maanantai 29. syyskuuta 2014

Kioto② : Koska se bussi tulee?


Lauantai aamu lähti käyntiin myös melko ajoissa, kun nousin ylös kaheksan aikaan. Kävin suihkussa ja valmistuin siinä. Tässä näköala hotellilta.


Tohon peiliin jäi mystisesti huurtumaton kohta :OO


Meidän oli tarkotus nähdä kaveriporukan kanssa hotellin aulassa 9:30. Muutama olikin menny jo aikasemmin syömään aamupalaa juna-asemalle. No muitakin piti tulla ja menin sovittuna aikana oottamaan. No eihän sinne ketää tullu. En ollu syöny viä aamupalaa ja jos en saa ruokaa musta tulee aika kärttynen. Lähin siitä sit vähän kettuuntuneena käveleen itekseen asemalle päin ja ostin aamupalaa konbinista. Kävelin sit asemalle, mutta mulla ei ollu mitää hajua missä siellä on bussiasema... saavuin sit asemalle ja yritän saada kiinni kavereita, että missä hitossa ootte? Se netti ei ollu mikää maailman paras siä ja mulla alko keittää niin, että olin jo valmis olee että ihan sama haistakoon kauniit kukkaset kaikki. Kun sain viimein selville missä kaikki on, olin sit ihan väärällä puolella asemaa. Lähin sit suivaantuneena käveleen epämääräsesti jotain aseman alikulkutunnelia toiselle puolelle ja yritän löytää sinne missä muut on. Kun sit viimein löysin muut tein sen aika selväks et mitä helv... oikeesti. Istahdin alas syömään ruokaani kun ootteltiin bussia. Siinä oli menny joku 30min kun yritettiin löytää toisiamme. Bussin tuloon oli 20min ja noi suunnitteli että "ei tuhlata 20min täällä vaa otetaan bussi muualle". Siinä vaiheessa olin vähän et "ehkä kannattaa nyt ihan vaan oottaa sitä bussia ja mennä sinne pyhäkölle, muuten me ei päästä ikinä sinne." Ne ite oli kanssa et no totta kyllä, ei tässä enää oo kun 10min. Niimpä niin.. Päästiin sit viimein bussin kyytiin ja matka sai alkaa. Tunnin myöhässä.
Otettiin bussi siis Fushimi Inari pyhäkölle. Se on kanssa vuorella ylläripylläri. Pitkä reitti jonka varrella on satoja, satoja torii portteja. Ei pääsymaksuja, löytyy kauppoja ja kojuja ja nättejä näkymiä. Pääsee sieltä tän kartan mukaan tonne jonnekkin muullekkin vuorelle.


Viimein päästiin sinne pyhäkölle, joka on siinä alkuvaiheessa. Kiivettiin vähän ylemmäs ja päästiin viimein tänne, missä nää torii portit alkaa! Tää oli sellanen paikka, missä ehottomasti halusin käydä. Olin myös aatellu, että olis kiva kiivetä ihan tonne vuoren huipulle asti. Siinä piti yhden guiden mukaan mennä 2-3h.


Sit se polku jakautu kahteen osaan. En tiedä oliko niillä merkityksellään jotain eroo. Samaan paikkaan ne vie joka tapauksessa. Ihmisiä riitti alkuvaiheessa hurjasti.
Välillä sattu ihmeellisesti niin, että just katos kaikki näkyvistä. Kun kulkee eteenpäin, noissa porteissa ei näy mitään tekstiä. Kun kääntyy katsoon taakse, niissä näkyy kuka sen portin on lahjottanu tälle pyhäkölle.


Saavuttiin sit seuraavalle pyhäkölle. Siellä vuorella on siis pitkin sitä patikointi matkaa pyhäkköjä. Ja tässä vaiheessa meijän porukasta oli kadonnu ihan kauheesti ihmisiä?! Ooteltiin siinä jonkin aikaa, mutta ketää näkyny missää!

Ja matka jatkuu.Sit alkokin käydä vähän epätasasemmaks, portaita ja mäkiä yms.Nää toriit on siis ihan täällä mettän keskellä :D Tässä vaiheessa oli enään T ja minä. Kaikki lähteneet menee tai kadonnu.
Tää on nii söpö kuva.Saavuttiin sit kolmannelle pyhäkölle.
Kiivettiin vielä vähän siittä ylemmäs, mutta sillä edellisellä pyhätöllä luki että seuraavalle pyhäkölle (tai sinne huipulle?) kestää viä 55min. Oltiin et joooo... olis sinne hieno mennä, mutta lähetäänkö tutkii Kiotoo? :D Otettiin vähän kuvia siinä. Paljon vähemmän ihmisiä heti tällä korkeudella. 
T:n hame on nii kaunis!
Siellä oli muuten ihan järkyttäviä hämähäkkejä ja hämähäkin seittejä välillä...

Mentiin sit sinne pysäkille ja katottiin et joo 25min et bussi tulee. Oli aikaa nii oteltiin tien toisella puolella olevassa konbinissa, koska siä oli viilee. Se bussipysäkki oli auringossa ja oli niin kuuma! No tultii joku 5min ennen siihen pysäkille ja siinä olikin tullu ihan hirvee jono. Mua huolestutti vähän mahdutaanko kaikki bussiin. Onneks mahduttiin.
Vaihdettiin bussia sit keskustammassa ja otettiin matka kohti Ginkaku temppeliä eli hopeista temppeliä. Temppeli ei oo tosin hopeinen, koska kuulemma sillä kuka sen rakentu loppu varat kesken...


Käveltiin bussipysäkiltä temppelille päin.
Pääsymaksu oli 500yen. Tykkäsin tästä paikasta paljon enemmän kun Kinkaku temppelistä, eli siittä kultasesta temppelistä. Täällä oli tosi kaunis tää puutarha ja ne pienet tiet oli niin söpöjä.


Oon päässy näkyy tarpeeks näitä japanilaisia puutarhojakin Kiotossa. Halusin siis nähä niitä täällä Japanissa ollessa. Ehkä sitä tulee viä käytyä jossain.

Toivosmuslähteitä? Tai pikeminkin lampia :D
Tuolla mettässä oli muuten peuroja! Peuraperhe. Kaikki tuijotteli ja osotteli niitä kun huomattiin ne siä.


Lähdettiin sit seuraavaan määränpäähän. Mulle oli aika sama mihin mennään niin T päätti aikalailla paikat. Mulla alko tulee kauhee nälkä tässä vaiheessa...


Ostettiin jäätelöt, koska ne oli halpoja, vaan 200yen! Valitsin mustan seesamin maun, tosi hyvää!!
Otettiin sit suunta johkin tällaseen Heian pyhäkköön.Vähän erityyliin täällä laitettu näitä omikujeja eli ennustuksia. Mun ymmärtääkseni jos se antaa hyvää onnee ne kannattaa aina pitää, mutta jos huonoo onnee niin ne sidotaan niihin telineisiin, tässä tapauksessa tohon puuhun, jotta se huono-onni ei tapahtuis.
Jopa tonne havuoksiin on sidottu niitä :DD


Lähdettiin siittä sit oottamaan taas bussia. Seuraavaks olis vuorossa vähän kauempana oleva temppeli. Mua vähän epäilytti mennä sinne kun se oli nii himo kaukana. Ooteltiin kuitenkin sit bussia siinä, jos se bussi ois vaa viittiny tulla...

No siinä kun ooteltiin bussi viitti viimein saapua, yks vuoro jäi kokonaan pois välistä, päästiin viimein istuu bussii. T oli ostanu tällasia kitkatteja. Oli hyviä. Kitkat japaniks on muuten キットカツ eli kitto katsu, mikä tarkoittaa varmaa voittoa.Bussissa joutu istuun jonkun noin 30min. Sain lainaa T:n wifitä ja datailla siinä hetken aikaa. Oli myös ihanaa päästä istumaan! Jalat alko vähän kipeytyy niin paljosta kävelystä.


Päästiin sit viimein perille. Kello alko varmaa tulee siinä viiden maihin tässä vaiheessa. Tää paikka oli nimeltään Kitano Tenman-gu pyhäkkö.

Täällä oli vähän erilailla näissä rukouksissa violetit narut! Musta se oli tosi virkistävää vaihtelua ja kivan värinen myös. Sopi hyvin.

Otettiin sit bussi takasin Kioton keskustaan. Törmättiin siinä bussia oottaessa muutamaan kaveriin ja oltiin et oho! No lähettiin siinä kuitenkin erikseen bussilla ja takasin päin matka kesti puolet vähemmän? Mulla oli yks visual-kei kauppa, missä halusin käydä ennen kun se meni kiinni nii suunnattii sinne sit.
Muutamat ilmaislehdet ja flaikut nappasin mukaan, mutta en mitään ostanu. Tän jälkeen meidän suuntana oli viimein Gion! Gion on siis yks Kioton vanhoista kaupunginosista, missä voi nähdä mm. geishoja. Toivoin niin että näkisin ees yhden matkan aikana.


Poikettiin yhdeen kauppaan tossa, koska näin että siä oli postikortteja myynnissä. Ja vähänkö riemastuin, kun näin että siinä oli yhen artistin kortteja, Kaori Wakamatsu, jonka tyylistä tykkään niin paljon! Olin ihan onnessani.


Oltiin Gionissa joskus kuuden jälkeen ja siähän oli kunnon ruuhka aika sillon. Mentiin tällaselle perinteisemmälle kadulle ja sitä ihmisten ja taksijonojen määrää! Hullua.Päästiin sen kadun päähän ja se hiljeni ihan täysin sinne mentäessä. Mietittiin hetki et mihin mentäis ja aateltiin kiertää vähän sieltä takakujien kautta tapaan viimein kaverit. Ja siis ette usko! Mentiin sinne hiljaselle kadulle niin vähänkö pelästyin kun sellanen valkonaamanen muija seisoskeli siinä ja sellasen pelon ja riemun sekavaisin tunnelmin tajusin että se on oikee geisha! Ihan aito ja oikee asdfghdf fiiliksellä. Se seiso nätisti siinä yhellä kulmalla ja odotti varmaan jotakuta. Se siinä vähän aikaa katto meihin päin ja sit käänty pois päin. En todellakaan halunnu mennä häiritteen sitä ja pyytelee kuvia, koska voin vaa kuvitella kui paljon kaikki ulkkarit niitä menee häiritteen. Tuijottelin varmaa monttu auki sitä siinä vaan ja olin T:lle et "oikee geisha omg omg" lol.


Geishan sijaan otin kuvan tästä muuttofirman logosta... se muuttoäijä katto siinä tientoisella puolella et mitähän hittoo taas???


Siinä kävellessä vastaan tuli tällanen pikkukauppa, missä oli muumitavaraa ja kyltti ulkona.
Päivän viiminen pyhäkkö. Nähtiin tän eessä viimein hukkuneet kaverit, mutta sitä ennen ehittiin kattelee millanen paikka tää on.
Löydettiin sit viimein toisemme ja mentiin syömään. Mulla oli nälkä. Tosin ei enää niin nälkä kun päivällä oli ollu. Ihmettelen kui selvisin sinne asti.Mentiin sit vielä porukalla pieni lenkki Gionin läpi. Olisin halunnu käydä Higashi districtillä, mutta jalat oli sen verran kuolleet, että ei huvittanu lähtee haahuilee, että missähän päin sen siis olis. Tiesin kartasta vähän suuntaa, mutta en varmasti sitä, että millä kadulle se olis. No käveltiin Gionin läpi ja siis nähtiin toinen geisha taas! Se nousi taksista ja kipitti hurjan nopeesti sen ihmismassan läpi. Se näytti tosi söpöltä. Nähtiin myös Gionissa yhen ravintolan eessä pysäköitynä oven viereen musta Jaquar(luulen) ja kattoin et oho, ja siinä oli myös sit sen ravintolan ovien eessä, sen auton takana, 2 vartijaa olettaisin. Puvut päällä siinä kattelivat ihmisiä ja seisoskelivat siinä oven eessä. Heti alettiin siinä keksiä, että nyt siä on yakuza pomo käymässä ruokailemassa geishojen viihdyttämänä, joku kovan luokan tyyppi siä on pakko ollu olla. Oli hurjaa aatella et siä vois oikeesti olla joku sellanen.

Suunnattiin sit vielä kerran siihen keskustaan päin.

Mentiin tällasen pitkän ruokamarketin läpi. Tosin siinä vaiheessa kaikki paikat oli menny jo kiinni, varmaan aika vilkas paikka kyllä päivisin. Olin nii väsyny tässä vaiheessa ja halusin vaan hotellille takas. Siittä oli sit muutama lähössä ja muutama jäämässä viä kahvilaan istuskeleen. Olin et joo lähen kyllä takasin. Otettiin bussi hotellille ja oli ihanaa päästä vaan makaan sänkyyn. Siinä katteli tv:tä ennen nukkumaan menoo. Sunnuntaina oli myös suhteellisen aikanen herätys.Ei liity Kiotoon vaan elämään täällä dormissa. Kerran kuukaudessa me saadaan vaihtaa lakanat uusiin. Ensinnäkin tää mun peitto on himovaltava ja toi peite on aina ihan liian pieni siihen. Se jää varmaan 50cm ulos sieltä peitteestä. No sen kanssa voin vielä elääkin. Sit meillä on sellanen ihmeellinen tyyny, jossa on sisällä jotain herneitä tmv. Se on kyllä aika hyvä, tosi tukeva, mut aluks olin epäileväinen. No ekat lakanat mitkä meillä oli, oli ihan ok. Sit kun viime kuussa mentiin vaihtaan niin meille annettiin sellanen ihme minityynyliina ja en ollu yhtään tyytyväinen siihen. Se ei peitä koko tyynyä, tosi epähygieenistä. Menin sit tietty valittaa et mitä hittoo ja manageri oli vaan et joo kaikille tulee nyt tällanen pieni malli ja kattoin sitä vaan että joo, mää pidän tän vanhan sit ja pesen sen ite, ja kaivoin sen sieltä pesukopasta. Se yritti vähän laittaa vastaan, mutta en suostunu. No kävin sit tänään vaihtaan taas uusiin. Tietty oon ite ne pessy tässä välissä kerran koska en todellakaan haluu nukkua 2vko enempää samoilla lakanoilla, hyi hitto. No nyt oli sit iltavuorossa eri tyyppi ja se oli taas yhtä järkyttyny että "et sää voi sitä pitää siellä, sun on pakko vaihtaa se!" ja taas sain inttää vastaan että mää en ota tota lyhyttä mallia, viimekskin pidin sen pitkän mallin. Ja se oli vaan että ei se käy, ei ei ei. Ja olin et joo o, viimekskin pidin sen. Ja se oli et sano sit sille päivä managerille että teit niin huomenna ja olin et joojoo ja ajattelin että ihan saman, sanon, mutta mää en tota käytä. Jos oikeesti ois joku pakko muka niin tehä niin siinä vaiheessa marssin kauppaan ja ostan ittelleni kunnon tyynyliinan... Oikeesti emmää halua nukkua sellasella tyynyllä että molemmista reunoista paistaa joku 20cm sitä ite tyynyä. Sitä kun käytät sit jonkun puolvuotta niin on kyllä tosi mukava kun se paskanen tyyny hankaa aina ihoo vasten, siinä pysyy iho varmasti tosi hyvässä kunnossa. Paljon mukavempi, kun siinä on oikeesti tyynyliina välissä ja sitä voi pestä, säilyy se ite tyynykin vähän enemmän puhtaana ja ihokin tykkää kun ei likaselle tyynyllä nuku joka yö.

Ihme toimintaa kyllä.


Saas nähä ehinkö kirjottaa 3 osan huomenna. 2 kanjikoetta keskiviikkona :( Enkä varmaa toisee ees pysty lukee... paska ajotus suoraan sanottuna pitää ne samana päivänä. Huomenna meenkin varmaa illasta starbucksiin lukee, että saa vähän vaihtelua siihen missä opiskelee. Aamusta täytyy opiskella ennen iltapäivän tuntia ahkerasti (tai ainakin yrittää). Voisko joku oikeesti palauttaa mun motivaation? Kuka sen on varastanu? Ahdistaa vaan läksyjen hurja määrä myös. No sitä yrittää mennä päivä kerralla ja saada asioita tehtyä. Tuntuu vaan, että ei pysty oppii kauheen hyvin.


Milla ☆

2 kommenttia:

 1. Vähänks siel on viel ihan kesä!! Ja nii kaunista, pakko päästä Kiotoo kans joskus (*0*)
  Ja mä vaan ihmettelen mite te jaksoitte kävellä nii paljo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, siis ihan uskomattoman lämmin viä. Tuntuu sellaselta Suomen kesältä. Minä myös. Käytettiin kyllä bussia aina paikasta toiseen liikkumiseen, mutta tietty piti aina pysäkiltä kävellä ja ite paikassa.

   Poista