sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kohti Tokiota


Keskiviikkona mulla oli lento Tokioon. Mun lento saapu Naritaan ja aattelin tälle kertaa ottaa bussin Tokion asemalla, koska se olis paljon edullisempi kun juna, vaan 1000yen. Ymmärsin et sillä piti mennä 90min, mut eihän bussilla menny kun 60min. Tosi kätevästi pääsee, voin suositella. Lipun saa ostettua kuskilta, et tartte etukäteen hermoilla mitään.

Mun Tokion matka oli tälla kertaa taas T:n kanssa, joka oli viime uuden vuoden aikoina myös Tokiossa mun kaa. T:n kone saapuis kuitenkin vasta illalla Tokioon niin seikkailin sit ensin itekseni. Suuntasin Asakusaan, koska halusin käydä "hatsumodella" täällä temppelillä, vaikka hatsumodenhan olin jo tehnyt Fukuokassa.


Kun saavuin tänne, tajusin että empä oo ikinä ollu täällä alkuillasta kun alkaa hämärtään. Tosi tunnelmallista.


Mietin et ostaisinko omamorin mut päätin et no en jaksa. Otin kuvia kun kuulin, et joku ukko huutaa sieltä temppelin oveltä, että "ovet sulkeutuvat tänäänkin kello viisi, viimeiset minuutit vielä..!" ja olin et mitä, meneekö tää viideltä kiinni! Juoksin äkkiä muitten lailla huuhteleen käsiäni ja kipusin portaat hirmuvauhtia alttarille rukoilemaan. Sen jälkeen ostin omikujin itselleni ja arvatkaapas, dundundundun, huonoo onnee, perkele. Ihan samallalailla kun viime vuonna. Tosin tänä vuonna kaikki oli aivan hirveen kuullosta siinä ennusteessa :DDD Sidoin sen äkkiä poies, ettei se vaan käy toteen. Tää on joku epäonnen temppeli mulle. Nätti se on silti.Mulla oli kauhee nälkä ja ostin tällasen vaivasen uppopaistetun mustaseesamimanjun. Ja heti kun maistoin ekan palan olin et "Milla, mitä hittoo sää aattelin taas? Et varmaa yhtää mitää. Sää inhoot tällasta uppopaistettua ruokaa, miks aattelit et tää ois hyvää?"


Kattelin sit hetken aikaa ympärilleni ja ostin pari postikorttia itelleni. Kyllä, itselleni. Aika moni kojuistakin valmistautu sulkeen siinä, veikkaan et kaikki meni kiinni 18 viimeistään.


Suuntasin sit Ginzalle, koska halusin kävellä vähän sillä alueella. Ensin Akasakasta pari kuvaa.
Pääsin sit Ginzalle ja kävelin lähinnä kita-Ginzan asemalta Yurakuchoon asemalla. Tässä siltä matkalta pari kuvaa. Ginza on kyllä hienon näköstä aluetta. Ja niinhän se on.

Tää näyteikkuna oli erikoinen ja hieno. Kenenhän se olikaan taas..


Mutta Ginzalla näkyy myös hyvin tällasia tavallasia katuja. Kaikki ei oo loistetta.


Hienoja jouluvaloja löyty lähellä Yurakuchoon asemaa. Olin päättäny et käyn Starbucksissa, kunhan sellanen tulee vaan vastaan. Olin aika väsyny painavien laukkujen kantamisesta ja paljosta kävelystä. Mutta oli vielä vajaa 2h ennen kun T saapuis, nii aattelin et vois vaan istahtaa johkin ja rentoutua.
Päädyinkin sit viimein Yurakuchoon asemalla ja voi että kun se oli nostalginen! Kävin täällä viimeks 2012 kun tulin Japaniin ensimmäistä kertaa N:n kanssa. Sille on muuten oma bloginsa myös täällä. Aseman lähellä oli iso OIOI-tavaratalo jonka 8-kerroksessa sattu oleen Starbucks. Suuntasin siis sinne ja se olikin tosi viihtysä niinkun Starbucksit täällä yleensä on. 


Istuskelin jonkun vajaan tunnin ja sain tietää et T oliskin joku tunnin myöhemmin vasta Tokiossa, mitä aattelin. Olin et no hitto ja et mää meen etukäteen hotellille. Meijän hotelli oli Shinagawassa. Se oli tosi hyvän hintanen, about 100e 4 yötä/per henkilö. Tää oli viä tosi siisti, oma kylppäri, minikeittiö, tv ja viä hiljasella paikkaa. Lähellä oli supermarketti ja konbini. Ainoo miinus oli et kaukana Shinagawan asemalta. Joku 1-2km varmaan, meni joku n.10min kävellä. Tietty ihan vieressä oli kita-Shinagawa asema, mut siittä ei menny jr:n junat niin ei käytetty sitä vaan käveltiin joka päivä Shinagawan asemalle asti.

Istuskelin jonkun tunnin hotellille rentoutumassa ja lähin sit T:tä vastaan Shinagawan asemalle.  


Huomasin matkalla et siinä oli 100yen liukuhihnasushipaikka. Oltiin päätetty et mennää yhessä johkin syömään ja tää vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Paikka oli nimeltään くら寿司 eli kurasushi ja siis ihan parasta sushia, mitä oon ikinä syöny. Tää oli oikeesti tuoreinta riisiä ja niin hyvän makusta kalaa, oikein suli suuhun. Ai että, tuli mielee et sushiroo on joku halppishuonosushila tän jälkeen, kyllä huomas tasossa eroo D: Kyllä mää silti sushiroossa aion jatkossa käydä (lol), mutta tuun aina muistaan sitä taivaallista 100yen sushia täältä.

Täällä sushipaikassa oli myös tällanen erikoisuus, mitä en ollu ennen nähny, mutta aivan loistava ominaisuus. Yleensä sushit kierää vaan avoimesti lautasilla, mutta täällä ne on tollasen suojan alla! Vähänkö hyvä, ihmiset ei voi hönkäillä niitä päin niin samallailla. Mää en kyllä ikinä tosta hihnalta ota vaan tilaan sieltä menusta, et sinänsä, mutta olin vaikuttunut.


Lisäks täällä paikassa oli jokaisen istuinpaikan kohalla tällanen luukku, mistä lautaset tiputettiin ja ne meni varmaan suoraan keittiiöön pestäväks. Vähänkö kätevää! Ja sit jos tiputit 5 lautasta sait yhden tokenin peliin, josta saatoit voittaa gachan. Me ei voitettu kyllä, harmi.


Kun saatiin syötyä ittemme täyteen mentiin viimein hotellille ja oltiin molemmat ihan poikki. Katteltiin telkkaa ja jumitettiin, puhuttiin kaikkee pölhöö ja meitä ei nukuttanu yhtää. Oltiin et hitto, pakko kuitenkin yrittää nukkua, koska torstai aamuna oli nimittäin melko aikanen herätys. Mutta miksi, siittä lisää huomenissa.

Milla ☆


6 kommenttia:

 1. Voi ei kui kauniilta Asakusa näyttääkää noi hämärää aikaa *A*
  Kaikista noista kaduista ja valaistuksista tulee nii mielee viime vuos ja tekee mieli varata lennot samantie Japanii :DD

  Ja toi sushipaikka! Vähän kätevä!! Miksköhä ei kaikkissa paikois oo noit kupuja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu tänne, mun huoneessa on sulle tilaa!!
   :D

   Poista
  2. Voi vitsi jos oisit siel viel kesäkuu aikoihi x3
   Nyt ois nii hyvä tilaisuus matkoje ja yöpymise suhtee jos ei vaa ois kouluuu D:

   Poista
  3. Tosiaa meil o hiihtoloma!!! (ノ)*0*(\)

   Poista
  4. Eipä ois kun lennot ja sit ruoka ja ostokset. Voisin näyttää sulle jumble storen..!! Ja mennä yhessä baariin hehehe täällä on myös ihan hyviä animukauppoja.

   Poista