perjantai 29. toukokuuta 2015

海の中道と面接


Keskiviikkona halusin tehdä jotain, koska se oli sellanen päivä, ettei ollu mitään ohjelmaa. Mietin, mitä oisin oikein tehny: käyny Karatsussa tai josko sit menis Umi no naka michiin. No kyselin sit K:lta et lähtiskö se mun kanssa Umi no naka michille, koska se on perhekohteen lisäks vähän treffipaikka kanssa. No K sano että joo, mennään vaan, mutta pyys oottaa hetken. Pakkailin sitä mun laatikkoo, jonka lähetin Suomeen ja sanoin että ok ja pyysin sitä kanssa auttaa mua postittaan sen. Toisaalta mietin, että se ei yleensä kyllä tarkota kauheen hyvää kun se sanoo, että oota hetki, koska yleensä menee sit tunti tai pari. No sain homma hoidettua ja tuntiin tullu vastausta. Koska ei oo eka kerta niin sit meni vähän hermo ja päädyin raahaan sen laatikon sit ite postiin. Edelleen kädet kipeenä sit siittä. Olin sit et määhän en ala koko päivää makaa vaan sisätiloissa vaan lähen sit itekseni käymään. Menin sit rannalle, josta lähtis vene. No pääsin sinne, niin selvis et 30min sit oli menny edellinen vene ja seuraava menis vasta 1,5h päästä. Hajosin ehkä lisää sisäisesti. K päätti myös sit viimein vastailla ja se oli sit tapansa mukaan nukahtanu... Oli se pahoillaan ja pyyteli anteeks mut mää olin nii saanu tarpeeks siinä tilanteessa. No onneks pääsin sit seuraavalla veneellä matkaan. 20min meni, että päästiin vasta rannalle, jossa umi no naka michi ois. Mulla olis siinä joku 2h aikaa kiertää sitä paikkaa, ennen kun se menis kiinni,
Siellä oli jokkut kuvaukset menossa.


Täällä oli niin autioo. Ei ketään tai mitään missään.

Tää sisäänkäyntikin oli niin epäilyttävä et mietin, et mikähän tää paikka oikein on...


No pääsin sit kuitenkin sisään. 410yeniä oisko ollu pääsymaksu. Tää on niinkun tosi iso puisto, jossa on erilaisia alueita. On tällänen pieni lapsille suunnattu huvipuisto, on pelkkää ruohikkoalueita, kukkatarhoja, pieni eläintarha, joku vesipuistokin siä kait on. Täällä pystyy vuokraan pyörän ja kulkee sillä, koska tää puisto on 4km laaja niin kaikkee jaksa välttämättä nähdä kävellen. Mää en kuitenkaan mitään vuokrannu, koska tykkään kävellä. Eniten halusin täällä nähdä niitä kukkia ja erityisesti nähdä kukkisko ajisait jo.Ajisai polku.

Oli melko hiljasta. Vähän näky perheitä siellä täällä. Yhden cossiparin näin kanssa. Yllätyin. Varmaan ekaa kertaa näin cossaajia Fukuokassa. Ne teki jotain videoblogia. Varmaan kun oli keskellä viikkoo niin asiakkaita vielä vähemmän.


Jos kukaan käyttää Amebaa ja pelannu sitä piggun puutarhapeliä.. täällä on oikeesti tällanen kukkakello, minkä siellä sai jossain vaiheessa.


Ja vitsi kun käännyin kattoon toiseen suuntaan, ihan uskomaton vesiputouskävelytie siinä. Ihan kun jonkun upeen kartanon piha. Harmi kun taivas tänne päin oli viä vähän pilvessä niin kuvat ei oo niin hyviä. Mutta niin upee paikka.
Täällä oli niin kuuma muuten.


Sit suuntasin kukkamuseoon.

Ei vitsi, vähänkö oli nättiä.
Seuraavaks oli sit ruusupuutarha. Tää rakennus oli kyllä kanssa niin uskomattoman kaunis.
Tää oli niin upee. Pelkkiä ruusuja kaikkialla. Tuoksu niin hyvältä.
Suuntasin sit sinne eläintarhaan.Tästä eläimestä olin ihan että mitä nää on?! Niin söpö! Nää oli tosi pieniä.Kenguruitten luokse pääsi ihan tonne sisälle asti. Mää en ite käyny, kattelin vaa portin takaa. Oli muuten oikein mukavat hajut tässä.


Kävelit sit viimein puiston uloskäynnille oottaan junaa takasin. Oli varmaan pienin asema, mitä oon ikinä nähny.


Otin sit junan Hakatan asemalle, jossa vaihdoin sit metroon ja palasin dormille. Pieni porukka oli menossa izakayaan ja mietittiin yhden kaverin kanssa, että pitäiskö mennä mukaan. Pohdittiin loppuun asti kunnes päätettiin et ei sittenkään. Mun piti mennä hakeen pyörä rannalta, koska ajoin sen päivällä sinne. Pyysin tulisko K mukaan, koska se halus nähdä, mut siittähän seuras sit lisää draamaa vaan. Saatiin me kuitenkin siin illan aikana sovittua

Eilen vietettiin sit päivä yhessä. K:lla oli kuitenkin illasta töitä, mut olin menossa käymään siellä yhden kaverin kanssa. Pyöräiltiin sit yhessä Tenjiniin ja tapasin kaverini siellä. Mentiin syömään sit ja nauttiin pari drinkkiä pubissa, jossa K on töissä. Mun kaveri tuli 2:sta juomasta jo vähän alkuhumalaa. Ei vitsi, kui japanilaiset niin helposti... mulla tuntunu missään. Kierreltiin pari kauppaa sit ruokailun jälkeen ja sanottiin sit heipat. Se sano, että se tulee ehkä saattaa mua asemalle. Sanoin, että älä pakota ittees kuitenkaan, kun lähen niin aikasin! Palasin sit takasin dormille ja oleskelin vaan ja näin viä K:ta sit illasta.

Tänään mulla oli aamusta room check. Se meni ihan hyvin ja sain kuulla myös samalla sit juoruja siltä opelta yhestä vähän oudosta oppilaasta, joka täällä on. Sen huoneessa oli kuulemma ikkunat ja ovi peitetty sinisellä vinyylillä ja sängyssä ollu mitään peitteitä ja se oli laittanu tuolinsa sängyn päälle... että mitähän alieneita se pelkää. Se oli menossa toisen työkaverinsa kanssa tarkastaan sen huoneen mun jälkeen. Yleensä siis vaan yks ihminen hoitaa sen homman, mutta kun se oli vähän erikoisempi tapaus niin tarkastavat sit tarkemmin kaksistaan. Että sellasta täälläkin.

Päivästä lähdin sit kiertään Nakasua ja vielä viimisen kerran canal cityyn. Muutama ostos tuli tehtyä ja sit suuntasin paniikissa kohti haastattelua. Se oli alue, millä en ollu ikinä käyny ja olinkin sit 35min ennen aikaa läheisellä asemalla. Istuskelin siinä hetken ja lähin liikkeelle kun oli 20min aikaa. Googlemapsin mukaan se paikka oli suht lähell, vaan 500m asemalta. No lähin sit käveleen ja ihmettelen, että kui tää ei nyt oikein näytä tältä kartalta ollenkaan. Alko vähän hikoiluttaa lisää, jos se nyt oli mahdollista siinä auringon paisteessa ja suuntaan paniikissa takasin aseman läheisyyteen. Minne päin?! Oon hyvä karttojen kanssa, mutta nyt en tienny kui päin mun piti pitää karttaa. Ei ollu minkäänlaista maamerkkiä ja aseman uloskäynnit oli peilikuvat. Kysyin sit joltain mummolta kun aattelin et se on paikallinen, et tietäiskö se missä päin posti on, kun löysin sen kartasta. No eihän se tienny mitään ja oon että ""#¤?!=%!" mielessäni ja panikointi kasvaa, keneltä kysyä seuraavaks?! Pyörin siinä hetken ja kattoin jotain karttaa, mistä saanu mitään selvää. Sit kysyin yhdeltä äideltä ja tyttäreltä vielä ja ne onneks tiesi! Mut kello oli jo lähes 15:00 millon mun haastattelu piti alkaa. No kiittelin kauheesti et pelastitte mun päivän ja riesin kohti sitä paikkaa. 

Löysin sinne sit viimein, mut en tienny, mistä piti mennä sisään. Tässä vaiheessa olin ihan hiestämärkänä ja olin et tuleepa nyt hyvä ensivaikutus musta. Hoksasin sit viimein, missä ne oikein oli ja pääsin viimein perille! Olin ehkä 5min myöhässä. No nehän ei siellä ollu moksiskaan ja olivat vaan että älä huoli ja sanovat vaan että "tänään on kuuma päivä eikös? Säähän oot jo ihan punanen naamastakin!" Olin et haha hitto ja selittelin et joo, kävi vähän näin ja näin. No onneks sain siinä rennosti istuskella sohvalla ja ne toi teetä ja juteltiin siinä sit sen naisen kanssa. Vaikuttaa tosi mukavalta paikalta ja että saa tehdä kaikkee kivaa. Vähän siittä tuli ehkä huolestunu fiilis, kun niillä on eventtejä ja muotinäytöksiä ympäri Japania ja ne tykkäis et tulisin kanssa mukaan tietty. Sit vaan täytyy maksaa lennot ja hotelli.. ne sano, että ne ei välttämättä maksa niitä mulle, ellen jotenkin niitä pysty tavallaan sit mun työskentelyllä korvaan. Esim jos mulla on taitoo vaikka ommella niille jotain, niin saan sit sillä ne korvattua. Kysyin, et mitä jos en ihan kaikkee pääse mukaan just rahan takia, niin ne oli et no sit voit tehdä täällä jotain, koska täälläkin on sit myös silti edelleen ihmisiä töissä. No toivottavasti onnistuu sit niin. Toisaalta selvis myös se, että niille on harjottelijat tullu aikasemmin tällasen järjestäjän kautta, et niitten ei oo tartte hoitaa mitään. Kun ite tarttisin esim. visaa varten yhden paperin, niin niitten täytyis hommaa se mulle. Laitoin sille nyt sit viestiä uudelleen, et tän tarttisin, pystyttekö hankkiin sen mulle? Toivottavasti onnistuu. En yhtää tiiä onko se kui vaikee hommata. Toinen on sit asuminen, koska se järjestäjä on myös järkänny asumisen niitten harjottelijoille. Et mun pitäis ite löytää sit joku paikka täältä, mihin päästä asuun. Fukuokassa on muutama shared house mun mielestä ja aina voisin lähettää viestin vaikka sit sille yritykselle, että voitteko mahdollisesti majottaa mut jos teillä on vapaata, vaikken niitten kautta harkkaa teekkään. Aina vois kokeilla. Et nyt sit tällasta pohdintaa.. kyllä aiheuttaa hommaa. Haluisin vaan nyt rentoutua pari päivää, mut samalla aivot käy ylikierroksilla ja haluis hoitaa kaiken pois alta D: inhottava persoonallisuus.

Haluisin mennä syömään yakinikua kohta.. toivottavasti K:kin nyt vielä innostuu siittä. Sillä on nyt aika kiva flunssa päällä niin ymmärrän, että sitä ei ehkä kauheesti kiinnosta lähtee minnekkään. Saas nähä mitä sitä päätyy sit syömään.

Stressi mene pois. Pyh.

Milla ☆3 kommenttia:

 1. Oot kyllä tosi kauniissa paikassa seikkaillu! Vois niin kuvitella miten tuolla olis ihana istua lukemassa vaikka jotain kirjaa ja vaan olla.. *haaveilua*
  Harmi ettei teillä onnistunut mennä sinne yhdessä sun poikaystävän kanssa :(

  Hauska miten tää suomi tuntuu aina jotenki tylsältä kun kattelee sun kuvia sieltä päin hah :DD

  Pakko sanoa vielä, että vaikutat tosi mukavalle sun postausten perusteella. =)

  VastaaPoista
 2. Teoriassa jos aatellaan niin jos joku tahtois tutustua suhun ni miten sen pitäs toimia? :D ja joo en oo mikään stalkkeri tai muu hullu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiitosesti muotoiltu haha ehkä jutella twitterissä taikka jotain..? en tiedä

   Poista