tiistai 14. lokakuuta 2014

Onko tämä nyt sitä suomalaista perinneruokaa?


Eilen illalla oli taifuunin alkuhuumaa ilmassa. Kävin silti sitä tuulta uhmaten lenkillä. Jossain vaiheessa tuli pari kertaa sellanen tuulenpuuska, että olin et "kuinkahan monen kertanen vastus tässä tulee?" Ei näkyny kauheesti lenkkijöitä, ainakaan niin paljoo kun yleensä. Vähän ripotteli vettä jossain vaiheessa, mutta onneks ei sen kummemmin kastunu. Muuten koko päivän jumitin vaan sisällä, pääasiassa kattoin vaan Ace of Diamondia koko hiton päivän... kyl yhessä vaiheessa tein kanji läksyjä, mutta pääasiassa tuijotin tosiaan koneen ruutua. Tein ruoaks tomaattista pastakastiketta. Olisin kaivannu siihen papuja, mutta en nähny kaupassa. Saakohan niitä täältä jostain...

Joskus yöllä sainkin sit loistoidean tarkistaa lentojen hinnat Osakaan, kun oon sinne joulukuussa menossa käymään. No kattoin et kappas, nythän ois halvempi lentoja, 2990yen, vähänkö ois löytö! No eihän ne halvat lennot sopinu sit yhtään mun suunnielmiin. About 4300yen oli lennot, mitä sit päädyin ostaan. Yhteensä hintaa tuli siis joku 80e noin... täytyy kyllä pohtia se, että ostanko sittenkin siihen yhden check-in laukun, se tekis sit yhteensä 20e lisää. Muuten selviäisin varmasti hyvin vaan käsimatkatavaroilla, mutta kun siinä on se rajotus noihin nesteisiin se 100ml purkit, täytyis sit ostaa sellasia purkkeja... ja sit jos haluaa jotain Suomesta päin, niin pitäskö ne muka sit lähettää postissa Osakasta Fukuokaa, no voi helv.. Varmaa tulis kalliimmaks. En nyt niitä etukäteen ottanu, mut onneks ne pystyy viä lisää jälkikäteen lentoihin. Täytyy miettiä, mitä sitä tekee. Siinä samalla etin sit hotellin, missä yöpyösin. Mulla oli ei ollu Osakasta yhtään hajua (ei oo viäkään kyllä), että missä on mitäkin, tai mitä siä yleensäkkää on, nii yritin sit lueskella hostellien ja hotellien palautteita ja aika äkkiä ne kaikista halvimmat karsiutu poies. Ei osata siivota, paskaset suihkutilat, 1 suihku käytössä koko paikassa, koko paikka haisee tupakalta jne. Löysin sit ihan mukavan tuntusen hotellin suhtkoht lähellä Nambaa, mikä pitäis olla sit Osakan keskusta-alue. 2 yölle hintaa tuli 45e noin, aika hyvin mun mielestä, ottaen huomioon, että se on tosiaan 1 hengen huone, johon kuuluu oma vessakin. Suihku sit kai jaetaan muiden kanssa. Ymmärsin tosin, et joissain huoneissa on suihku, mut tossa ei mun mielestä. 2 hengen huoneissa ois ollu, harmi. Pääsin sit varmaa nukkuu joskus puol kolmen aikaan, olin että hupsis. No ompahan nyt sekin hoidettu, miettiny kuitenkin jo jonkin aikaa tässä, et pitäis saada noikin alta pois. Vielä ois Tokion lennot hommattava. Saispa nekin johkin 10 000yeniin, se ois nii löytöhinta.

Aamulla mulla oli sit herätys 10, mutta jossain unenpöpperössä olin painellu torkkuja ja loppujen lopuks herätyskellon kokonaan poies. Sit heräänkin et mitä ihmettä ja se onkin jo 11:59, niimpä niin. Ulkona oli niin pimee, että sitä vaan luuli että on viä joku yö tyyliin. Vaikka tossa ikkunassa nyt on pimennysverhot, mut yleensä tuolta reunoilta vähän valasee. Kattelin sit siinä ulos vähän ja mietin et "missä se luvattu taifuuni on, eihän tua ees tyyliin sada?" ja vitsailin et "no nyt me ollaan siinä silmässä sit". Meni parisen tuntia niin johan alko tuuleen ja sataan, että sellasta. Ei se nyt mun mielestä sen kummemmin niistä myrskyistä eronnu, mitä Suomessakin näkee. Pirun kova tuuli kyllä, tyyliin noi sähkölangat, mitkä on tossa ulkona, niin heilu oikein mukavasti. Siinä se sit jatku oikeestaan iltaan asti, nyt se on jo laantunu aika hyvin. Jonkin verran tuulee.

Koko aamupäivän opiskelin vaan kanjeja ja tein läksyjä. Niin monta tuntia. Mikään ei riitä.
Meillä oli suunnitelmissa H kanssa tehä karjalanpiirakoita. H oli saanu Suomesta paketin ja siellä oli ruisjauhoja, niin niitäkin pysty sit tekee. Se hommas ne sen japanintuntia varten, jossa niitten täytyy kokkaa jotain. Miksei meillä oo tällasia tunteja :( epistä.

Mietin kanssa sitä, että tuleeko täällä olevasta riisistä riisipuuroo, mut kyl siittä tuli.


Ja nyt taas niin nähtiin Japanin vehnäjauhot. Ihan liian hienoks jauhettu, ei osaa käyttää oikein. Kuinka paljon niitä pitäis laittaa et se vastaa Suomen puolikarkeita vehnäjauhoja?


Ja hajosin nii moneen kertaa, kun yritin tehä näitä, se taikina tarttu kaikkialle ja mun kynnet oli ihan liian pitkät siihen rypyttämiseen, ne hajotti aina ton taikinan... #?&!!


Tuli aika rumia, whatever, ihan kun kukaa täällä ois ikinä nähny oikeita karjalanpiirakoita hahah voin nauraa makeasti vaikka ittee hävettääTietenkin myös munavoita täytyi tehdä.


Tadaa! Tää näyttää jopa ihan oikeelta. Kai se oikee onkin. Oli hyviä, nam!


Söpö lautanen, eikö. Ei ole mun, harmi.

Myös pari thaimaalaista kaveria maisto näitä ja ne oli kanssa sitä mieltä, että on hyvää ja ihmettelivät sitä jauhoo useen otteeseen. Riisipuuro on myös ihan tuntematon käsite kaikille ja ne oli että mitä tää on?! Kiisselistäkään ei oltu ikinä kuultu, kun selitettiin, et tätä puuroo syödää yleensä sellasen kanssa.

Huomenna on kanssa vähän löysäilypäivä koulun kannalta. Vaan yks iltatunti. Mutta silti täytyy aamupäivällä opiskella jaappania. Aina vaan jaappania. Huomenna on lisäks korealaisten vaihtareitten tervetuliaisjuhla. Ehkä käyn piipahtaan siä, kun sinne on kerta tulossa jaappanilaisia. Jos pääsis vähän käyttämään sitä jaappania.


Milla ☆


1 kommentti:

  1. Mnoo, karjalanpiirakat on aina vähän tekijänsä näköisiä. Täälläki oon nähny niin montaa samanlaista mutta kuitenkin ihan erilaista mallia. :D Pohja saa kyllä mielestäni olla aika ohut eikä liikaa täytettä!

    VastaaPoista