perjantai 22. tammikuuta 2016

Lunta!


Otin taas yks päivä kuvia matkalla töihin. Oon aina kattellu näitä kettuja, jotka on Ohori puiston lasten leikkikentällä. Joulun maissa joku oli tuonu niille tällaset vaatteet. Niin söpöjä. Joskun sanon niille "hyvää päivää" kun meen töihin haha


Oli vaihteeks nätti päivä.


Kyllä ne vaan viittii juosta jääkylmällä säällä. Ite oon ihan jäässä kun meen pyörällä töihin ja sit joku juoksee täällä caprit jalassa ja ohut takki päällä ja katon niitä aina, että kuinka?! Etenkin illalla.

Tein töissä muutamana päivänä tälläsiä kukkia häämekkoo varten. Nää tuli siihen helmaan kiinni. Tänään saatiin viimein kaikki valmiiks ja kiinnitetty myös. Häät onkin jo 23 päivä ja huomenna aamulla tais morsian tulla ton mekon noutaa, et aika myöhäseks menee :D Viime aikoina oon saanukin olla paljon tekemisissä häämekkojen kanssa. Japanissahan on muuten tapana, että sulla on 3 asua häissä. On perus valkonen häämekko, sit on party dress, eli joku värikäs häämekon tyylinen mekko, ja sit vielä kimono. Kimonoo pidetään usein vaan valokuvausta varten ja sitä ei välttämättä nää ite häissä ollenkaan. Mutta tosiaan kirkossa yleensä pidetään valkosta mekkoo ja sit vastaanottojuhlassa vaihdetaan se värikkäämpi mekko päälle. Huhhuh sitä rahan menoo. Sit on vielä eriksee et jos haluut pitää japanilaistyyliset häät temppelillä ja pitää sitä valkosta hääkimonoo (eri kun kuvauksessa käytettävä kimono). Joskus nään aina Ohori puiston japanilaisen puutarhan edustalla hääpareja, jotka on ottamassa kuvia ja morsiammella on päällä just se valkonen kimono ja sulhasella on myös sit perinteinen kimono. Niitä valkosia kimonoita näkeekin yleensä lähinnä temppeleillä ja japanilaisissa puutarhoissa. Tuntuu muuten, että harkkapaikalla ohjaajat on koko ajan menossa jonkun häihin heh.

Tän mekon tilaaja halus "Disney" teemasen mekon ja yhtä sadulta se kyllä näyttikin. Sain kirjottaa sen hääkorttiinkin viestin.

Täällä on ihanaa kun mansikkakausi alkaa joulukuusta ja tällain tammikuussa niitä saa aina suht edullisesti välillä.


Tässä eilen ja toissa päivänä Fukuokassa sato lunta! Viimeks oon nähny lunta hei 2 vuotta sitten, ihan hullua, niin kauan. Olinkin aika fiiliksissä vaikka kylmä olikin, mut oli ihana kattoo sitä lumisadetta. Viikonloppuna saattaa sataa vielä uudestaan, toivottavasti.
Posti toi mulle eilen aamulla tämän. Tajusin, että Naokin levyt on varmaan ainoot normaalihintaset levyt, mitä oon Japanissa tässä puolentoista vuoden aikana ostanu.. :DDLöysin tällasia Meltykissin uutuuksia konbinista ja ai että nää oli hyviä.


Sain viimein myös aloteltu sen opparia varten tarvittavan kurssin. Tai sain viimein luettua ja katottua kaikki videot "mikä on oppari" aiheeseen liittyen.. siinäkin meni vaikka kuinka monta tuntia jo. Nyt seuraavaks sit vuorossa tehtävä yksi.. kaikista viidestä, siis viisi! Yhh... Yritän suorittaa tässä harkan ja kaiken muun ohella yhden tehtävän aina viikossa, niin sit saisin tän kurssin tehtyä ennen kun palaan Suomeen. Harkkahan mulla sopimuksen mukaan loppuis huomenna, mutta kun oli vähän lomaa niin teen sit yhden ekstra viikon siellä ja lisäks olen apuna muutamana päivänä helmikuussa, koska siellä on pulaa henkilökunnasta. Sieltä lähtee/lähti jo 2 tyyppiä nyt poies ja ketää ei tuu tilalle kun vasta maaliskuussa, että siellä ollaan vähän että mites selvitään helmikuusta. Helmikuussa aattelin myös vähän pitää hauskaa ennen kun palaan Suomeen ja aattelin poiketa vielä kerran Tokioon shoppaileen ja mahdollisesti parille keikalle. Lisäks olis tarkotus nähdä kavereita Hiroshimassa, mutta muuten sit Fukuokassa opiskelun parissa. Pakko saada tää kurssi tehtyä!

Niin se aika vaan käy vähiin. Ennen kun huomaankaan oon jo Suomessa ja valitan kuinka kaikkialla on räntää ja hirveet allergiat puskee päällä. Saas nähä millaset allergia oireet oikeesti tulee, kun ei viime vuonna ollu Suomessa koivun ja lepän kukinnan aikaan. Toivottavasti ei nyt mitään hirvee kamalaa.

Ois kyl kiva jos Suomesta sattuis löytyy samantyyppistä työtä, jostain ateljeelta tmv. Sais vähän valmistella vaatteita, tehdä sihteerin töitä ja olla sosiaalisen median kimpussa, joskus päästä myymälään myymään.. mistähän sitä sellasenkin Suomesta löytäis? Olis kyl nii mielenkiintosta osallistua myös tapahtumien järjestämiseen. Toivottavasti löytyy oikeesti jotain kivaa työtä sitä Suomestakin päin.

Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti