tiistai 2. syyskuuta 2014

ダイエットしなきゃ


Heippaheei~

Toinen kouluviikko on päässyt vauhtiin. Hui. Sain karsittua kurssit poies ja nyt on kaikki sit niitten kannalta ok. Tosin saatiin eilen meijän japanin tunnilla viimein tekstikirjat ja voi hitto oikeesti. Tää taso... oon nii hukassa. Onko tällasesta opiskelusta mitää hyötyä, kun luet kirjan kappaletta niin joudun kääntään joka hiton sanan, koska ymmärrät ehkä 10-15% koko kpl:n sanastosta? Tosi turhauttavaa ja tuntuu, että ei tässä oo mitään. Koko tekstistä ei saa mitää irti, kun se on vaa sanan kääntämistä toisen jälkee. Sanasto on ihan pimeetä muutenkin välillä, että ei enkuks ees välttämättä tiiän et mitähän tää on. Alko taas tuntuu siltä että ei tuu mitää, nii rohkaistuin viimein laittaa meiliä meijän jpn opelle, että "voinko käydä kerran kattomassa sitä alemman tason tuntia, mua kauheesti aina mietityttää millanen se taso siä on". Olin ihan kauhuissani kun laitoin sen meilin, koska se meijän ope on nii ankara... kyllä se sit laitto et "okei, millon menisit", mut se on varmaa nii pettyny. Mutta turhauttaa nii paljon tua tunnilla. Vaikka ymmärrän japanilaisten puhetta melko hyvin, mun muut japanin taidot on kuitenkin paljon alemmalla tasolla... Jos se alempi taso on sellanen, että osaa tyylii kaiken, nii sit tietty pysyn tällä tasolla. Mutta saanpahan jonkun mielenrauhan kun käyn kattomassa.


Mut nyt ihan muihin asioihin.

Käytiin tänään kattelemassa kauppoja, koska haluttais muutaman tyypin kanssa ostaa yukata. Löysinkin yhden tosi kivan yukata, mutta se ois maksanu jonkun 50€. Tuli vähän et jooo... sit viä kun siihen ois täytyny ostaa niitä lisäjuttuja mukaan, nii niistä ois tullu varmaa joku 30€ lisää. Tuli vähän sellanen fiilis, että no jos kattelen nyt viä sit. Haluisin kyllä ainakin yhen ostaa täällä ollessani. Oon vaa nii huono ostaa sen mikä tulee ekana vastaan. Haluisin kierrellä kaikki vaihtoehdot. Miks teen elämästä nii vaikeen taas.

Lisäks haluisin hommaa pyörän täällä. Kuitenkin kun kaupungilla käy menee aina rahaa se about 4,5€ metroon (kallista!). Pyörän ostaa nii se on varmaa joku 70€ ja ylöspäin. Jos sais jostain edullisesti. Tulis kuitenkin nii paljon halvemmaks mennä pyörällä ja sais liikuntaa! Ainoo on sit se pyörän pysäköiminen kun johkin lähtee. Se ei oo yhtä yksinkertasta kun Suomessa. Täällä on tietyt alueet mihin saa pysäköidä ja se usein kanssa maksaa jotain. Täytyis vähän opetella kui ne hoituu. Kyselin kyllä yks kerta ja selvis et esim keskustassa maan alla pysäköinti voi olla ekat 3h ilmasta ja sen jälkee 1h 100yen esimerkiks. Maan päällä se on sit heti 100yen yks tunti kait. Koululla tietty sais säilytettyä ilmatteeks. Täytyy kyl miettiä tätä juttua. Tossa lähellä on viä tollanen käytettyjen tavaroitten myymälä ja siinä näkyy pyöriä välillä. Se pyörä pitää vaan sit viedä kanssa rekisteröitäväks poliisiasemalla tai sellaseen poliisiboksiin. Täällä poliisit kuitenkin ratsaa pyöriä ja jos pyörä ei oo rekisteröity se otetaan haltuun.
Pyörällä pääsis nii kätevästi kulkee kaikkialle ja näkee paikkoja kanssa hyvin.

Mentii tänään tässä koulun jälkee yukata metsästyksen jälkeen syömään liukuhihna sushia! Oli hauskaa ja ruoka oli hyvää. Tultiin takas joskus 21 aikoihin ja olin et voi hitto, en ees oo tehny läksyjä vielä. Edelleenkin pari juttua oottais tekemistä, huomiseksi kyllä. No sain just äsken kanjit kerrattua nii pidän pienen, tai vähän pitemmän, tauon tässä. Pitäis vielä vähän kerrata niitä ja yrittää lukee toi kappale, mistä en tajunnu mitää. Jotain siinä puhuttiin kulttuurien erosta ja stereotypisestä ajattelusta ja niistä auheutuvasta paheksunnasta tai jotain.


Koska en oo ottanu mitään kuvia tässä nyt sitten lauantain, otin tässä ihan hetki sitten mun ruokakomerosta kuvia teille.


Nää on nii hyviä!
Herkkuja riittää... täytyy pitää pientä taukoo kyllä herkuista, koska oon syöny niitä tässä viimeaikoina ihan kauheesti, ihan inhottaa.


Allbran muroja!


Tätä maustetta saa myös Suomesta. Yks parhaista riisimausteista omasta mielestäni. Suosittelen. Käytön ei suinkaa tartte rajottua riisiin. Sopii myös hyvin makaroonilaatikkoon, salaattiin jnejne.

En ollu uskoo silmiäni kun näin että pinaattikeittoo! Tästä oli myös sitä herkkusienikeittoo, jonka söin viimeviikolla.
... rye toast? Japan please.
Margariini myydään tällasissa pahvilaatikoissa täällä. Sisällä on sit sellanen muovinen paketti.


Juustot on melkeinpä kaikki tällasia.Vaikka vihannekset ja hedelmät on kalliita, pakko niitä on saada. Ja R, joka on japanilainen, oli ihan järkyttyny kun söin parsakaalia sellaseen kun olin keittäny sen. Se oli ihan et "etkö laita siihen ees majoneesia tai mitään?" Olin et "majoneesia???" Joo ei kiitos :D Sit se totes että ompa terveelliset elämäntavat. Sain muuten kanssa viimein pestyä tohon jääkaapin. Enää se ei mun mielesta haise siltä pahalta sipulihajulta.


Löysin myös (toivottavasti) vähärasvasta maitoo. En oo viä avannu sitä nii en tiiä miltä se maistuu. Toivottavasti se on ees maitoo.Kui purkkitonnikala on nii vaikee löytää täältä ja myös kallista? 


Tässä on riisi pakkaukseni. Oisko tässä 2kg. Kalliimpaa kun Suomessa. Se jos mikä on outoo.


Jos joku sattu huomaan nii oon vähän muokannut blogia! Tein vähän leveemmän layoutin, jotta postauksiin saa noi kuvat isommiks. Lisäsin kanssa ton uuden laskurin. En kyllä tykkää siitä yhtää. Tietääkö kukaa mitää kivaa laskuria, mikä laskee tollain päiviä ylöspäin? Jossain vaiheessa haluan päivittää koko ulkoasun, varmaa sit kun tulee syksysemmät ilmat tänne.


Ja muuten!(ノ)•ω•(ヾ)

Varasin tässä eilen aamulle mulle ja A:lle jouluks ja uudeks vuodeks majotuksen Tokioon! Vähänkö en malta oottaa! Oon ihan täpinöissä, meillä tulee varmasti olee hauskaa. A:lle eka kerta Japanissa, saas nähä miä se tykkää. Löysin myös tässä yks päivä mielenkiintosia sivustoja, joista vois löytää potentiaalisen harjottelupaikan. En kuitenkaan ennen marraskuuta laita hakemuksia, koska en vielä tiedä varmasti oonko täällä opiskelemassa puolvuotta vai vuoden. Täytyy kattoo miten tässä aika menee ja haluaako kysyä onnistuuko jatko. Ja pääsen sittenkin näillä näkymin sinne codomo dragonin keikalle, joka on ens viikolla ja joka on loppuunmyyty. Ainakin puhuttiin yhden japanilaisen tytön kanssa twitterissä ja sen pitäis myydä lippu mulle. En kuitenkaan usko koko asiaa ennen kun mulla on se lippu oikeesti kädessä! Ens viikkoa odotellessa.

Mutta kaiken huippu!(๑•̀ㅂ•́)و✧

H on menossa todennäkösesti ens viikon viikonloppuna Tokioon ja yöpyy ehkä Nakanossa. Se voitti tällasessa kilpailussa lipun sen unelmamiehen (yhden bändin siis) tällaseen isohkoon instore tyyppiseen eventtiin, joten se menee sit Tokioon käymään. Oon nii kateellinen hahah, arvatkaapa vaan miksi ( ͡° ͜ʖ ͡°) vitsailtiin (puoliks??) jo vaikka mitä aiheesta lol


Viikonlopuks on tiedossa kaikkee kivaa. Myös ens viikonlopuks! Paljon ohjelmaa. Jee :3 Niistä kuulette sit myöhemmin. Kioton matkaankaan ei oo enää kovin montaa viikkoo.


Jos jatkaisin tässä nyt viä hetken aikaa opiskelua...


Milla ☆

2 kommenttia:

 1. Käytät samaa voita ku mä... tai margariini, ei niistä ota selvää. Tonnikala = sea chicken lol
  Riisi on kallista, koska oma maa ei riitä viljelemään kaikille eli kotimainen maksaa. Ja tietty sit ulkomainen riisi maksaa myös, koska se tuodaan kaukaa.
  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saakeli, onko se chikin tonnikalaa?! Mitä vittua taas oikeesti Japani.
   Margariinia se on kuulemma. Käytiin sillon japanilaisten kanssa, kun mentii ekan kerran kauppaan.

   Poista