perjantai 12. syyskuuta 2014

Oohori puisto


Tänään oli viimiset tunnit tältä viikolta. Viikot menee kyllä tosi nopeesti täällä, huomenna on jo perjantai. Mulla ei oo perjantaisin tunteja, mikä on ihan kiva! Tosin se, että ei oo tunteja ei tarkota, että mun ei täydy opiskella... Japani vaatii niin paljon aikaa, että pakko opiskella joka päivä. Ens viikolla mulla on vielä kanjitunnilta koe keskiviikkona ja torstaina puolestaan japanintunnilta koe. Stressaaaaa. Vielä kun japanintunnilla tulee niin paljon uutta sanastoo ja pitäis myös siellä yrittää muistaa kanjeja, not fun. Onnistuin jotenkin vetää kyllä viime japanintunnilla kun oli kanjitesti, niin 19,2/20 pistettä. Olin et woow. Mulla on siis 2 eri japanintuntia, kanjitunti ja japanintunti, mutta japanintunnilla tulee myös kanjeja. Ne vie niin paljon aikaa, että en ottanu yhtää ylimäärästä kurssia nyt syksylle. Mutta on noitten lisäks sit japanin kielitiede, japanin talous ja kenttätyö paikallisilla alueilla. Talous kurssi on vaan pelkkiä luentoja. Jokaisen luennon lopussa on tällanen testi, ja kuulemma loppukokeisiin sit kysymykset tulee näitä testeistä. Et kunhan tekee niissä parhaansa ja tunnilla nii hyvä tulee. Kenttätyö kurssi puolestaan koostuu kolmesta esityksestä. Valitsin tän kurssin lähinnä sen takia, että se vaikutti helpolta ja että siittä ei tuu kauheesti sit työkuormaa. Tykkään tehä esityksiä nii se on myös mieleinen kurssi itelle. Viimiseen esitykseen pitää tosin haastatella japanilaisia, se tulee oleen jännää. Kielitiede kurssi perustuu lähinnä japanin kielen erilaisille ominaisuuksille: kuinka naisten ja miesten puhetavat eroo, miten ihmisiä kutsutaan, murteita käsitellään vähän myös yms. Tää kurssi vaikutti tosi mielenkiintoselta ja sen halusin ehottomasti ottaa! Tähän kurssiin kuuluu sit kanssa esitys ja kai joku essee kurssin lopussa. En tiedä onko koetta, ei varmaan. Mulla oli aluks valittuna lisäks Japanin historia, multikultuurinen kommunikointi ja japanilainen kalligraphy, mut päädyin pudottaan ne sit. Kaikki vaikutti kyllä kauheen mielenkiintosilta ja oli kauheen vaikee valita. Näillä kuitenkin mennään nyt sit.


Tänään mentiin sit käymään illalla Oohori puistossa! Kattelin kartasta, et sinnehän on vaan 2km tosta koululta, sinnehän pääsee siis kävellen ihan hyvin. Ei viittiny käyttää metroo sinne menoo, sen verran lähellä. Lähettiin sit H:n kanssa sinne päin käppäileen. Jos vaan ois se pyörä täällä, pääsis nii kätevästi vaikka minne.
Päästiin sit viimein sinne puistoon.


Siellä meni tällanen kiva silta ja pieniä saaria keskellä tota lampee. Pääsi kivasti kulkeen sen läpi.Siellä oli oikeesti kauheita jättikarppeja siinä lammessa! Olin nii yllättäny. Kun kuvattiin näitä tässä yhtäkkiä mun hiuksiin lensi joku ihan järkyttävä iso, monijalkanen ötökkä. Jumahdin nii siihen paikalleni hetken kun olin että "..lensikö.. mun hiuksiin.. just joku.." Laskin kameran nätisti käteen ja yritin varovasti huitasta mun hiuksia JA HYI HITTO!!!!!!! Se lensi siittä sit H:n jalkaan ja mää lähin rääkyen karkuun sydän pamppaillen. En nähny kunnolla, mikä se oli, mutta se näytti ihan hirveeltä! Siihen meijän lähelle viereen oli sitä ennen parkkeerannu sellanen japanilainen mies pyöränsä kanssa ja se katto mua tosi huvittuneesti ja ehkä vähän huolestuneesti, kun juoksin siinä hahah se myös kaikenlisäks naurahti mulle vähän lol. Se mies parkkeeras sen pyöränsä kanssa siihen sillain, että ehkä se halus jutella meille, mutta ei se kyllä mitään sanonu. Voi olla myös että ehkä se halus vaan kattella näitä karppeja.


Näytänpäs taas vaihteeks vähän räjähtäneeltä ja siltä, että mulla ei ois housuja hahaha ai kauhee :DDD Siä oli kyllä aika kova tuuli ja eipä mulla taida meikkiäkään olla juuri ollenkaan. (Mikä laittaa mut pohtiin et miks postasin tän kuvan tähän.)Haluun nii mennä tänne uudestaan ja mennä tollasella ankkapolkuveneellä ;A;


Tossa oli joku 3 hengen porukka, jotain japanilaisia miehiä ja ne harjotteli jotain biisejä siinä :D Tosin ne lähti menee sit samaan aikaan. Siks tossa videon lopussa kuuluu et joku laulaa. Tässä vaiheessa päivä alko kanssa jo pimenee aika hyvin. Tosi nopeesti tulee pimee. Ihan jossai 30min aikana.
Tää puisto on suosittu lenkkeilypaikka. Koko ajan siittä juoksi ohitte lenkkeilijöitä. Huomattiin sit et siellähän on ihan määrätty nää paikat näköjään, et missä kohtaa tietä mennä.


Käveltiin siittä sit tota lammen toista puolta takasin päin ja mentiin Starbucksiin. Kyllä, täällä puistossa on oma Starbucks. Ne muusikot oli muuten siirtyny sen Starbucksin eteen laulaa. Starbucks oli tosi kodikkaan tuntunen. Oltiin otettu opiskelumateriaaleja mukaan ja istuttiin sit alas opiskeleen.


Istutiin siinä parisen tuntia kunnes lähettiin takasin päin. Jostain syystä ne muusikot lähti samaan aikaan siittä kanssa. Ne tuli hetken aikaa samaan suuntaan kunnes kääntyivät sit yhestä risteyksestä. Naureskeltiin hetki, että saadaanko niistä seuraa.

Päästiin sit takasin dormille ja kaverit kauhistu kun kuuli, että oltiin kävelty Oohori puistoon. Sanoin että eihän sinne oo kun pari kilsaa, meni joku 20min kävellä. "Aijaa! Mää luulin, että sinne kestää tyyliin joku tunti." Ehkä sitä on tottunu kanssa ite käveleen enemmän. Meijän koulussa on esim hissi ja portaat. Tykkään ite käyttää portaita ja kaikki on aina että "mää meen tolla hissillä" johon vastaan et "juu, mää otan portaat".


Huomenna on tosiaan vapaapäivä. Pitäis lukee kokeisiin. Ehkä sitä päätyy myös käymään jossain, ei sitä kuitenkaan koko päivää jaksa neljän seinän sisällä viettää. Muuten viikonlopuks onkin sit ohjelmaa :3 Erityisesti lauantain ohjelmasta oon ihan fiiliksissä! En kerro vielä mitä tapahtuu, koska on pieni chanssi, että joku vois mennä vikaa, ja en haluu manata et niin kävis. Älä nuolaise ennen kun tipahtaa, eikös näin. Sunnuntaina mun pitäis nähdä M ja R ketkä oli vaihossa aikoinaan Jyväskylässä! Illalla ois myös rannalla bileet kait, ellei ihmiset lähe sit klubille. Maanantai on vapaapäivä, ei oo koulua. Kokeisiin lukua silti sillon. Tiistaina on myös matsuri eli festivaali ohjelmassa! Ohjelmaa riittä vaihteeks taas viikoks eteenpäin. Seuraavalle viikonlopulle ei ookkaa sit puolestaan vielä yhtään mitään! Katotaan sitä sit lähempänä.


Oon muuten siittä asti kun Tokiossa kauhistuin, et mihin mun rahat on kadonnu, nii pitäny exelissä listaa yllä kaikesta rahankäytöstä. Kirjaan jokaisen päivän ostokset ylös. Kauhistuttaa aatella, että nyt kahessa viikossa oon käyttäny melkein koko sen rahan, mikä opintotuesta jää ylitte vuokran jälkeen. Oisko viä joku vajaa 50e jäljellä siittä. Onneks on tietty rahaa säästössä, mutta saa heti miettii, et kui sitä käyttää rahaa. Tietty ostin sen levyn ja jotain mangaa yms herkkuja tässä aika paljon, mitä ei Suomessa yleensä ostele. No, heti kun haluu huvitella vähän niin rahaahan siihen menee. Mutta mielenkiintosta kyllä seurata, kun pitää ylhäällä menoja, että kuinka sitä rahaa käyttää. Ikinä ennen en oo tällain seurannu kyllä.


Meillä on täällä muutaman vaihtarin kanssa tarkotus lähtee käymään Beppussa, onsen kaupungissa. Hotellin löytäminen on vaan himo vaikeeta, kaikki on jo melkein varattuja.. Oltais haluttu yöpyä 1 yö Beppussa ja toinen Yufuinissa. Täytyy ehkä kuitenkin tyytyä vaan Beppuun, jos sitä sinne lähtee. Täytyy tässä viikonlopun aikana selvitellä juttu ja varata kaikki, jos löytyy hyvä paikka.


Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti