tiistai 29. syyskuuta 2015

Niin hyvää riisiä


Löysin tässä yks päivä konbinista taas erikoisia kitkatteja. Mun into näihin kitkatteihin on alkanu vähän laantua, koska sitä on huomannu että tosi moni näistä erikoisimmista mausta on vaan tosi makeita ja niissä on sellanen samanlainen teollinen maku. Jotenkin silti kun näkee erikoisen maun päätyy edelleen helposti ostaan. Tässä on makuna bataatti. Näitä voi jotenkin paistaa uunissa, ei oo kyllä tullu kokeiltua.


 Menin sunnuntaina kiertään Tenjiniä siinä toiveessa, että löytäisin sieltä silitysraudan ittelleni. Ei sellasta kuitenkaan loppujen lopuks löytyny ja päädyin tilaan samasta nettikaupasta itelleni silitysraudan sit. Siellä oli kaikista halvimmat vaihtoehdot niin tilasin vaan sen halvimman. Kävin ostamassa ittelleni vähän henkareita lisää Daisosta ja samalla silmään iski tää tarjous, crepejä 300:lla yenillä. Mun oli tehny mieli syödä sellanen tässä viime päivinä, mut mietin vähän et onko täällä sellasia hyviä crepejä saatavilla. No päädyin sit kokeileen.

Joo, ei ollu yhtään mun makuun. Tää oli vaan ihan sellanen lätty ja kauheesti kermavaahtoo täytteenä, Parhaat crepet on kyllä Harajukussa. Siellä se lettu on sellanen vähän rapee ja valikoimaa löytyy vaikka kuinka paljon. Sit kun pääsee Tokiossa käymään täytyy kyl ostaa. Mietin, että söinkö koko vaihdon aikana muuta kun yhden crepen sillon Tokyo towerilla?

Tässä on pari kuvaa Nakasulta.

Mun riisinkeitin saapu tosiaan eilen ovelle kannettuna. Ei kannata mennä ostaan kaupasta, kun kätevästi tuodaan ovelle asti.

Vitsi, on se kyl tyylikäs! Kokeilin sit eilen illalla heti tehdä, mutta kun pesin riisin kato aluks niin sössin sit vähän veden määrän, kun se riisihän oli jo valmiiks vähän märkää, niin meni sit liikaa vettä. Mut onneks ei mitenkään pahasti.

Täällä kämpässä on muuten ollu tällanen vedenkeitin. Aattelin et heei hieno juttu, kunnes tässä viimein joku kerta kattoin sen sisälle ja olin et hyi saakeli, tätä en kyl käytä ikinä. Nyt heivasinkin sen kaappiin ja riisinkeitin pääsi sen paikalle. Onneks vettä voi keittää kattilassakin, jos on tarvetta.Toi pohja on niin ällö.

Tässä mun riisi. Tän koko on 5,5 kuppia, eli litroissa voi keittää 1dl-10dl verran. Pienemmät ois ollu vaan 5dl asti. Aattelin et tää ois kätsympi, just siltä kannalta et jos tän tois Suomeen. Hinnankin puolesta ei ollu sitten niin mitään eroo. Tajusin vaan sit eilen illalla, että hetkonen... Japanissa on eri virtajännite kun Suomessa, kannattaakohan tätä sittenkään ottaa Suomeen mukaan? Löysin netistä myynnistä jännitemuuntajia, mutta sit niissä kaikissa luki, että ei sovi esim. mikroihin, riisinkeittimiin yms, jotka tarvii lämmitystä, mut sit joku hiustenkuivaaja taas oli ok. Mikähän siinäkin..? Onko ketää lukijoissa, joka osaa kertoo tarkemmin, onko järkevää tuoda mukana? Täällähän on myynnissä niinkun Suomen jännitteelle sopivia keittimiä kanssa, mutta Eurooppaan tarkotetut tuotteet on huomattavasti kalliimpia.


Tänään puolestaan mulle tuotiin sit se höyrysilitysrauta. Ois pitäny heti vaan tilata samalla kertaa molemmat.
Tää makso tosiaan vaan 10e. Kokeilin sitä tossa justiinsa ja toimii tosi hyvin! Mitään moitittavaa ei oo. En mitään silityslautoja hommaillu vaan silittelin vaatteet vaan tossa sängyllä hahaha. Hyvin toimi sekin.


Huomenna mulla on sit lähtö Osakaan. Vaihteeks Osakadan Hankyuu Umedassa töitä muutaman päivää. Harkkapaikka tarjos mulle koko perjantaita vapaaks, mutta sanoin, että voin tulla aamupäivästä töihin ja jos saan vaikka iltapäivän vapaaks niin ehdin vähän kiertään kaupunkia. Ajattelin käydä Umeda Sky Buildingissä ja sit Shinsaibashilla ja Nambassa. Nambassa pitäis olla sellanen joku tosi kiva pikkukatu, mikä näyttää upeelta. Haluisin käydä sen kattomassa ja ehkä yhden pyhäkön jos ehdin. Sit käyn tietty puresoundissa! Muuten ei suurempia suunnitelmia oo. Eiköhän siinäkin oo jo ihan mukavasti nähtävää.


Nyt odottelen riisiä valmistuvaks. Josko tällä kertaa tulis nappisuoritus.

Milla ☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti