sunnuntai 24. elokuuta 2014

Fukuokan alkutunnelmia


Johan sitä on ehitty asua Fukuokassa jo viikko! Hui. Aika menee nopeesti. Eli yhteensä Japanissa on ollu jonkun noin kolme viikkoo. Ohho.

Alkuviikko meni orientaation parissa, torstaina meillä oli tällanen avajaisseremonia, jossa meidän kaikki esiteltiin paikalla oleville. Sen jälkeen oli tällanen vastaanotto tilaisuus, jossa oli japanilaisia opiskelijoita ja saatiin puhua niitten kanssa! Näin ite sillon viimein A:n, joka oli viimevuoden Suomessa vaihdossa. Tuli puhuttua muittenkin japanilaisten oppilaitten kanssa myös. Tilaisuuteen kuulu myös pientä purtavaa, sushia, uppopaistettuja ruokia, hedelmiä jne. Sai kerätä omalle lautaselle idealla nopeat syövät hitaat. Samana iltana meille ilmotettiin myös mihinkä japanin tunnille meidän laitetaan ja siis jouduin/pääsin? advanced luokalle! Ei hemmetti, miten mää sinne jouduin?! Mulla ei ollu itellä perjantaina tunteja, mutta meille oli sit heti japanin tehtävä laitettu postilaatikkoon ja tein sitä sit perjantaipäivän. Ja siis ihan kamalaa! Nii vaikeeta, enhän mää tajunnu läheskään kaikkee. Apua. No sit jos on liian vaikeeta, nii sit tippuu vaa alempaa luokkaa, ei siinä muuta.

Eilen illalla oli sit tosiaan izakaya ilta! Mun flunssa oli just tosin hyvin parantunu melkein kokonaan poies. Hyvä ajotus. Mulla olis kuva puhelimessa eilisestä ketä istu meijän pöydässä. En jaksa sitä kyllä nyt säätää tähän, lisään sen myöhemmin. Mutta izakaya oli tosi viihtysä mut se palvelu, mitä hittoo! Niin hidasta että mitä ihmettä. Se oli syö ja juo niin paljon kun jaksan -izakaya, mutta siis kaikki juomat ei tosiaan tullu perille, ruokaa ei saatu vaikka tilattu, ihan naurettavaa. Luulin että ne olis ottanu enemmän ihmisiä vuoroon, kun tiesivät että iso porukassa on tulossa! Muuten ihan viihtysä paikka, mut se että ruokaa ja juomaa ei saa.. mitä varten me sinne mentii?


On taas kyl nii hieno ryhti ja kaikkee että ihanaa.

Izakayan jälkee osa porukasta lähti sit merenrannalle istuskelee ja pitää hauskaa! Menin kanssa porukan mukaa ja oli kyllä tosi kiva ilta! Siellä oli myös joitain japanilaisia tullu mukaan ja tulikin juteltua uusien ihmisten kanssa japaniks, hiii jännää. Käytiin kanssa kokeileen sitä vettä ja se oli nii lämmintä. Vois mennä uimaa joskus. Jotkut kävi siinä yöllä uimassa. Siinä jotkut japanilaiset ketkä oli keskenään huuteli kanssa meille et "hello" sun muuta :D Paras oli kyllä se kun lähettiin osan porukan kanssa siittä sit kahen aikaan takasin dormille. Muut meni siinä pesee jalkojaan ja jäin oottamaan siihen. No eikös siihen tuu samantien kaks jotain japanilaista nuorta miestä, varmaa 25 paikkeilla? en osaa oikein sanoo, että "et lähtis yhessä ampuu näit ilotulitteita?" Japanissa siis tällain kesällä saa mistä vaan ostettua ilotulitteita ja niitä ammutaan paljon. Olin sit mielessäni et voi hitto, vähänkö haluisin mennä, mut ollaan just lähössä. Olin siin hetken vähän et "Eh?!" ja se toisti sen ja vastasin sit japaniks että "Mut me aateltii tässä just lähtee.." ja se oli et "ai sun kaverit myös?" ja olin et "juu... no mut hei joskus..." ja se oli et "nähää joskus? Waah, ompa ystävällinen" Mun oli tarkotus sanoo et ehkä joskus toiste sit, mut unohin kuinka se sanotaan ja olin et "juu, nähää taas joskus!" ja sit ne lähti siit käveleen eteenpäin :D Se oli kyllä hauska juttu. Haluun niin just viettää aikaa ja iltaa ihan japanilaisten kanssa jossain, eikä pelkästää et vaan vaihtareita. Josko viä onnistais.Alkuviikosta oli tosi sateista! Joka päivä sato vaa.
Onneks ei sentään koko päivää millonkaan satanu kuitenkaan. Mentiin H:n kanssa kävelylle tonne rannalle päin, missä ei oltu sillon vielä käyty. Ei kyllä menty rannalla asti.
Jääkaappi näytti joku päivä sitten tässä tältä.


Ostin maitoo ja se olikin täysmaitoo, hups. Ihan hyvän makusta kyllä!


Ostin kanssa saippuaa tässä yks päivä ja tää on vaahtosaippuaa!! Ja ihanan tuoksusta, sellasta persikkaista. Täällä on kyllä persikka niin suosittua kaikkialla, tuntuu että Suomessa ei kyllä löydä mitää persikkajuttuja.


"Ruokakomero" näytti tältä joku päivä. Kävin 100yenin kaupassa tässä alkuviikosta ja ostin tosiaan noi parit astiat ja pyyhkeet ittelleni. Ostin sit vielä jälkikäteen tollaset säilytysastiat, kun tekee vaikka ruokaa ja jos tulee paljon nii saa niihin säilöttyä kätevästi. To-pe yö täällä oli ihan järkyttävä ukkosmyrsky! Ikinä en oo kuullu nii äänekästä ja piiskaavaa sadetta + se ukkonen ja varmasti salamoi hienosto. Heräsin siihen yöllä siis ja halusin kauheesti nousta ylös ja kattoo et miltä ulkona näyttää, mut unisuus vei voiton. Sillon oli kuulemma annetta joku rankkasateen varotuskin.Tänään olikin sit hieno päivä vähään aikaa (eilen oli kyllä kanssa hyvä sää)! Mikä tarkottaa kyllä myös sitä, että kuumempi päivä. Menin tänään viimein käymään Fukuokan noissa isommissa kauppakeskusalueilla, Tenjinissä ja Hakatassa. Tarkotus oli myös tavata S, pitkäaikainen nettikaveri! Ihan uskomatonta, että tavattiin Japanissa, koska S on siis Hollannista. Se on vaihdossa nyt vielä ens viikkoon asti Nagasakissa, kaupungissa, joka on parin tunnin päässä Fukuosta. S oli tulossa tänään Kameleon in-store eventtiin nii nähtiin siinä sitä ennen!

Matkalla metrolle.Hakatan ostoskeskuksessa.

Härski Pikatsu. Sen sisällä on pomppulinna lapsille.


Onneks toi mies on just tossa eessä tässä kuvassa hahaha
Otettiin sit bussi Tenjiniin.
Olin kyllä ihan hukassa! Onneks S oli käyny monta kertaa Fukuokassa ja menin sen mukana. En ollu yhtää ees kattellu karttaa tai mitään. S näytti missä on keikkapaikat Fukuokassa, käytiin book offeissa ja syötiin Subwayssa. Japanin Subwayssa pystyy ostaan kai vaan niitä 15cm subeja. Lisäks juusto maksaa lisää ja saa vaan yhden kastikkeen. Outoo. Istuttiin sit lopulta aseman eessä, kunnes S lähti siittä sit ja ite kiersin vähän vielä muutaman kaupan siinä.

Käytiin S:n kanssa ottaa myös purikura! Se on tällänen kuvakoppi, missä otetaan kuvia ja sit ne muokataan sellasiks kun haluaa. Siinä oli kyllä nii paljon valintoja, että hetki menee ennen kun osaa käyttää kunnolla. Onneks S osas. Näistä tulee aina niin söpöjä! Nää makso nyt 400yen yhteensä, eli 200yen molemmilta. Olin yllättyny, luulis et ne ois kalliimpia. 

Tulin sit takas dormille ja nää puut on täällä nii hassuja.Jotkut oli tänään menossa klubille käymää ja olisin ite halunnu mennä kanssa, mut oli ihan hukassa et millon ne on menossa .__. ja missasinkin sen sit... kävin tua aulassa yhessä vaiheessa, mutta siä ei ollu ketää! Just mun tuuria. Kysyin sit H:ltä et lähtiskö se käymää siä rannalla, jos siä ois puheliaita japanilaisia.

Fukuoka tower. Se on ihan tässä dormin lähellä.Istuttiin sit siihen penkille alas ja sitä hyönteisten määrää! Hyi.

Tää ranta on kyllä tosi kiva! Tykkää paljon.


Lähettiin siittä sit poies, kun näytti et ihmiset on siä joko treffeillä taikka sit ne on tyylii jotain yläaste/lukiolaisia. Boring.


Katukissoja.

Huomiselle ei oo sen suurempia suunnitelmia tiedossa. Pitäis käydä kaupassa ostaan ruokaa. Maanantaina mulla on puolestaan sit koko päivä koulua, aamu 9 johkin 16 tai mahollisesti puol kuuteen. Kaks viikkoo pitää mennä niillä kursseilla, mitä on etukäteen valinnu ja sit saa tiputtaa poies ne mitä ei halua tai ottaa jonkun tilalle. Ite tiputan kyllä ainakin 3 poies. Onneks muut päivät ei oo yhtä hirveitä kun maanantai tällä hetkellä.

Jos kohta nukkuun..


Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti