torstai 28. toukokuuta 2015

Viimeinen viikko


Maanantaina lähti tosiaan viimeinen viikko Fukuokassa käyntiin. Ja nyt se on jo yli puolessa välissä. Jotenkin ihan uskomaton fiilis. Ei sitä oikein tiedä mitenkä sitä kuvais. On valmis lähteen. On pakannu jo osan kamoista. Toisaalta haluis pysyä täällä. Ei haluu palata normaalin Suomi-arkeen. Japani-arki kuulostaa houkuttelevammalta. Tällä hetkellä elämä on kuitenkin niin vielä täällä. Toisaalta oottaa Suomessa jotain juttuja. Ootan kesäiltoja kavereitten kanssa. Istua vaan jossain puistossa ja kuunnella musiikkia, pelata frisbeetä ja viettää rentoo aikaa. Suomen kesä on kiva niin kauan kun ei sada. Leipoo kaikkee hyvää, koska saa ainekset helposti. Käydä poimiin mansikoita. Toisaalta ei oo töitä ainakaan näillä näkymin ja jotkut päivät tulee oleen niin tylsiä taas. No ehkä niihin saa nyt jotain ohjelmaa, kun käy sit salilla. Pakko käydä nyt kyllä kesän aikana, jos pääsis vähän tästä japanimahasta eroon haha.

Huomenna mulla on vielä sit se harkkahaastattelu täällä Fukuokassa. Et jos sieltä näytettään peukkua, et hyvä, onnistuu, niin sithän sitä olis taas paluu tänne Fukuokaan päin ens syksynä. Toivon niin, että kaikki menee hyvin. Se olis niin upee juttu kokemuksena. Haluisin muutenkin vähän nähdä kuinka täällä työelämä menee. Jos et oo toimistossa töissä, niin yleensä ihmisillä on vielä suhtkoth kohtalaiset työpäivätkin. Et sit jos täällä tähtään office ladyks tai salarymaniks, niin pitkät päivät oottaa. Muutama japanilainen kaverikin just nyt alotti sellasissa töissä ja niillä on kuulemma 9h työpäiviä, ja ne kuulemma vielä lähtee sit osaa ihmisiä ennen. Kuullostaa rankalta. Varmasti onkin. Yks kaveri ketä tässä nähny nyt pari kertaa ainakin vaikuttanu aika väsyneeltä ja valittelee aina pitkiä päiviä. Monta kertaa on kyllä käyny mielessä, että en mää Japanissa ehkä koko elämääni kyllä haluis asua. Kyllä täällä pari-muutama vuos varmasti menis, mut jotenkin sitä ois loppujen lopuks kiva elää Suomessa. Ehkä siinä on joku kotimaa-fiilis sit. Japanin ilmasto on kanssa vähän sellanen, että se ei oo ehkä ihan täysin mulle. Kesän hiostava ilma on täällä taas, auringossa on järkyttävän kuuma ja haluun vaan sulaa johkin pieneen varjon koloon tai pysyä sisätiloissa. Sekin riippuu kyllä niin paljon kämpästä, onko sisätiloissa kivaa. Dormi on kivan vilposen tuntunen mut K:n kämppä sit puolestaan on joskus aika lämmin ja tulee sellanen olo et vaihtuuko täällä ilma koskaan? Hirveintä on se, kun tuut ulos suihkusta ja yrität kuivaa ittees, mutta sit puskeekin hikee pintaan heti ja sit on et oliko tästä suihkusta ees mitään hyötyä?

Joskus puhuin kuinka aina halusin löytään jonkun ihastuksen täällä ollessanu. Mahdollisesti seurustella japanilaisen kanssa. Mut että se tosiaan sit kävi. Edelleen joskus vähän oho fiilis. K joskus kyselly parisen kertaa että "uskoikko koskaan et sulle kävis tällain täällä?" Johon yleensä vastannu et "no mää toivoin aina et kävis". Se ite sano että "empä ois vuos sit uskonu et oon yhdessä ulkomaalaisen kanssa, saati sit suomalaisen". Viime aikoina on ollu vähän kivinen tie meillä, varmaa myös osaks siittä, kun tietää et kohta ei enää olla molemmat täällä vaan mun täytyy palaa takasin tuhansien kilometrien päähän toiseen maahan. Lisäks meijän riitoja lisäs se, että K alotti tässä polttaa tupakkaa parisen kuukautta sit. Se ties aika hyvin mun mielipiteen tupakointia kohtaan; jota siis vihaan niin paljon kun mahdollista. Kyselin siltä viä muutamaan kertaan, että onko se alkanu polttaa, mut se aina kielsi sen, kunnes se jäi sit itseteossa kiinni. Et sellasta muun muassa.. että ei meijänkään suhde mitään ruusuilla tanssimista oo. K sanoo, että se on vaan nuoruuden hairahduksia, mitä on itellä vaan vaikee ymmärtää. Oon mää sille sanonu, et jossain vaiheessa me vielä erotaan tän vuoks. No yhdessä nyt ainakin vielä. Kaimme näillä näkymin jatketaan vielä sit kaukosuhteeseen..? Jos sen harkkapaikan saa kaikki on tietty paljon helpompaa. Jos ei.. no sitä vaihtoehtoo en oikeestaan miettiny ollenkaan. Luotan sen verran tän harkkapaikan saamiseen. On oikeesti hyvä fiilis siittä. Toivotaan parasta. Jos käy sit huonosti, mietitään vaihtoehtoja sit sen jälkeen.

Eiköhän siinä ollu taas vaihteeks tarpeeks vähän syvällisempää pohdintaa.

Kävin tässä yks päivä viimein florestassa. Ootte ehkä jotkut nähny näitä donitseja, mitä sieltä saa. Aatelkaa nyt, oon koko vuoden ollu täällä fiiliksissä et viimein pääsen maistaa näitä ja nyt vasta sit vikalla viikolla vaivaudun ostaa haha.Täällä dormilla on keittiössä pieni kaaos. Oon nyt viiminen vaihtari meijän kerroksessa. Kaikki lähteneet on jättäny ylimääräsiä tavaroita keittiöön. Tässä vaiheessa joku oli sentää siivonnu ne nätisti tohon pöydälle, kyn yhessä vaiheessa ne oli ihan ympäriinsä.


Keittiössä EI KOSKAAN ollu mitään mausteita yms, mutta nyt sit...


Otin teille pienen videon täältä 4 kerroksesta. En tiedä otanko videoo ulko-ovelta tänne 4 kerrokseen asti.. Ehkä kuvia vielä ennen kun lähen.Toissa iltana Fukuoka tornissa oli uivia karppeja! Se oli niin siisti. Viime aikoina siinä on ollu jonkinlaisia teemajuttuja, tosi kiva. Yleensä se on vaan tylsän sininen, vähän harmi. Mut nyt kivasta ollu kaikkee. Eilen siinä oli Sazae-san.

Mun on pitäny postaa tää jo varmaa kaks viikkoo sit, mutta viimisella shodo tunnilla tää oli mun lopputyö! Tästä tuli tosi kiva, tykkään. Tehtiin toi paperin kuviointi myös ite musteella. En tiedä kerroinko koskaan, mutta tehtiin myös omasta nimestä kanji versio ja sit tollaset leimat.


Mulla oottais jo seuraava blogipostaus tuolla kirjottamistaan, kun eilen kävin vähän seikkailemassa. Kirjottelen tässä kun ehdin. Täytyy siivoilla huonetta ja pakkailla vähän lisää. Noin puolet kamoista oon jo onneks pakannu, että onneks ihan hyvällä mallilla. Eilen sain yhden paketin laitettua postiin ja kannoin sen ite sinne asti ja nyt mulla on pari mustelmaa sit käsissä ja myös lantiolla. Se oli niin painava, 14kg melkein. Se oli kamalaa. Missä oli K? Joo, no siittä kuulette seuraavalla kerralla. Tänään illalla nään kavereita ja huomennakin on ohjelmaa niin täytyy nyt tehdä mahdollisimman paljon, ettei lauantaina tuu sit mitään paniikkia.


Vaihdoin myös eilen uuden headerin blogiin. Toi aikasempi blogin teema sopii aika hyvin tohon headeriin, niin en tiedä jaksanko muuten alkaa muokkaamaan. Mutta oon niin ilonen et näin hydragea kukkia täällä! Ne on niin nättejä. Ja eilen näin niiin paljon kauniita ruusuja❤ mutta siittä lisää ens kerralla.

Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti