tiistai 5. tammikuuta 2016

Viimeinkin lomailua


Johan tässä on vuosi vierähtänyt käyntiin. Vuoden vaihtuessa kävis tosiaan Gokoku pyhäköllä hatsumodella, eli vuoden ensimmäiselle pyhäkkö vierailulla. Ihmisiä ei niin hurjasti ollu kun kuvittelin siinä vuoden vaihtumisen aikaan.

Tässä pestään tosiaan kädet ennen pyhäkköalueelle menemistä. Tää oli tosi kylmä yö ja kädethän siinä jäätyy kun meet viä jääkylmällä vedellä niitä huuhteleen. Ja mua nauratti niin paljon kun yks tyyppi sano et "eikä, toi on toi käsipesupaikka hommeli..." japaniksi se meni jotenkin やば、手洗うやつだ. Jotenkin se pisti naurattaa et myös japanilaisetkaan ei näytä tietävän kui kutsua näitä paikkoja.


Kuitenkin sai jonotella pyhäkölle asti jonkun 20-30min siinä, että sillain kuitenkin ihmisiä. Mutta ei mikskään hirveeks ruuhkaks.


Kun sain itekin käytyä sit rukoilemassa niin ostin sit omikujin, eli ennustuksen itelleni. Mun tän vuoden onni oli "vähäistä onnea". Osa vaikutti ihan ok:lta, mutta muun muassa opiskeluun liittyvässä ennusteessa luki et "nyt on paha paikka!" ja naurahdin vähän hermostuneesti ja olin "nooooooooooooo.... mun oppari..;A;". Jotain muutakin epävarmaa oli, mutta en enää kunnolla muista mitä. Se luki että tänä vuonna olisin terve. Parasta olis. Se ei kuitenkaan nii hyvä ennustus loppujen lopuks ollu niin taittelin sen ja kiedoin sen sinne oksille, mihin huonot ennusteet laitetaan poies, jotta ne ei kävis toteen. Tän ennusteen mukana tuli lisäks tollanen joku pieni kirje, missä olikin tän pyhäkön jumalan tällanen kultasen värinen joku merkki, toivottaan hyvää onnee tmv. Veikkaan et niitä saa vaan näin uuden vuoden aikaan. Kattelin vähän et ostaisko jonkun omamorin, eli suoja-amuletin, mut en sit kuitenkaan. Kaikki työntekijät toivotteli hyvää uutta vuotta kohteliaasti vuoron perään.


Kuu loisti hienosti taivaalla.


Ennen lähtöö ostin sit vielä itelleni uuden vuoden mochin ja hashimakin. Niistä ei oo kuvaa, koska kuten näätte tää kuvien laatu on jo nyt vähän mitä on. Siinä kun jonotin hashimakia jotkut 3 ehkä vähän mua nuorempaa jätkää pysähty siihen mun kohalle ja katto mua sillai kädet koukussa rinnan päälle ja käänsin päätä vähän niihin päin et "...? mitä hittoo?" kunnes ne näyttää kauheen pohtivilta ja näyttää siltä et kaikki ei jotenkin täsmää ja ne lähtee sit jatkaa matkaansa jotain höpisten. Vuoden epämääräinen kokemus numero yksi.

Muutenpä ei tässä sen kummempia oo tullu tehtyä. Ekana päivänä kävin Tenjinissä kattomassa olisko jotain uuden vuoden aleja, mutta aika huonosti. Joulun alet oli parempia, mistä vähän yllätyin. Tenjin oli ihan autio ja se oli tosi hämmentävää. Lähinnä kuuli joittenkin korealaisten puhetta. Oon tässä nyt rentoutunu sit pääasiassa kun on vähän lomaa töistä, mikä on muuten nii tarpeen. Sain viimein parannettua sen mun nuhankin, mikä mulla oli ollu varmaa yli 2kk. Mietin, että voisko se johtua osaks jos siellä ateljeella ilmassa pyörii enemmän pölyä kun yleensä? Hyvin mahollista. Katotaan mitä käy kun palaan sinne takasin. Pölystä tuli mielee et eilen Fukuokassa oli aivan järkyttävä likanen, pölynen ilma. Kiinasta tullu meren yli tuulien mukana niitä hiukkasia ja siis se oli ihan sellanen oranssihtava pölymeri ihan joka puolella. Kattoin aamulla et mitä hittoo? Se on kuulemma pahin pöly, mikä täällä on ollu. Yleensä ne määrät liikkuu jossai 30 ympärillä kun eilen se meni reippaasti yli 100 ja itse Kiinassakin oli parempi ilmanlaatu, et sellasta :D

Huomenna onkin sit pitkään odotettu Tokio viimeinkin! Tässä oon pakkaillu tänään ja suunnitellu viime päivien aikana vähän et miten ohjelma ois järkevä saada toimiin. Aiotaan käydä FujiQ highlandissa, onsenissa, izakayassa, ehkä karaokessa ja sit shoppailla kuten yleensäkkin. Sit on tietty keikka, mitä ootan innolla. Vuoden viiminen keikka oli codomo ja vuoden ensimmäinen keikka on codomo! Mahtavaa. Tsukiji-kalatorillakin vois olla kiva käydä, jos viittii ja ehtii. Ihanaa nähdä vähän uutta puolta taas Tokiosta, kun viimekerroilla pyöriny lähinnä aina vaan samoissa paikoissa. Tokioon en raahaa läppäriä mukaan, koska se painaa ja ei siä hurjasti ois kuitenkaan aikaa sitä käyttää. Mulla on siis vaan käsimatkatavarat lentokoneessa. Et lähinnä on vaan vaihtovaatteita mukana, mutta mitäpä sitä nyt muuta tarviikaan. Päivittelen sit Tokio juttuja aina päivä kerrallaan kun palaan takasin Fukuokaan. Jotenkin on nii ihana päästä hetkeks poies Fukuokasta ja nähä vähän muitakin maisemia.


Laitetaas loppuun vaikka tällanen biisi Amurolta. Tässä on jotain nostalgiaa. Mutta tykkään tästä biisista paljon. Täytyy ostaa Amurolta yks levy, kunhan pääsen Tsutayassa käymään joku kerta tässä.Huomenna se on sit Tokion maisemia katseltaessa♥

Milla ☆

P.s. Pakko kokeilla käydä kerran ees Nakanossa ostamassa takoyakia, jos vaan suinkin ehtii.. :D Tällä kertaa kun ei yövytä siellä, vaan ihan muualla :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti