lauantai 30. tammikuuta 2016

Harkka pulkassa


Viikko sitten lauantaina tulikin lunta lisää illalla ja menin kävelylle Oohori puistoon. Siellä oli jouluvalaistuksia vielä tän kuun loppuun. Joka ilta kun palasin töistä kotiin kattelin niitä sieltä lammen toiselta reunalta, mutten ikinä käyny lähemmin kattomassa. Jotkut yläastelaisen näköset pojat oli tekemässä lumiukkoo. Tiesittekö, että Japanissa lumiukossa on vaan 2 lumipalloo?Oli täysi kuu! Just selkeni taivas hyvin. Ja oli kylmä, hrr.

Oli nättiä. Ihmisiä ei kauheesti näkyny, mut muutama pariskunta siinä pyörähti.

Sit alkokin taas lumimyräkkä. Ihanaa~ 


Seuraavaan iltaan mennessä kaikki olikin sit sulanu :( Se oli hauskaa niin kauan kun sitä kesti.

Töissä auttelin vikalla viikolla muun muassa tällasten vaatteiden teossa. Tää kangas, jota on on käytetty tässä häämekossa, on quantizen oma kangas, tehty yhteisytyössä jonkun suunnittelijan kanssa. Se on niin siisti kangas, tykkään siittä. Niillä on nyt suunnitteilla uus kangas, koska tää on jo parin vuoden takaa. Toivottavasti ehdin viä näkee ees luonnoksia, millanen se uus tulee oleen. Tiedän jo sen teeman ja se on.. aika erikoinen. No, luonnoksia odotellessa.


Tää takki on suosittu Elisabeth-takki. Näitä on tilattu vaikka kui monta eri väreissä ja erilaisissa kankaissa. Viimeaikona joku tilas tällasen myös pitsistä tehtynä. Se oli vähä erilaisempi, mitä oli tottunu näkee.


Kävin myös vähän shoppailemassa kirjoja itelleni. Oli tarkotus lähettää näitä paketissa Suomeen päin, mutta lähetinkin sit jo täällä olevia kirjoja ja jätin nää uudet tänne kämpille, et tuon se sit mukanani kun lähen. 


Nyt mulla on kaikki ilmestyneet Penta no kotot. Vielä en oo ehtiny lukeen. Manga on kallista ostaa uutena, hyi.. D:


Sit ostin vielä vähän oppikirjoja itelleni. N3-tason sanakirja. Mulla on jo entuudestaan N2, mut mietin et tää on varmasti kanssa tosi kätsy. Sit N2 kanjikirja. Mulla se on se yks tiiliskivi "kanjit yleisyyden mukaan luokiteltuina, mut mietin et tää N2 on varmasti hyödyllinen. Harmi kun tästä sarjasta ei oo N3 :/ Tarttisin sellasenkin.. Mut musta tää kirja vaikutti aika pätevältä N3 myös, koska opiskelin sillon vaihdon aikana N3 kanjit, ja musta tossa oli aika hyvin niitä myös. Katoin myös N1 kirjaa ja se olikin sit aika erinäkönen, kattoin et ohho, mitä hepreaa. Vielä jäi yks "japanilainen keskustelu" ja kielioppikirja hyllyyn, mitkä kiinnostaa kauheesti. Ehkä käyn ostaan myöhemmin, jos viitsii.


Poikkesin sit mandarakeen, koska oli pari animuista juttua, mitä haluisin kattoo. Satuin sit bongaan tän ja olin et pakko ostaa joku nyanko-sensei juttu kyllä tällakin kertaa itelle. Siinä oli 4 erilaista vaihtoehtoo ja tää oli ihanin. Se oli viä avaamattoma pussissaan :O


Nää vaihtoehdot oli hyllyssäkin.


Siivoilin tässä yks päivä mun ilmastointilaitteen, huomatkaa ennen ja jälkeen ero. Töissä ne oli siivonnu ja siellä oli kuulemma ollu aivan jäätävä kerros pölyä ja sen takia siellä on ollu nii kylmä, vaikka 29 astetta ollu asetettuna. Nyt siä on vaan 25 astetta puhaltamassa ja siä on nii lämmin! Oispa sen tajunnu siivota aikasemmin. Mulla täällä siivoominen ei hyödyttäny mitää haha. Onneks nyt eilisesti lähtien on ollu vähän lämpimämpi sää, jostain sielä parista asteesta päästy 8-15 asteen tienoille niin tuntuu aika keväältä, etenkin tänään kun aurinko paistaa.


Lähetin tosiaan paketin taas Suomeen, vaikka olin nii varma harkan alussa, että ei tällä kertaa tartte lähettää. Lähetin nyt sit kuitenkin, 6,5kg se paino. Viime kerralla oli 14kg, et aika reippaasti kevyempi :D Toivottavasti tänne jääneet tavarat sit mahtuu matkalaukkuihin. Vielä kun varmasti ostan jotain lisää. Täytyy kattella ettei mee ihan överiks.


Kouluhommia oon pyrkiny tekeen tässä vähän kerrallaan poies. Sain jo kauheen break downin tässä yks päivä, koska olin vaan niin stressaantunu ja mietin kui saan ikinä kaikkee tehtyä ajallaan, tyyliin huhtikuun loppuun. Jotta säilytän mielenterveyteni ja pystyn ees tekeen hommia, mun valmistuminen menee nyt sitten syksylle. Heti tuli jotenkin ilmaa hengittää kun päätin sen. Nyt yritän saada ton tiedonhakukurssin tehtyä helmikuun aikana ja löytää myös toimeksantajan oppariin ja aiheen selville jotenkin. Harkka on nyt onneks tehtynä, raportit ja esitelmäkin jo valmiiks. Harkkaseminaarit on varmaan viä jäljellä..? En oo niistä ihan selvillä, mut lähetin opelle spostia niistä. Tää tiedonhakukurssi on vaan suoraan sanottuna aika perseestä. Miks mun pitää jo etukäteen tehdä ja suorittaa haastattelu jollekkin ja litteroida ja analydoisa se? Tää on vaan yks tehtävä viidestä.. Ymmärtäisin et jos siihen asti et suunnittele kysymykset ja mietin miten voisit analysoida, mut et suorittaa se haastattelu, nauhottaa se, litteroida, analysoida, siis voi v... Pitikin hakee opiskeleen jotain liiketaloutta.. pitikin joutua tekee nää kurssit uudistettuina.. lisäks pitää sit analysoida yksiä kyselytuloksia ohjelmalla, josta en oo ikinä kuullukkaa mitää ja tehdä sillä kaikki grafiikat jne. ja sit analysoida tuloksia. Kuullostaa onneks vähän inhimillisemmältä, mutta tääkin on vaan yks tehtävä viidestä. Hajottaa. Kai nää saa jotenkin tehtyä kun pikkuhiljaa tekee, mutta aika kusista hommaa.

Että sellanen avautuminen koulusta tällakertaa. Aika vaikee viä heittäytyä koulun maailmaan tällain puolentoista-kahden vuoden jälkeen kun oot ollu vaihdossa ja harkassa. 


Mutta tosiaan nyt on harkka ohi! Vielä käyn tosin helmikuussa muutaman kerran auttelemassa ateljeella, koska siellä on henkilökunnan puutetta. Nyt täytyy vaan kyllä löytää se motivaatio tehdä näitä kouluhommia.


Oon kuunnellu taas WEAVERia viimeaikoina ja on niil kyl nii hyviä biisejä.Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti