lauantai 26. syyskuuta 2015

Shoppailua apinan raivolla


Pesin tossa eilen pyykkiä. Päätin pestä viimein mun valkoset pyykit ja mietin hetken ennen kun laitoin niitä koneeseen, mut totesin, et eiköhän nää nyt kuitenkin selvii, kun oon näitä ennenkin pessy ihan normaalipesulla. No.. ei menny ihan niin kuitenkaan. Sain taas vedettyä kunnon raivot japanilaisista pesukoneista. Jos oisin eilen aamulla kirjottanu kaikki ylös, ois varmaan parisen sivua ainakin tekstiä. Mut siis oikeesti.. ensinnäkin se että täällä ei oo pesukonetta ja pitää käyttää täällä talossa olevaa pesukonetta, ok. Mut se et pitää maksaa joka pesusta 200yen. Haistakaa ny... No pesin sit tosiaan valkosta ja pesukoneesta tullessa 2:ssa paidassa oli tahroja????? Mitä vit... nyt saa luvan riittää. Toiseen paitaan oli tullu lisäks pieni lankaveto, just tietty tohon etupuolelle vähän rinnan päälle, mahtavaa. Onneks se ei kovin pahasti näy, niin eiköhän sitä voi viä käyttää. Mut siinä vaiheessa joka alko vähän sapettaa. Muutenkin ihan kun sieltä koneesta olis vähän tullu jotain roskia mukana..? Mitä hittoo siellä on pesty. Alhaalla on 3 pesukonetta ja kerran aikasemmin kirosin just sitä yhtä konetta, ja menin tyhmänä laittaa uudestaan siihen samaan. Tästä lähin välttelen sitä ja käytän niitä kahta muuta. No mut sit mistä kilahti päähän, oli että yks mun suosikki paidoista meni jokseenkin pilalle. Se oli sellanen valkonen, missä on pitsinen pääntie ja olkapäät. Se on ennen aina selvinny hyvin pesukoneissa ja muistan aikasemmin dormissa pesseeni sitä normisti, mut siis ton pesukoneen linkous oli sille liikaa. Ärsyttää kun noissa pesukoneissa täällä ei oo kun 1 pesuvaihtoehto vaan. Siinä on tasan se et "paina tästä nii lähen käyntiin". Siinä on joku ihme toinen ohjelma kai, mut sitäkään voitu tehdä yhtään vaikeemmaks. Lukee jotain et "kun aikaa on jäljellä 12-10min, paina tätä ja tätä" sillai öö.. selvä. Hyvä kytätä siis siellä sit. En sit tiedä jättääkö se sen linkouksen jotenkin vai mitä se tekee, pitää ottaa selvää. Mutta, se paidan pitsiosa meni sit kutistuun jonkun verran ja se pitsin reuna näyttää ihan järkyttävältä. Pitääkö mun oikeesti tästä eteenpäin pestä noita paitoja sit käsin?! Ehkä hullua sanoo tää joittenkin mielestä, mutta en oo varmaan ikinä oikein pessy vaatteita ihan käsinkäsin. Puhdistuuko ne oikeesti? Miten se kokonaisuudessaan toimiin? Heitä lavuaariin vettä ja pesuainetta ja pyörittelen siellä? Puhdistuuko se oikeesti muka sillä???

Olin oikeesti niin vihanen eilen aamulla et lähin vaan samantien suutuspäissäni ostaan uusia vaatteita tilalle. Poljin ensin Jumble storeen siinä toiveessa et löytäisin sieltä edullisesti jotain kivoja paitoja, mut alkaa oleen jo niin paljon syksyn vaatteita, että ei enää oikein löytyny paljon sen tyylisiä paitoja. Kaikki mitä siä oli, oli aika hirveitä. Lähdin sit pettyneenä polkeen kohti Tenjiniä. Menin jotain ihme kautta vaan seikkaillakseni. Uusia maisemia. Pääsin Tenjiniin, jossa jätin pyöräni pyörä parkkiin. Siellä saa pitää 3h ilmatteeks ja nauroin sisäisesti että "hahah varmaa täällä 17:23 asti oon ja lyttäsin lipukkeen laukkuun. Menin ensin Tenjini Jumble storeen. Kokeilin paria paitaa, mut ne oli aika järkkyjä päällä. Siirryin sit H&M:lle ja epäilin vähän, et täältä tuskin mitää löytyy. Yks ihan kiva vaihtoehto, mut se ei ollu täysin sitä mitä halusin. Pääsin sit viimein Forever21 ja tiesin, että jos täältä en löydä mitään, sit oon aika hukassa, koska Forever21 on yleensä sen tyylisiä paitoja. Harmi ettei ne oo vieläkään saanu itteensä tuotua Suomeen. Varmasti riittäis asiakkaita. No lähin sit kiertään F21 ja kiersin ja kiersin ja sovittelin ja olin et "en mää näitä kaikkee 6 paitaa voi ostaa..?" Eli juu, yhtäkkiä oli kädessä jo 6 vaatetta. Lähes kaikki oli viime sesonkia, eli alessa, jes, hyvä. Karsin sit pari paitaa poies ja kiersin viä sovittelemassa. Näin siinä kiertäessä niin söpön mekon, et jotenkin siittä tuli mulle sellanen fiilis et "haluun ostaa mekon ;A;". Minä, joka en melkein ikinä käytä mekkoja. Mulla on melkeimpä vaan juhlamekkoja kaapissa. En kuitenkaan sitä söpöä mekkoo kokeillu... kattelin sit alerekeistä mekkoja kanssa ja sellanen yks ihan kivan näkönen mekko osu silmään. Harmittelin et ei oo kun S kokoo, et varmaa täytyy olla M koko. No paskat. Löysin M koon ja se oli iso. Hain sit S koon ja se oli sellanen mukava päällä ja söpö! Olin et mun taitaa täytyä ostaa tämä. Lisäks ostin sit 2 ale paitaa ja 1 normihintasen. Poikkesin sit Biccameraan kattomaan riisinkeittimiä ja pyörin siinä hetken huulipyöreenä ja totesin, että nää on täällä myymälässä jonkin verran kalliimpia kun niitten nettikaupassa. Luovutin siis sen suhteen ja mietin ehtisinkö käymään Loftissa. Minä, joka nauroin että "ei mulla 3h mee", oli enää 30min jäljellä ilmasta aikaa. Kiirehtien siis kävin Loftissa ja ostin pari korttia ja palasin äkkiä hakeen pyörän. Jäi siihen ehkä 5min aikaa, mutta ehdin, huh.

Löysin ihan samanlaisen paidan, kun se mun valkonen paita, joka meni huonoks pesukoneessa. Tää on sellanen, miten sitä nyt kuvais, uhh.. vaaleanpunainen, joka on kuitenkin vähän sellanen utuisen ruskee-violetti oloinen. Tosi hämy väri. Joskus se menee enemmänen sellaseen vaaleanpunainen-violetti suuntaan, joskus se näyttää vähän enemmän ruskeelta. Mutta se valkonen paita, täytyy viä kastella sitä pitsiä ja kiskoo vähän ja hommata silitysrauta ja kattoo miltä se kaiken sen jälkeen näyttää. Ihan entiseen kuntoon sitä tuskin saa, kun kutistu jonkin verran, mut jos se ois viä sen näkönen et vois käyttää. Toi pitsin reunus on siinä se kamalin sen pesun jälkeen. Sekin paljastaa jo paljon sit kun sen saa silitettyä.


Tätä kattelin jo varmaa keväällä, mutten ostanu.


Tää oli sit se normi hintanen. Ihastuin tähän heti kun näin. Tätä voi pitää nii useella tavalla päällä. Ihan tonne ylös asti kiinni tai jättää pari nappia auki. Sit näyttää hyvältä niin rusetin kanssa kun sillain, että noi nauhat vaan roikkuu sivuilla. Mietin et jos nyt jätän tän ostamatta tuun niin katumaan myöhemmin. Oli myös viiminen kappale koko myymälässä. Siinä rekissä oli samantyylistä paitaa, mutta se kangas oli ihan erilainen ja paita paljon pidempi.


Tämä on sit se mekko. Näyttää aika hirveeltä tässä henkarissa kyllä lol. Etu- ja takapuoli on molemmat tollasia V-mallisia. Toi vyötarosauma tuli just hyvälle kohalle. Oikeesti niin söpö päällä. 


Sit löysin viä alekorun ittelleni. 


Tää paita on sit puolestaa minkä ostin aikasemmin sillon Jumble storelta. En yleensä tällasta oranssihtavaa käytä ollenkaan, mutta tää oli jotenkin niin hyvän näkönen päällä. Oon tätä käyttänykkin jo monta kertaa täällä iltasin, kun on tullu viileempää.


Olisin halunnu noitten vaaleitten paitojen tyylisiä löytää mustan värisen. Ei oikein osunu silmään.. harmi. Sellaselle olis tarvetta. Muuten ei nyt kyl sit paitoja tartte. Paitsi sit kun tulee talvi, haluan villapaitoja.

Käytiin illalla sit leffassa K:n kanssa kattomassa Kingsman. Se oli ihan viihdyttävä. Teatteriin mennessä huomas et joku keikka oli just loppunu, koska ihmisiä valu pihalle, mutta onneks ei sellasta ruuhkaa kun viimeks. Selvis et siinä oli ollu uverworldin keikka. Yhtäkkiä pihalla joku huutaa et "K!" ja se oli joku K:n kaveri sen kotipaikkakunnalta. Se oli tullu sen tyttöystävänsä(?) kanssa kattoon uverworldia ja ne vaihto pari sanaa siinä ja se muija vaan totee et 美人!ja olin hetken ittekseni et minä vai??? ja hymyilin vähän naurahtaen ja olin et "ehheiehei". Olikohan ne tienny musta aikasemmin..? Aika nopsaan siittä liuettiin poies ja käytiin ostaan liput. Japanissa on jännä leffa teattereissa kun siinä skannataan liput jo siinä alueelle tultaessa. Eli sinne peremmälle missä salit on, ei pääse ollenkaa muut kun asiakkaat. Iltanäytökset on myös Japanissa halvempia. Kyllä, luitte oikein. Iltasin ei oo myöskään määrättyä paikkaa, vaan saat istua mihin haluat. Japanissahan on muutenin teattereissa kaikkia kivoja alejuttuja. Jos sulla on leffateatterin asiakaskortti pääset perjantaisin halvemmalla, keskiviikkosin on naisille halvemmat näytökset jne. Tietty päivät voi vaihella eri yritysten kesken. Normaalin poppareitten lisäks tarjolla on sellasia outoja caramellipopcorneja ja jotain suklaacrunchin näkösiä herkkuja. Sit on jotain friteerattuja ruokia. En oo kattonu sen tarkemmin. Jos ostat vaikka popcornin ja juoman, niin saat sellasen kätevän tarjottimen mihin ne laitetaan. Se tarjotin sit laitetaan siihen juomatelineeseen, mikä on tuolissa kiinni, eli ei tartte pitää sitä purkkia koko aikaa sylissä. En oo kyllä ite ostanu, mut kattonu kun muut kuljettaa niitä siä.

(Ei mun kuva, otin vaan googlesta malliksi)

Leffa päätty vähän keskiyön jälkeen ja käytiin viä gustossa syömässä jotain vähän. Siellä oli yllättävän paljon porukkaa vielä. Söin ekaa kertaa perunoita sitten Japaniin tulon jälkeen (ellei ranskalaisia lasketa?). Huomasin et California Down oli tullu täällä teatteriin. Haluuan käydä kattoo sen! Onkohan se hyvä?Kiertelin myös toissa päivänä Tenjinissä. Kävin Village Vanguardissa ja siellä oli Magic Knight Rayearth nurkkaus. Heti aattelin yhtä kaveria.. tunnistat kyl ittes haha. Tuolla vasemmalla ylhäällä näkyy noi minimiekat niin ne oli kännykkäkoruja! Jokaisen niistä miekka oli saatavilla, ne oli niin söpöjä. Ja muutenkin niin paljon kaikkee. Aivan upeet iphone kuoret ois kanssa ollu.Selasin vähän näitä kirjoja, kun ne näytti söpöltä. Mutta sit kun selasin näitä olin et mitähä hittoo..? Että joo.


Nää puolestaan oli nii söpöjä. Vähänkö haluisin nää. Täytyy kattoo jos ois book offissa tai tsutayassa. Tulin VV kattomaan sitä kissakirjaa, mutta tässä Tenjinin myymälässä sitä ei ollu saatavilla :( Toisaalta se oli book offin nettimyymälässä halvemmalla, et jos sieltä löytyis muitakin mitä haluaa, niin ois kyl halpa tilata sieltä, kun ilmaset postarit.


Samassa kerroksessa on läjä animukauppoja ja nyt oli sit Daiya no A:sta tällaset isot pahviukkelit.
Sit vähän harkkajuttua. Nyt on meneillään Tokiossa bridal shoppi ja siellä on kaikki ne koristeet, mitä tein. Tein myös ton happy wedding jutun ja noi kaikki kangashommelit niihin. Musta toi näyttäis kyllä paremmalta ilman tota kolmatta nauhaa, joka on tossa eessä.
Niitä tähtiä, mitä väänsin kun hullu siä kanssa, ei näy missää.. ehkä ne unohti ne Fukuokaan. Jmlta. Tohon tauluun oli kanssa tarkotus mennä nimittäin sellanen tähti. Voivoi. Mut kiva nähdä, minkä näköseks ne sen laittoivat.


Ja muuten, tilasin tässä just tänään sen riisinkeittimen! Sain viimein päätettyä millasen tilaan ja se tulee mulle maanantaina. Jännittävää, jännittävää. Makso sellasen n.50e. Siittä sit lisää, kun se saapuu. Vielä kun saisin hommattua sen silitysraudan. Sen ois saanu tilattua samasta kaupasta, mut en nyt sit jostain syystä viittiny. Täytyy kattella.


Kohta mun lähisupermarket pitäis aukee. Sit ei tartte enää käydä tuolla kauemmassa supermarketissa. Tosin riippuu kyl sekin vähän hintatasosta loppujen lopuks hahah...

Milla ☆


2 kommenttia:

  1. Asuin tossa muutama vuosi sitten Japanissa ja mullakaan ei ollut kämpässä pyykkikonetta. Olin kuitenkin niin pihi, että pesin kaiken aina alusvaatteista farkkuihin ja lakanoihin asti käsin altaassa tai kylpyammessa! :D Ihan vain ostin pesu- ja huuhteluaineen sekä suojakäsineet, ja pesin. Puhdasta kyllä tuli, mutta varsinkin kesällä meni niin pirusti aikaa pyykin kuivumiseen, kun käsin ei voi tehdä linkousta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, jaksoitpa pyykätä paljon käsin :D Mutta hei kiitti vinkistä! Täytyy itekkin kokeilla ens kerralla osalle pyykistä! Erityisesti kun valkosta pyykkiä ei oo kovin paljoo aina kerralla, mut pitäis saada pestyä niin varmaankin just käsin järkevämpi.

      Poista