maanantai 21. syyskuuta 2015

Hakata Hankyuu limited shop


Kävin perjantaina illalla Momochin rannalla nostalgioimassa. Mutta kun käännyin rannalle, et menisin rantatietä, siellä oli aidattu osa tiestä ja siinä meni juoksijoita sellasten pimeessä hohtavien rannekkeitten kanssa (mitä saa esim. laivalla drinkkeihin joskus). Olin et et oo tosissas, koska mun piti kiertää ihan sikana. Ei ollu sellanen fiilis, että meenpäs tonne juoksijoitten joukkoon pyöräileen jeejee. No kiersin sit Fukuoka towerin eteen ja parkkeerasin siihen pyörän. Siinä olikin nyt mochia tekevä jänis kuussa. Mietin, että miks se on siinä nyt? Eikö se oo uuden vuoden juttu..? Kai se jotenkin liittyy tähän vuodenaikaan sit, en tiedä. Valaiskaa joku.Jatkoin sit rannalle ja sinne oli pystytetty oikein teltat sitä juoksutapahtumaa varten. Monilla lapsilla oli niitä valotikkuja. Istuskelin hetken aikaa, kunnes lähin menee kun oli aika kova tuuli.Tulin sit takas himppeen ja sillä välin oli tullu sit ilmotus, et mulle on kokeiltu jakaa pakettia, mut kukaan ei oo ollu vastaanottamassa sitä vasteen. Et oo tosissa... ymmärsin siittä lapusta et joku uus aika pitää kai ilmottaa johkin ja googlailin vähän ohjeita ja onneks sen sai sit tehtyä netissä. Mutta että paketteja jaetaan viikon jokaisena päivänä klo 21 asti?! Uskomatonta. Laitoin sit jakeluajan su illaks 19-21, koska oli töitä 18 asti. Sitten tulikin postimies ovelle 20 maissa ja sain pakettini. Hihii.

Suomalaista namia. Täytyy laittaa talteen, ettei tulis heti ahmittua kaikkee. Tuntuu et muutenkin syö välillä kauheesti vaan kaikkee herkkua. Tulee vaan ostettua, yhhh. Täytyy pitää kyl taukoo.

Ja nyt on sit ensimmäinen limited shoppi ohitte. Oltiin tosiaan Hakata Hankyuu nimisessä paikassa. Se on tällanen melko kallis tavaratalo. Meillä oli 5 kerroksessa sellanen pieni nurkkaus käytössä. Siinä sit huutelet et "tervetuloa" jos asiakas näyttää mielenkiintoo kauppaa kohtaan. Parina ekana päivänä oli hyvin just puheliaat työkaverit siinä niin aika meni suht nopsaan. Tänään oli vähän hitaampi päivä, kun ei tullu juteltua niin paljon muitten kanssa. Tänää vuorossa oli vaan omistajat niin oli vähän hillitympää. Ei mitenkään kamalaa kuitenkaan. Kyllä siinä välillä jotain juteltiinkin, mutta ei yhtä paljon kaikkee kun aikasempina päivinä. Sain muuten harkkapaikalta sukkikset ja tällasen asusteen ittelleni. Pyysivät mua käyttään niitä aina niissä myymälöissä. 
Sit kun loppuu harkka nii aion ostaa ittelleni tällaset, missä ei oo tota kuvioo ollenkaa. On niinkun tarjolla 3 erilaista mallia ja musta nää mitkä sain on just vähän lapselliset, mutta empä nyt alkanu mitään valittaan kun antoivat!! Mutta ne kuviottomat on kyllä musta tyylikkäimmät.


Oon kaikki 3 päivää mitä olin tuolla töissä kattellu sydämet silmissä, että vähänkö haluun tällasen asusteen, tää on niin söpö! Tätä voi pitää hiuksissa, ranteessa, laittaa laukkuun roikkumaan, mitä vaan keksiikään. Tänään sit toinen niistä omistajista oli et "hei, mitä jos laittaisit hiukset kiinni?" ja se ehdotteli et jos antais mulle sellasen hiuspompulan. Sit kun se näki et mulla oli jo sellanen, se ehdottikin yllättäen tätä ja olin et mitäääää, saanko oikeesti tollasen?! Se oli kuitenkin suht hintava kanssa, niin sydämet silmissä vaihtu aina kyyneleiks, että not a chance. Se anto mun sit valita mieluisan ja siinä olikin ensin valinnan vaikeus. Sit kun se laitoin siinä hiukseni kiinni omistaja oli ihan järkyttyneenä et "ompa sulla ohuet hiukset" johon minä että "joo, hiuslaatu on niin erilaatunen aasiassa ja euroopassa. Tää on aika normaali suomalaisille. Tätä ohuempikin on normaali. Kyllähän meillä samanverran hiuksia on todennäkösesti, mutta se hiuksen laatu on erilainen" ja se oli vaan niin järkyttyny että kato nyt mun hiuksia, hahah. Se kerto et se oli ollu New Yorkissa lastentarhassa töissä ja kaikki lapset oli vaan leikkiny sen hiuksilla, halunnu ottaa niistä kiinni ja heilutella niitä kun ne oli ponnarilla kiinni :DDD


Tässä kuva sit meidän pienestä myymälä nurkkauksesta.Eilen työpäivän jälkeen törmäsin ihan sattumalta M:n, tyttöön joka oli vaihdossa jamkissa kun olin siellä ensimmäisen vuoden opiskelija. Olin ihan et mitä! Se taputti mun selkään kun kävelin Hakata aseman läpi ja juteltiin siinä hetki. Se oli kuulemma ollu yhtä ymmällään, koska luuli et mää oon Suomessa. Sovittiin et nähään joku kerta, kun se on tulossa takasin Fukuokaan. Se oli nyt lähössä takasin Nagasakiin, missä se on töissä. Tänään puolestaan töissä sattu tulee omistajien joku tuttu käymään siinä myymälässä ja sen tytär oli siinä mukana. Yhtäkkiä se kysykin multa, että ootko Milla? Ja oon et mitä hittoo, mistä tää muija tietää mun nimen, miksi?!?!?! Selvis et se on Seinanin opiskelija ja seurustelee yhden vaihtarin kanssa, joka oli mun kanssa samaa aikaa vaihossa. En oo hänelle kyllä ikinä jutellu (koska siä kävi niin paljon muijia vaihtarijätkien luona, että ei mitää hajua ketä ne oli), mut hänelle oli jääny sit mun kasvot ja nimi mieleen. Olin ihan et ohho, kai näinkin voi sit käydä. Toisaalta kai sit oon myös nii erottuva täällä..? Se oli tosi hämmentävä tilanne ja juteltiin siinä sit sillä välin kaikkee kun hänen äiti seurusteli siinä omistajien kanssa. Se oli viä hauskaa, et hänen poikaystävä on tosiaan ruotsalainen.

Tänään työpäivän jälkeen ostin sit yhestä leipomosta leipää ja istahdin aseman eteen syömään sen, koska alko olla kauhee nälkä. Ostin ekaa kertaa curryleivän ja se oli hyvää. Vähän rasvanen ehkä, mutta hyvää.Lähin sit pyöräileen kotiin ja pyöräilu Nakasun läpi on kyllä yhtä tuskaa aina illalla. Niiin paljon ihmisiä. Varmaan enemmän vielä nyt kun on Silver week. Sattu tänä vuonna oleen 3 national holidayta peräkkäin + sit viikonloppu = 5 päivää lomaa japanilaisille. Silver week ei oo kuulemma ollu olemassa pitkän aikaa, mutta nyt viime vuosina ne on keksiny sen. Golden week ja nyt sit Silver week. Selvä. Silver week ei oo kuitenkaan joka vuosi, koska se riippuu just nii kalenterista, et miten päivät osuu.


Mulle lähetettiin kuva meijän kotona kukkivasta kaktuksesta!!! Voi että! Se ei oo kukkinu nyt muutamaan vuoteen ollenkaan. Kattelin kun lähin Japaniin, että siinä on ihan muutama kukan alku, mut et nyt se on sit alkanu ihan kukkiin. Siittä on jo jokunen vuosi, mutta kun tää oli vielä ihan sellanen kaktus missä ei ollu kun 1 varsin vaan, vein sen eräs kesä koko kesäks ulos jonkun sellasen päähän piston jälkeen että se rakastaa varmaan auringon kuumuutta ja se yhtäkkiä se kasvokin ihan silmissä. Se oli ollu meillä jo siis vaikka kuinka monta vuotta, mutta sille ei ollu ikinä tapahtunu mitään. Sen jälkeen ollaan viety se joka kesä pihalle aurinkoon ja siis varmaan jossain 5 vuodessa se on kasvanu 1 varresta jo tällaseks melkein 8 vartiseks ja lisää vaan jakautuu. Kukkinu se ei oo nyt muutamaan vuoteen, joten ihanaa nähdä siinä kukkia. Joku vuos siinä oli näiden kukkien lisäks sellasia punasia suippoja, sellasia mini chilien näkösiä kukkia. Niitä en oo nähny kun kerran tosin. Mutta niin se vaan jakautuu ja jakautuu. Se on jo nyt tosi isossa ruukussa mut täytyy varmaan kohta ostaa vieläkin isompi ruukku. Mulle on tullu vuosien mittaan kauhee kiintymys tähän kasviin haha.Nyt kun Hankyuun limited shoppi on ohitte, mulla on muutama päivä vapaata. Ens viikolla onkin sit Osakassa limited shoppi ja meen siellä käymään. Tässä nyt sit Fukuokassa lusmuillaan. Huomenna nään paria kaveria. Mennään syömään yhessä Tenjiniin. Sit täytyy joku päivä käydä ostamassa riisinkeitin! Siis pakko, haluun niin sellasen ehottomasti. Sit saa tehtyä sitä hyvää riisiä mmm. Japanilainen riisi on niin hyvää ;A; oispa meillä Suomessaki sellasta riisiä.. se on vaan niin paljon paremman makusta. Sit täytyy käydä jumble storessa kattoo jos löytyis mustaa paitaa edullisesti työasuun. Halloween asuun vois myös jotain kattoo, jos edullisesti löytyis. Puhuttiin töissä yhen työkaverin kanssa, jos mentäis yhessä johkin halloweenina. Se olis aika kiva :3
Milla ☆

P.s. Unohin täysin sen kissakirjan! Voi pylly. Muistin vasta nyt kun kattoin aiempaa postausta. Hööh.

P.p.s. Mun silmätulehdus hyppäs mun toiseen silmään wohhoo! Parteh in my eye. Toissa päivänä silmä alko vähän punottaan ja olin et "älä nyt viitti yhtään" ja eilen luovutin ja laitoin sit sitä samaa lääkettä toiseenkin silmään. Toi silmä oli aika kamala eilen illalla, hyyyi... onneks se tuntuu jo nyt paremmalta. Onneks oli tosiaan jo lääke valmiiks ja tehoo nopsaan. Täytyy nyt olla tarkka meikkien ja kaikkien kanssa, ettei se nyt leviä enää takas tohon toiseen silmään, joka on nyt terve.

2 kommenttia:

 1. Syyskuuhan on kuun katsomisen aikaa. Tais olla silleen et kuu on isoimmillaan nyt. Japanilaisillahan on näitä vuodenaikoihin liittyviä luonnonilmiöitä. Piggussa, Poupeessa ja line playssa esim näkee tän teeman joka syksy... :D
  Onpas kivat sukkahousut! Noi hiuspompulatkin on kivat, mutta mullekin liian värikkäät. heh Nyt ku on pitkät hiukset niin kattelis Japanin tarjonnan vähä eri tavalla. Unohdan muutenkin et vois ny leikkii hiuksilla ja tehdä kampauksia... orz

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaveri just selitti samaa, et liittyy siihen ihme kuujuhlaa, mitä aasiassa nyt on. Ja niinhän se olikin.. viime vuonna muistan et ihmeteltiin osa samaa heh.
   Joo, sopis hyvin sun tyyliin! Varsinkin noi, missä on tota mustaa kuvioo toisessa jalassa. Näyttäis varmasti hyvältä. Joo, harmi vaan kun just ei omalla hiuksella saa tehtyä nii kivoja kampauksia kun aasialaisella hiuksella saa :(
   Oon muuten vaikka kui monesti miettiny, että ois niin moni vaate mitä tua on myynnissä niin ihan perfect Suville. Sullekkin sopis osa.

   Poista