sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kioto① : Kaislikossa suhiseeKiotossa on käyty ja takaisin tultu. Kirjottelen jokaisesta päivästä oman postauksensa, tässä niistä ensimmäinen.


Aamu lähti käyntiin aikaseen, herätys oli siinä 6:50. Olin niiiin väsyny. Menin heti kattoo ulos, että millanen ilma on ja meinasin sokaistua sen takia. Huomasin kanssa, että jo sillon tuolla kentällä oli pelaamassa haavipalloo taas se joukko. Olin että ne on ihan hulluja kyllä.

Fukuokan aamuaurinko.


Koululla oli tarkotus nähdä siinä puol ysin aikoihin. Meille oli järjestetty bussikuljetus Hakatan asemalle. Kun kaikki pääsi kyytiin lähdettiin ajamaan. Ja siis ihan jäätävä ruuhka. Ei kyllä autolla kiinnostais paljoo ajaa täällä. Metrolla pääsee kyllä niin kätsyn nopeesti. Siinä katteli maisemia ja jumitettiin ruuhkassa kunnes viimeks päästiin asemalle. Ostettiin lounasta junaan ja ostin sellasesta ranskalaisesta leipäkaupasta tällanen rusina-pähkinä leivän. Tää oli niin hyvää! Mutta aika kallista myös. Joku 160yen about eli 1,3€ noin 1kpl.


Noustiin shinkanseniin eli luotijunaan. Nuokuin siinä jonkun puoltoista tuntia ja olo oli vähän virkeempi. Mukavan tasasesti ja äänettömästi kulki shinkansen. Kun päästiin Kiotoon meitä odotti taas bussi. Meillä oli vuorossa turisteilua kolmella tunnetulla turistin paikalla. Ensimmäiseks päädyttiin Kinkakujiin eli kultaiseen temppeliin. Kun muuten ajettiin siinä bussilla, niin jotenkin odotti sellasia perinteisiä Kioto maisemia, mutta ihan normaali kaupunki se oli.

Kinkakujin temppelin alue. Tänne on pääsymaksu varmaankin 500yen? Meillä se kuulu tähän matkan hintaan.

Siinä se kultainen temppeli nyt sit on. Se on tuolla keskellä tota lampee, että sen kauheen lähelle ei päässy. Tuolla menee ympäri sellanen lyhyt polku, mutta ei mikään kovin erikoinen paikka loppujen lopuks.
Toisella puolella tais olla sit joku tällanen talo? En muista yhtään kyllä.Ompa tullu hassusti ihan erilainen valotus. En jaksa ikinä muokkaa kuvia yhtää tänne blogiin, pahoittelen. Tuolla näkyy kauempana toi Kultanen temppeli. Se polku tais olla pitempi kun muistankaan..

Kouluryhmiä näky kanssa ihan mukavasti noilla temppeleillä. Ja oli muuten kuuma päivä. Koko viikonloppu oli kyllä ihan hiton kuuma... Koskahan se syksy oikeesti tulee sit?

Tää kuva on sulle R, tiiän et luet tätä. Tykkäät molemmista kerta lol Napsasin bussin ikkunasta.


Seuraavana vuorossa oli sit Kiyomizu temppeli. Ruuhkaa riitti taas vaihteeks. Ja ihan järkyttää kui ne niillä himo kapeilla kaduilla ajaa kahteensuuntaan ja sit liikenne jumittelee kanssa osaks sen takia. En ehkä uskaltais lähtee ajaa täällä. Täällä on yleensäkki niin kapeet kadut, erityisesti asutusalueella.


Temppelille mentäessä oli tällanen kauppakatu sitä ennen. Ihmisiä riitti.


Tänne oli myös pääsymaksu, mutta sisälty matkan hintaan. Oisko ollu 500yen? En oo varma.

Kioto on ympäröity täysin muuten näillä vuorilla.

Tosi paljon näky täällä temppelillä ihmisiä yukatat päällä.
Selviskin sit mulle, että tuolla ylhäällä on erikseen alttareita rakkauden jumalalle. Ihmekkään kun tänne niin paljon muunmuassa pareja tuli. Siellä oli vaikka minkälaista juttua, että kun teet tän ja tän niin hyvin tulee menee. Sit viä parit amuletit ja ennustukset mukaan ja rukouksen päälle. Tulihan sitä itekkin muutamia juttuja testattua heh.

Ostin englannin kielisen おみくじん, omikuji eli ennustuksen, mitä tulee käymään tässä ja sain todella hyvää onnee. Toivotaan niin sit.
Siellä oli sit tää tällanen 3 putouksen hommeli. Vasemmalta oikeelle: terveys, älykkyys, rakkaus. Tohon riitti ihan jonoks asti ihmisiä. Me mentiin sit kanssa kokeilemaan. Tuolta siis tollasella kupilla otetaan vettä siittä putouksessta, mitä haluaa ittelleen. Sit pestään kädet sillä, huuhtaan suu(juodaan?) ja valutetaan se loppuvesi tota pidikettään pitkin. Sit pitäis olla se onni myöten, mistä putouksesta otti.


Tultiin sit takasin päin bussille ja ostettiin jäätelöt! Ensimmäinen pehmis Japanissa. Valitsin vihree tee maun, koska oon halunnu maistaa sitä jo pitkän aikaa.
Haluun tän sateenvarjon.

Viimeinen tän päivän yhteinen etappi oli Sanjusangen-do. Siellä oli joku 1000 patsasta, kenen en oo sit varma..? Mutta ne oli ihan toistensa kopioita, se oli upee näky. Ne oli kullattuja, tai ainakin kultasen värisiä. Sit oli patsaita myös muista jumalista ja ne patsaat oli niin upeita. Niitten silmät oli niin elävän näkösiä kun niihin katto, ihan kun ne ois tuijottanu takasin. Sisällä ei saanu ottaa kuvia, siksi vain ulkoa.

Sen jälkeen päädyttiin sit viimein meidän hotellille. Ja vähänkö se oli upee 4 tähden hotelli


Hotellille kun päästiin niin olikin melkeinpä heti lähtö sit shabushabu illalliselle, ne ketkä sinne oli ilmottautunu. Meitä ootti taas bussi ja lähdettiin matkaan.


Mitä on shabushabu..? Mulla ei ollu mitään hajua. Selvis sit et se oli tällasta ruokaa, mitä tehdään tossa kiehuvassa vedessä. Sinne heitetään kaikki ja keitetään siellä ihan vaan hetken aikaan, kunhan liha kypsyy ja koko ajan saa syödä. Tosi hyvää kyllä.Kaikki oli niin ähkyssä koska tää oli syö niin paljon kun jaksat. Siihen kuulu myös alkoholia ja osa oli niin jöötissä että huhhuh. Juomalaulut vaan raikas välillä.


Me sit lähettiin pienellä porukalla siittä ruoan jälkeen kävellen hotellille. Matka oli aika pitkä, mutta aateltiin silti kävellä ja kattella Kiotoo. Käytiin matkalla Book Offissa ja sit mentiin käveleen sellasta joenvartta  pitkin. Oli kyllä vaihteeks niin hulvaton meininkin :DD Siellä oli kauheesti ihmisiä treffeillä ja puheet eksy jotenkin Kappaan ja jotenkin siittä tuli kauheen härski puheenaihe. Sit joku sano että "näittekö kun tossa äsken toi puska heilu ja siä ihan varmaa oli joku" ja oltiin että no siellä se Kappa on sen puliukon kanssa ja muuta sen sellasta. 


Oltiin eksyksissä jonkin aikaa, kunnes katteltiin karttaa ja löydettiin taas oikeelle reitille. Päästiin hotellille joskus puolenyön aikoihin. Seuraavalle päivälle oli hurjasti ohjelmaa ja sitä toivo, että toivottavasti saa nukuttua.

Tässä vielä kuvaa omamorista ja toi omikuji minkä ostin. Omamorin on tarkotus suojella tai tuoda onnee sulle siinä, mihin se on tarkotettu. Toi on tarkotettu sit rakkauteen haha. Sieltä rakkaudenjumalan pyhäköltä.Huomenissa jos saisin kirjoitettua lauantain tunnelmista. Lisäilen myös ryhmäkuvia, kunhan saan niitä facebookista jossain vaiheessa itselleni.

Milla ☆2 kommenttia:

 1. Mäkin söin pehmiksen tuolla! Olikohan ostettu samasta ku oli toi sama keksi mukana. Tosin mun maku oli suklaa-banaani, jota ei tossa näy. Nehän voi tietty vaihtua...
  Tossa viimesessä paikassa en käyny, mut muuten tuttuja. Ja kun sanoit et ei toi Kinkakuji oo mitenkään erikoinen niin ku kävin Ginkakujissa niin olin et jaa tässäkö tää ny oli... Muista ostaa omamoreja!!!
  Olikohan se Book off missä kävitte se mis mä aina kävin... Se oli just sie joen vieres sellanen aika iso.
  Coco curry + Toma <333

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa!! Musta Ginkakuji oli paljon hienompi, kirjotan siittä huomenna :D Ja hyvä kun muistutit, täytyyki lisää se yks kuva tonne... Ja ei ollu se book off, mentii sen ohi bussilla, mutta ei käyty siä. Halusin kyllä, mut ei ehtiny. Käytiin siinä ihan keskustan, missä oli tower records lähellä (tai ainakin kyltti:D)
   Ajattelin heti sua kun näin ton heh

   Poista