torstai 15. lokakuuta 2015

Sobaにいたい


Aloitetaan sellasilla uutisilla, että tein suomenkieliset sivut mun harkkapaikalle facebookiin! Käykää kaikki jooko tykkäämässä ja kutsukaa myös kaverit tykkäämään. Ois kiva näyttää harkkapaikalle, että ees jonkinverran suomalaisetkin seuraa!! Päivittelen aina päivittäin jotain sinne.
https://www.facebook.com/quantizefinland

Kirjotin myös taas harkkapaikan blogia tässä jonkin aikaa sitten.
http://quantizekiharu.blog.bbiq.jp/


Leivottiin maanantaina japanilaisen kaverin M:n kanssa korvapuusteja. Tuli vähän sovelleltu versio, kun oli vähän erikoisempia jauhoja ja erikoisempaa sokeria. Kardemumma jäi myös pois, koska sitä on yleensä joko himo vaikee löytää Japanissa tai sit se on todella kallista. M:n äiti tarjos meille hedelmälautasen. Säin ekaa kertaa viikunaa, en ees tunnistanu mikä se on. Mutta maistoin ja se oli hyvää! Suomessa ei oo kyllä koskaan törmänny.Japanissa ei myöskään tunneta käsitettä raesokeri, vaikka sitä jossain leipomoissa tuotteissa näkee, mutta kaupassa en oo sitä kyllä ikinä nähny. Yritettiin vähän murskata sit jotain sokeria päälle, mut aika heikoin tuloksin. Oli kiva nähdä ja M asuu vielä ihan tässä lähellä, tyyliin yhden korttelin päässä :D Mikä tuuri sekin. M on kyllä töissä Nagasakissa, että ei Fukuokassa kauheasti oleskele, mut käy varmaan kerran pari kuukaudessa.

Mua kiinnostaa aina kokeilla kun nään erikoisia versioita japanin chuuhaista (vähän kun siideri/lonkku, tmv cocktail). Tässä oli tällanen hedelmäpommi erikoisversio ja mua houkutti eniten kun siinä oli omenan ja persikan kuva. Kuitenkin sit kun maistoin niin maku oli aika purkkikirsikka hivenen persikan mausteella. Ihan ok, en kyllä koko tölkkiä pystyny juomaan. Tällanen maksaa täällä vaan tyyliin vähän päälle 1€.


Eilen kävin sit kaupassa ruokaostoksilla ja ostin näitä cookdo:n paketteja. Nää on jotkut niin hyviä, ai että. Harmi kun näitä ei saa Suomesta. Tokyokanissa näin kerran jonkun yks tai kaks, mut ne ei ollu just niitä hyviä.
Se niistä ruokauutisista. Tänään tein pienen kävelylenkin taas Nishipuistoon.


Matkalla bongasin kaukaisuudessa tällasen temppelin jossain lähimailla..? Ei ollu mitää hajua et tällanen on jossai tässä lähettyvillä.

Istuskelin siellä aukiolla ja oottelin, josko näkisin kisuja. Siihen tulikin sit yhtäkkiä pieni poikue. Mietin, että oliko toi lihava niitten äiti vai yks pennuista vaan..? Ne oli kaikki kuitenkin aika pieni kokosia.Siellä kierteli muitakin kisuja, mutta en saanu niistä kuvaa. Suurin osa tuli jostain ton pömpelin lähettyviltä. Tossa noi viirit sanoo että "hotdogeja" "hamppareita" yms myynnissä muka, mut kuka hitto tosta uskaltaa ostaa jotain?! Kaikki kissat ja yks koira siinä ympärillä ja meni välillä ton kojun sisää ja nuhjusen näkösiä äijiä siinä. Kai se ihan toimissa on, mut ei varmaan kauheen hygieeninen.
Aurinko alko laskee pikkuhiljaa ja lähdin sit kävelemään marketeille päin.

Kävisittekö täällä vessassa? Uskaltaisitteko? Se on musta ihanaa, että Japanissa on oikeesti kaikkialla vessoja. Täällä puistossakin on ihan joka nurkalla vessa, miehille, naisille ja jopa invavessoja! Sehän näissä vessoissa tällasissa puistoissa ja ulkona yleensä on, että ne on AINA japanilaisia vessoja, ei länsimaalaisia (paitsi invavessa tietty). Joskus yks vessa saattaa olla länsimainen, mut aika harvinaista. Ja paperiahan näistä ei löydy. Mutta silti, että on se vessa saatavilla jos tarttee käydä eikä oo pakko mennä mihkää puskaan niinkun Suomessa on lähes 100% käytävä, jos jossain luontopolulla tulee hätä. Japanilaiset vessat ei ees oo sen kummempia, senkun kyykistyt ton lattialla olevan vessan päälle ja se siinä. Sitähän aina sanotaan, että se on oikeesti se paras asento oikeesti tarpeilla käymiseen. Tällaset vessat on yleensä vielä suht siistejä, ei näy graffiteja tai papereja ympäriinsä. Tietty riippuu vähän missä ollaan... tuli mieleen kun Beppussa ja myös Kiotossa kun käytiin jonkun oikein turistirysän vessassa, ne oli just tällasia, mut hyi että kui kusisia ja likasia ne oli. Mut yleensä tällaset puistossa jmv. olevat vessat on ihan siistejä ja voin suositella jos ei lähellä satu oleen muuta paikkaa. Japanissahan esim. kirjakaupoissakin on asiakkaille vessat et sillain.


Sit kun just puiston uloskäynnin lähelle siinä on sit kyltti et varokaa tätä myrkyllistä hämähäkkiä. Hyvä tässä vaiheessa kertoa.


Kävin hedelmakaupassa. Yleensä tällain ulkona olevat hedelmät on melko edullisia ja mää aina kyttään oisko hyvään hintaan jotain. Nyt ostin tollasen pussillisen mandariinejä 200yen ja pussillisen bataatteja 200yen. Mandariinit on nyt just sellanen tuote, mitä myydään edullisesti ja bataatit alkaa kanssa tulee nyt kaupan hyllyille. Tossa kuvassa näkyy noita koreja niin niitä hedelmiä ei saa siirrellä koreista koreihin vaan yks korillinen aina maksaa jonkin verran, ne on jo valmiiks niinkun laitettu asiakkaille. Eli otat sen koko korin sit kassalla ja ne siirtää sen pussiin. Oli esim. yhdessä korissa 4x persimoneja 200yen (mikä on aika edullinen). Tomaatit ja kurkut on viimeaikoina tosi kalliita, joku 3-4 tomaattia 3-4€, 2-3 laihoja minikurkkuja joku yli 1€. Japanin kurkut on kyllä hyviä, Suomen on aina sellasia kauheen paksuja ja vetisiä. Eikä Suomen avomaankurkutkaan vastaa Japanissa olevia kurkkuja. Kainne on sit ihan oma lajinsa? En tiedä.


Menin sit supermarkettiin. Jännä et yakitoria ja uppopaistettuja ruokia myydään ihan vaan tällain hyllyssä kun mitä tahansa tuotteita ilman mitään suojaan. Siinä sit kaikki pyyhältelee niitten ympärillä.


Menin ostaan jäätelöö.Japanin irtojäätelöt on aika edullisia. Kaikki on yleensä 98yeniä, eli joku 80snt ehkä?Matkalla kotiin osu silmään tällanen ravintola. Sen nimi oli niin söpö, että päädyin ottaan siittä kuvan. Tää on varmaan sobanuudeli-ravintola, mutta nimi on hauskasta Sobaにいたい joka tarkottaa että "tahdon olla vierelläsi" merkitysessä, että tahdon että oot mun kanssa ja että et mee minnekkään. Soba on kuitenkin myös siis nuudeli ja siinähän nuo rakastavaiset syövät sobaa kuten kaunotar ja kulkurissa konsanaan.
Ostin sit tällasen mochi-vaniljajäätelön itelleni. Ekaa kertaa maistoin ja tää vaniljajäätelö tässä oli tosi hyvää! Tää on myös järkevä pakkaus, että kerralla ei oo pakko avata molempia jätskejä vaan voi syödä vaan toisen ja toinen pysyy avaamattomana (tosin mää avasin molemmat). Kaks pystyy kyl syömään, mut itelle tulisin vähän ällö olo sen jälkeen, mutta miksi ei jakaa vaikka kaverin kanssa tai jättää toiseen kertaan.
Osallistuin tässä eilen codomo dragonin lippujen arvontaan...!! Maanantainakohan se oli kun tulee ilmotus saako lipun. Jos saan, se olis sit C-lippu. Toivottavasti tärppää. Muuten menee sit kuun loppuun kun liput tulee kaikille myyntiin, ja ne on D-lippuja. A-liput oli vaan faniklubilaisille. Mihinhän ne B-liput sit menee? Olikohan niitä ollenkaan?

Viikonloppuna on Hakatassa kiva tapahtuma ja meijän pitäis mennä K:n kanssa sinne treffeille. Toivotaan et kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti