perjantai 2. lokakuuta 2015

Osaka①: Umeda Hankyuu limited shop


Osakasta on kotiuduttu. Oli rento matka, sain käydä turisteilemassa ja lisäks näin vähän menoa Osakan Umeda Hankyuussa. Umeda Hankyuu on Hankyuu tavaratalojen päämyymälä ja vitsi se oli iso tavaratalo. 13 kerrosta jos jonkinlaista myymälää ja myös puistoterassi katolla. Joskus sitä miettii, et kuinka niissä kaikissa myymälöissä käy asiakkaita? Vielä kun niin kovin samanlaisia on niin paljon ja tavarataloja myös löytyy toinen toisensa perään.


Keskiviikkona lähin matkaan kymmenen jälkeen. Lento meni sujuvasti ja otin junan Osakan asemalle. Tietty mun viereen tunki istumaan joku toinen ulkomaalainen ja yhtäkkiä se kysy multa matka loppupuolella, että kai tää menee Kiotoon? Oon et eei, Osakaan, johon se että mut sieltä pääsee sit Kiotoon? Olin et joo uskoisin. Ihmettelin miksei se ottanu suoraan junaa Kiotoon asemalta. En tiedä lyheneekö matka, mutta lentokentältä lähtee junia Kiotoon asti kuitenkin. No kyllähän niitä sit sieltä asemalta meni, että eiköhän senkin matka päässy jatkumaan hyvin. Mulla oli kauhee nälkä ja lähin ettimaan ruokapaikkaa. Kolusin ensin jotain tavarataloo siinä aseman vieressä, mutta päädyin sit Yodobashin ravintolakerrokseen siinä toiveessä, et siä ois vähän edullisempaa. En nyt kyl sit tiiä.
Oli namia. Omurice sienikastikkeella ja vadelmalimsa. Toi vadelmalimsa oli kyl pahaa, soodavettä ja siihen joku makusiirappi heitetty todennäkösesti.

Suuntasin sit kohti Hankyuuta. Ne maanalla menevät käytävät on niin sokkelo oikeesti. Onneks kylttejä on tosi paljon, että loppujen lopuks löytää aika hyvin, mutta se on vaan hullua kui siellä on sellanen monen kilometrin pituset ostoskeskuskadut yms. Löysin sit Hankyuuhun ja siellä 10 kerrokseen, jossa meijän myymälä oli. Oli kyllä niin eri näkönen Fukuokan myymälästä! Ja tässä tilassa oli paljon muitakin pop-up myymälöitä, jotka pysyy siä viikon ja sit vaihtuu seuraavat myymälät. Mulle paljastukin sit perillä, että mulla ei ookkaa ollenkaan nimilappua, et oon siä vähän kun feikki asiakkaana, mutta silti töissä. Toisaalta mulle sanottiin et pidä kuitenkin vähän matalaa profiilia, ettei kukaan tuu valittaan että ootko töissä täällä muka?! Olin et uhh ookei, miksen vaa voinu sit saada nimilappua? Olinhan mää jo Fukuokankin Hankyuussa. Jaa a. No lähinnä kattelinkin sit menoo ja sain kierrellä siinä ympäriinsä ja kattella muitakin kauppoja. Kauheesti en jotenkin sit viittiny lähestyä ketää asiakkaita.


Toisen ohjaajan joku kaveri oli tuonu sille jotain tällasta pudding-juustokakkutyylistä jälkkäriä ja se anto mulle nää kaks. Se oli jo ite syöny kuulemma toiset kaks. Pidin sit pienen tauon ja söin nämä. Oli hyviä.Istuskelin noilla portailla tuolla, missä näkyy ihmisiä. Tää oli siis hei 9-10 kerros. Siellä oli tällanen valtava aukio. Siis ei hitto :D Kaikkee sitäkin täällä Japanissa.

Töiden jälkeen mentiin toisen ohjaajan kanssa käymään Umeda sky buildingissä. Mun oli tarkotus mennä sinne vasta torstaina, mut se ehdottikin yhtäkkiä, että tässä lähellä on sellanen ja päätettiin mennä yhessä. Oottelin sitä sulkemisajan jälkeen Hankyuun edessä. Meidän oli muutenkin tarkotus mennä yhdessä hotellille.Lähettiin sit käveleen Sky buildingin luo. Meidän piti mennä myös syömään Kiji nimiseen okonomiyaki ravintolaan, joka on kuulemma Osakan yks kuuluisimmista okonomiyaki ravintoloista. Mutta kun päästiin sen luo, siellä oli kauhee jono. Todettiin, ettei jäädä jonottaan vaan mennään käymään ensin siellä sky buildingissä.Talon katolla oli maailmanpyörä.

Se Kiji oli siinä Ume sky buildingin vieressä ja se kerros oli tällanen vanhanajan Japanin mukaan tehty.


Lähdettiin sit viimein kiipeen sinne torniin. Siinä oli niin erikoisesti tällanen lasinen rullaporrastunneli, jonka alla ei ollu mitään. Ja tää oli siis siellä tornin ylhäällä!
Ja olihan sieltä upeen näkymät.
 Siä lattia oli myös tällanen uv-valossa kimaltava.Ulkona oli tällasia vesiputouksia, jotka vaihto väriä.


Tuolla näkyy noi rullaportaat, noi kaks tollasta kaistaletta. Katteltiin siinä jonkin aikaa kunnes lähdettiin sit syömään. Koska Kiji oli just menny kiinni päätettiin sit mennä syömään toista Osakan kuuluisaa ruokaa, takoyakia!


Ensin normi takoyaki. Mausteet sai laittaa ite.Sit oli.. en yhtää muista miten näitä kutsuttiin. Periaatteessa kuitenkin sama takoyaki, mutta kastikkeiden sijaan, se uitetaan tua liemessä, jossa on dashia. Maistoin näitä ekaa kertaa ja oli hyvää. Jotenkin takoyakiin silti kuuluu ne kastikkeet!


Tässä taitaa sit olla hotellin läheltä pari kuvaa.Hotellissa sai tällasen yöpuvun. Mää en sitä kyl käyttäny.. Mutta huone oli tosi mukava ja viihtysä. Tyyny oli vaan pirun kova.
Illalla kun yritin alkaa nukkuu, mietin että mikä ihme joku laite kolisee jossain..? Myöhemmin tajusin, että kuorsaako joku näin helv kovaa tossa viereisessä huoneessa?? Ja kyllä, en viäkään voi uskoo, että se oli kuorsaus ääni. En saanukkaan sit unta pariin tuntii ja olin viä nii väsyny, mutta ehhei. Nukahin kyl sit jossain vaiheessa onneks, mut siihen meni kyl aikansa.

Mitäs sitten torstaina tapahtui, siittä kirjottelen lisää huomenissa. Nyt hyvää yötä! 

 Milla ☆


3 kommenttia:

 1. Ihana näköstä ja tulee vaa nii ikivä Japanii~ Ja noi takoyakit! Vähä näyttää hyvältä *Q*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän pitäis kyllä päästä tapaan takoyaki nii-sania ;A;

   Poista
  2. Todellaki! ;A;

   Poista