaiheessa meijän joukkoo liitty pari muuta vaihtaria ketä oli kanssa ollu muualla päin rantaa. Japanilaisia näky kanssa välillä siinä. Kauheesti ne siinä katteli, mutta ei ne uskaltanu juttelee. Lähettiin joskus 2 aikaa yöllä sit tepasteleen takasin dormille päin.Tänää oli sit ensin aamusta vuorossa käynti Nishijillä kattomassa oisko yhessä käytettyjen vaatteiden kaupassa ollu yukatoja. No eihän siä ollu, mutta niin paljon kaikki upeita vaatteita ja edullisesti. Meen sinne shoppaileen joku kerta.

Mun oli sit siinä kahen aikoihin tarkotus tavata R (käytiin R:n kanssa siä J cafeessa). Tänään meillä olis vuorossa leipoo pullaa! Mentiin kauppaan ostaa raaka-aineet. Mietin vähän, että löytyykö Japanista kaikkee. Vaikein oli ehkä raesokeri, mutta vähän sen tapasta sokeria löyty nii ok.
Täytyy sanoo, että hyvin samanlaisia saatiin tehtyä. Sokeri täällä on kyllä nii erilaista. Se ei oo sellasta kidesokeria, vaan sellasta ihme kosteen tyylistä sokeria, ehkä vois verrata fariinisokerin koostumukseen, mut viä enemmän kosteeta. Laitettiin sit normi määrä sokeria, mutta sit kun syötii nii huomattii, että sais laittaa kyllä enemmän. Jauhot oli kanssa selkeesti paljon hienommaks jauhettua. Ja täällä 1kg jauhopaketti maksaa about 1€, vähän päälle. Meillä meni ehkä joku 1,1kg jauhoja.

Siittä sattu yhtäkkiä menee ohitte C, yks vietnamilainen, joka on kylläkin jamkissa ihan opiskelijana, nyt vaihtari täällä. Ja C on kanssa R:n tuttu ja nehän ihan innostu, kun se oli nii sattuma, että se sattu siihen tulee. H liitty kanssa sit seuraan ja juteltiin siinä yhessä hetken aikaa.

Satuin sit kysyy C:ltä et onko se menossa sinne hanabi taikaihin ja et laittaako se yukatan? Sanoin, että mulla ei oo yukataa, koska oli nii hintava mitä kattelin yhestä kaupasta, etten ostanu. R oli sit et "voin lainata mun jos haluut". Olin vähän että "mutta se tapahtuma on jo huomenna?! Ja etkö sää asu vähän kauempana, nii eikö se oo kauhee vaiva D:". R sano kuitenkin et se on ihan ok, et se tulee muutenkin tapaa tänne kaveriaan uudestaa. Voi vitsin japanilaiset.. yritin siinä viä puhua sitä ympäri, mutta kyllähän me sit loppujen lopus sovittiin, että no nähään sit illalla uudestaan. Menin sit Nishijinille vastaan R:ää, ja juteltiin siinä hetki. Kysyin sit et mites tän palauttamisen kanssa ja siinä se sit pamautta et "mää en itseasiassa käytä tätä ikinä nii mää voin antaa sen sulle". Siinä vaiheessa olin että MITÄ, miten me päädyttiin tähän. Yritin sit tietty siinä sanoo kaikkee, että mitä, miks ihmeessä, et kai sää nyt tästä luovu, tää on nii upeeki, ei emmää tätä voi ottaa. No, jotenkin siinä kävi nii että nyt se kai sit on mun? 。゚(゚´ω`゚)゚。 Tää on oikeesti vielä niin hieno! Sanoin viä kavereille kun käytiin kattomassa, et miksei mistää löydy punasta yukataa?! 

Sanoin kyllä sit et en mää tätä ilmaseks voi ottaa vastaan, annan sulle kyllä jotain takasin. Täytyy keksiä jos vaikka Suomesa päin lähettäis tänne jotain. Kyselin jo vähän et oisko jotain mitä haluisit, jos on nii kerro!

Pääsit sit takas dormille ja läksyjen sijaan munhan oli pakko tietenkin alkaa kokeileen, että no mites tää puetaan päälle?! No eihän mulle ollu mitään hajua mistään joten googleen vaan how to wear yukata tai jotenkin noin ja sieltä päädyin sitten youtubeen katsomaan videoita, kuinka se puetaan. Tässä pientä sneak peakkiä. Näätte sit seuraavassa postauksessa matsurikuvia.Missähän välissä sitä ehtis oikeesti rauhassa tekee läksyjä? Ehkä sit sunnuntaina. Vähän tässä on yrittäny sillon tällön tehdä.

Mut nyt on kyllä pakko mennä nukkumaan. Huomenna täytyy miettiä, kuinka sitä laittaa hiukset ton yukatan kanssa. Mulla menee vaan 90% aina hermot, kun alan hiuksien kanssa räplää.

Hyvää yötä~

Milla ☆Ei kommentteja:

Lähetä kommentti