lauantai 19. syyskuuta 2015

Yksi hyvä immuniteetti kiitos


Oon päässy kyllä taas vauhtiin heti alusta lähtien tän sairastelun kanssa täälä Japanissa. Ensin tuli flunssa junan ilmastoinnin takia. No siitä on päästy nyt onneks eroon, mutta tässä tuli alkuviikosta sit silmätulehdus. Mukavaa. Oikein mukavaa. Meni sit aika pahaks just huonona päivänä, koska seuraavana aamuna oli yhden tavaratalon infotilaisuus, mihin meijän piti kaikkien mennä kuunteleen että "näin meillä toimitaan" puhetta. No eipä siinä auttanu muu kun toivoo, että silmä ei ois ihan umpeen muurattu märkivä möllykkä. Illalla nimittäin tuntu et se vois olla mahdollista. Onneks se ei nyt sit kuitenkaan niin paha ollu sinä aamuna ja menin ruuhka metrossa sitten aamulla kaikkien ihmisten keskellä. Info tilaisuus meni ok, mitä nyt jaksanu kaikkeen 100% keskittyä, koska tiesin etten tuu esim. jotain rahastusta ikinä tekee, joten who cares. Mutta oli mieluisaa huomata, kuinka paljon sitä ymmärsi loppujen lopuks. Kävin sit tosiaan tossa läheisellä silmälääkärillä. Pääsin heti sinne tutkittavaks ja mun silmiin kokeiltiin jotain ihme laitetta, mitä en ollu ikinä ees nähny. Sellanen pyssyn näkönen, mitä kokeillaan molempiin silmiin. Ei sattunu niinkun se hoitaja sanoikin. Olin vaan aika hämmentyny, et mikä hitto toi on, tollako törkit mua silmään. Pääsin sit ihan lääkärin eteen ehkä johkin 2min tarkastukseen. Se katto mun silmiin jollain sellasella laitteella mihin asetin leukani ja sit se väänteli mun silmäluomi ylösalas ja muuta epämukavaa. Eipä oo ikinä tollai Suomessa katottu. Siä lyödään vaan lääke kätee, et joo ota toi ja sit maksan 15min ajasta jonkun 50e jos käy yksityisellä. Lääkäri oli mieltä että tämä on allergiaa, koska molemmat yläluomet ovat vähän punertavat ja siellä näkyy vähän kiinteää mömmöä, että annan sulle allergiatippoja. Minä kysyin yllättyneenä, että eikö tämä oo muka bakteeri, koska silmä rähmii. No lääkäri siihen, että oliko aamulla kun heräsit silmässä sitä ja kun sanoin että kyllä hän sitten antoi myös lääkkeen siihen. Hain lääkkeet viereisestä apteekista ja laitetaanpas täällä kätevästi tällain pussiin, kun ikinä paketteja ei saa. Pussissa ympyröity tieto mihin silmään laitetaan ja kuinka usein. Itse hämmästyin sitä kun ei lue kuinka kauan tätä täytyy käyttää ja apteekkari sanoi, että no käytä nyt viikko. Myöhemmin tajusin, että on varmaan tarkotus käyttää siihen asti, kunnes meet tarkistuskäynnille viikon kuluttua. Japanissa ne kyllä rakastaa sit noitä tarkistuskäyntejä. Eikö voi vaan uskoo et lääke tehoo? Menis sit jos jotain tulee. No eipä ne onneks niin himo kalliita täällä oo, tää kaikki kustansi mulla vajaa 20e. Nyt kun kolmatta päivää käytän onneks silmä ei enää rähmi, vähän punottaa ehkä viä. Eiköhän se siittä parane. Vähän ehkä sillain myös harmittaa ajankohta kun nyt on just siä tavaratalossa myyjänä, niin siellä sit silmämeikittä mennään. Oli jännä myös huomata kui oli silmälääkäri, apteekki ja silmälasikauppa ihan kaikki siinä rakennuksen samassa kulmassa. Hyödytään toisistamme.


Toivottavasti tää ois ainoo kerta kun täytyy tällä kertaa käydä lääkärissä Japanissa. En jaksais mitään lääkäri rumbaa tälla kertaa.

Ostin tässä yks päivä konbinista kakikouria! Tää on kai joku Kyuushun erikoisuus, ettei sitä saa muualta Japanista tällain pussista. Täytyhän mun nyt maistaa, kun muistan et jokkut Japanilaiset julkkikset kehu, kuinka se on hyvää ja typerää kun sitä ei saa muualta. Olin kyllä positiivisesti yllättyny ja ihan namia kyllä. En montaa pystyis vetää peräkkäin, mutta kyllä toi yks menee. 


Tänää mulla oli tosiaan ensimmäinen työpäivä siellä tavaratalossa. Paikka on siis nimeltään Hakata Hankyuu ja se on tällanen kalliitten vaatteitten tavaratalo. Kaikki hintalaput näyttii melki vähintää 10 000yen eli 80e ja ylöspäin. Meijänkin myymälän tyyliin jokainen asuste maksaa joku 50e. Vaatteet sitäkin kalliimpia. Kyllä on rahaa niillä ketä siä shoppaa. Siinä kävi ihmisiä välillä ja monet vaan sattu tulemaan paikalle ja sit he tilasivat ittelleen siittä vaatteen tuosta noi vaan. On siis ideana, että siinä myymälässä olevat vaatteet on vaan mallikappaleita ja sit jokaiselle asiakkaalle tehdään oman koon mukaan tilauksena se vaate. Jos tekee niinkun valmiitten kaavojen mukaan se on halvempaa, mutta on myös mahdollisuus saada ihan täysin omilla mitoilla. Tänään mulla oli vähän lyhyempi päivä, mikä oli ihan mukava. Sain kattella kuinka homma sujuu ja vähän yritin liittyä siinä keskusteluihin mukaan välillä. Onneks ei mitään hirveetä ruuhkaa. Työvuoron jälkeen menin sit syömään Hakatassa olevaan sushipaikkaan.Siellä oli tällanen jännä ramune hyytelö ja mun oli pakko maistaa, koska se oli vaan 100yen. Ja se oli hyvää! Hyytelö on parempaa kun aattelin. Syömisen jälkeen poikkesin pariin kauppaan ja näin tällasen kirjan Village Vanguardissa. Mua niin himottais ostaa tää. Ehkä käyn su tai ma ostaan sen. Ei ollu kun joku 6-7e vaan ja se oli niin söpö.


Kiertelin sit vähän sitä kauppaa ja siinä olikin sit hylly pullollaan haribon karkkipusseja ja yllätyin et siä oli näitä lakurullia. Ensin olin vaan et "tahdooonnnn" kunnes näin hinnan että hyi kun kallis! Aatelkaa nyt, vajaa 2e jostain kuudesta lakurullasta, huhhuh. Kattoin sit vähän tarkemmin et hetkonen, mitäs näihin on kirjotettu ja mua alko nii naurattaa et oli pakko ottaa kuvia. Ja nää on siis vasta lakritsia eli aateltaa hei ajatukset salmiakista.


"Kantsii hei syödä sit lähellä roskista"


"Auttakaa..."


"Jos pystyt syömään tän oot voittaja"


"Vaan sillä et sulla on näitä oot suosittu"


"Ennen kun pussaat...♥"


"Luultavasti ei ees ruokaa"

Joihinkin muihinkin siinä oleviin ruokiin oli laitettu hauskasti kommentteja.


"En pysty lopettaaaannnnnnn"

Muitakin kaikkia hauskoja oli, mut otin vaan näistä kuvan. Oli muun muassa death saucen jotain juttuja, missä oli kauheet "niin tulista!!". Noiden ansiosta jatkoin hymyssä suin matkaani. Poikkesin Hakatan Book offiin mut ei se ollu kyllä kummonen kuitenkaan. Kävin Daisossa, josta nappasin muutamia juttuja, mitä aattelin tarvitsevani. Ostin myös halloweenia varten valkosta ihomaalia nyt kun sitä oli sinne tullu. Ajattelin jos tänä vuonna menis Tenjiniin klubeihin kun niissä on halloween juttuja. Hain sit pyöräni pyöräparkista ja lähdin polkeen Tenjiniin päin. Aamulla meni 30min kun sain poljettua Hakataan ja olin jossain vaiheessa niin kuollu, koska oli niin kuuma aurinko. Pyörällä meno keskustammassa on kyllä yhtä puikkelehtimista ja on heti oppinu sen hullun pyöräilytavan millä täällä muutkin menee. Parkkeerasin pyöräni Tenjiniin, koska halusin käydä ostaan hyvää leipää yhestä leipomosta. Olisin ostanu jo Hakatan aseman leipomosta, mut siä ei ollu :(. Mun jalat oli aivan kuolleet ja tuntu et varpaat irtoo irti ja kynnet lähtee. Varpaankynnet oli varmaankin liian pitkät. Korkkareilla kun seisoo koko päivän huomaa kaikkee. Tenjinissä hain sit leipäni ja poikkesin muutamaan kauppaan, muun muassa beard papaan, uulalaa. Namia. Mutta täälä ei parane käydä usein.Siinä oli nyt pudding versio rajotettuna tuotteena ja koska Japanin pudding on oikeesti sika hyvää (Suomen ei niinkään) niin mun oli pakko testaa sitä. Mutta emmää siittä kyl oikein välittäny. Kun toi normaali cream puff on vaan se paras. Emmää noista muista nii välitä.
Oispa Suomessaki näitä.

Kattelin viimesen jakson The 100 sarjasta ja nyt oon vähän peukaloita pyöritellen, että mitäs katson seuraavaks. Sain myös Under the domen 3 tuottiksen katottua loppuun, et nyt pitäis löytyä jotain täysin uutta katsottavaks. Oisko kellään mitään ehdotuksia? Jotkut tollaset vähän scifi tyyppiset tulevaisuus sarjat on sellasia mistä tykkään. Uus American horror story kausi alkaa kohta, niin sitä alan kattomaan mielelläni mutta jaksot tulee niin hitaasti, et jotain muutakin täytyy keksiä! Iltasin töitten jälkee on kuitenkin monesti kiva vaan rentoutua ja kattoo jotain mielenkiintosta.

Huomenna mulla on tosiaan vapaapäivä ja sunnuntai ja maanantai sit vielä töitä tavaratalossa. Eiköhän mee ihan mukavasti, koska siellä on just ne 2 mukavinta tyyppiä sunnuntaina, kun mulla on pisin päivä! Tänäänkin juteltiin paljon kaikkee ja aika meni sen ansiosta nopeeta. Huomenna aattelin ehkä käydä Momochin rannalla pitkästä aikaa, jos saan sinne raahauduttua. Olis aika nostalgista nähdä Fukuoka tower taas. Harmittaa kun en nää sitä enää päivittäin ja pääse innostuun muun muassa siittä, kun siihen vaihtuu joku erikoisempi kuvio. Toisaalta nyt oon käyny sit istuskelemassa tossa Ohori puistossa, koska se on tosi lähellä ja se on nii tunnelmallinen iltasin.


Loppuun tällainen biisi. Koska tää on vaan kaikinpuolin niin upeen kuullonen.


Milla ☆


4 kommenttia:

 1. Paranemisia! Mälsää että heti kaikkee sairasteluita tullu :/
  Tuntuu näin random lukijasta että sulla on siel niin siistit maisemat ja kaikkee, oma elämä tuntuu aika haaleelta kun vertaa ja lueskelee :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanoppa muuta. Varmaan erilaiset bakteerikannat niin sit tarttuu helpommin. Silmätulehduksesta saan varmaan vaan syyttää ihan itteeni, kun oon likasilla sormilla menny koskemaan.
   Ja joo, kyllähän erinäköstä on kun Suomessa, mutta loppujen lopuks kun täällä on elämään tulee hyvin sellanen perusmeno täälläkin päin.

   Poista
 2. Saakos kysymyksillä heitellä? :-3 se kisu puisto oli ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki, aina voi heitellä kysymyksiä ilmaan :)

   Poista