sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Osaka③: Namba parks


Perjantai aamuna pakkailin kamat kasaan ja piipahdin aamupalalle. Satuin ohjaajan kanssa samaan aikaa syömään. Ihmettelin japanilaista buffet aamiaista sille.

Hotellin huoneeseen ei saanu sähköjä, ellei laittanu avainta tähän luukkuun.


Kävelin jälleen Osakan asemalle, koska se oli vaan yhden metroaseman väli, eli matkaan meni joku n.10min. Tänään oli lyhyt työpäivä, mutta se meni jotenkin tosi hitaasti. Juttelin asiakkaille ehkä eniten perjantaina. Jotkut halus hiplata mun sukkahousuja, niitä kaksvärisiä. Joku Osakalainen nainen puhu mulle kanssa sukkahousuista ja pohti kauan ostaisko niitä vai ei. Se puhu mulle niin vahvaa Osakan murretta, että olin vähän että mitähän mulle sanotaan..? Sit kysyin siltä et "nii että on kivat vai?" johon se vaan vastaa samaan tyyliin ja se oli sellanen animu hetki kun hikipisarat valuis ohimolle.

Töitten jälkeen otin metron Shinsaibashille ja kävelin Nambaan. Namban Nannan ostoskeskuksessa kävin syömässä. Teki yhtäkkiä mieli tempuraa, mitä en syö yleensä ikinä, koska en tykkään uppopaistetusta ruoasta. Ja joo.. kerran söin Harajukussa ja olikohan Tokion asemalle tosi hyvää tempuraa, mutta tää ei kyllä ollu siittä parhaimmasta päästä. Vähän löllöjä olivat.


Jatkoin sit maanalasia ostoskatuja pitkin Namban nankai asemalle. Mulla oli hyvin aikaa niin kattoin että mennäänpäs vaikka kattoo mikä toi Namba parks on, mikä tossa ihan vieressä on. Mun oli tarkotus käydä yhdellä temppelillä, mutta ei huvittanu lähtee kävelee sinne.


Namba parksissa olikin sit joku tällanen puutarha ja siittähän minä ilostuin. Portaat jatku aina vaan vaikka kui ylös. Tosi kivasti tehty puutarha. Menee ostoskeskuksen jokaiseen kerrokseen, nousee kerros kerrokselta aina ylemmäs. Matkan varrella oli penkkejä johon sai istua, kivan tunnelmallinen. Ylimmässä kerroksessa oli sit pieni lastenleikkipaikkakin. Siellä oltiin laittamassa myös jouluvaloja jo paikalleen. Varmaan tosi tunnelmallinen paikka illalla, näky paljon erilaisia lyhtylamppuja puutarhojen keskellä.









Harmi ettei Suomessa oikein kauheesti oo tällasia paikkoja. Kai se johtuu sit siittä kun meillä riittä puistoja muutenkin?


Menin sit ite siihen ostoskeskukseen ja se olikin aika kallis paikka :D Oli jotenkin tosi paljon Fukuokan Canal Cityn tapanen ostoskeskus, mutta kooltaan isompi.


Poikkesin Village Vanguardiin kun se löyty täältä. Kattelin jos näkyis sitä kissakirjaa, mut iskikin silmään tää hylly ja oli jotenkin huvittava niin otin kuvan. Koulupukutyttöjä kaikista kulmista. Japanilaiset tykkää kai sit. Mutta melkein jokaiselle kehonosalle oma kirjansa. Miehistä ei kyl nää näin hyvää valikoimaa. Mitä näin Fukuokan liikkeessä oli joku ilman paitaa kirja vaan.


Mulla oli siinä vielä joku tunti ennen kun kantsis mihinkään lähtee niin poikkesin konbiniin ja ostin pienen välipalan ja kipusin takasin sinne puutarhaan.


Fantalta tuli nyt uus kausimaku taas, onkohan tää sit päärynä..? Ei mitään kauheen erikoista kyllä.


Sit ostin puddingin. Tää on niin parasta täällä. Miksei Suomessa voi olla tällasia vanukkaita? Suoraan sanottuna Suomen vanukkaat on aika pahoja. Tää on ihan kun joku creme brulee.



Kello tuli sit siinä viis niin lähin asemalle päin ja kattelin, että mikäs juna on menossa. Onneks kattelin vähän tarkempaan, koska siinä oli paikallinen juna lähössä ja rapid juna 15min sen myöhemmin. No koska en jaksanu oottaa, otin local junan. Sit kun oltiin 20min menny, olin että jos jatkan tällä junalla, myöhästyn mun lennolta. Onneks tultiin sit just asemalle, johon se myöhemmin lähtevä rapid juna pysähtyis. Hyppäsin sit poies siittä junasta ja vaihoin siihen toiseen junaan. Sillä junalla saavuin just sopivasti lentokentälle. Onneks oikeesti tajusin vaihtaa, ois käyny muuten huonosti. Ja onneks tajusin kattoo asemalla vähän tarkemmin. Lentokentälle en sit jaksanu ottaa mun koruja poies turvatarkastuksessa ja tietty se metallinpaljastin alko huutaa. On ne kyl tarkkoja.. 3 rannekoruja, sormus ja kaulakoru. Niistä se alkaa huutaa. No pääsin sit jatkaan kuitenkin matkaa odottaan lentoo.


En päässy ikkunapaikalle taaskaan. Olis ollu niin kiva kattella kaupunkien valoja ikkunasta ;A; aina huono tuuri :( Fukuokaan saavuin vähän ennen yheksää ja suuntasin vaan suoraan kämpille. Kämppä oli jotenkin tosi kylmä. En tiedä oliko sillon ollu sit jotenkin kylmä ilma vai mitä ihmettä. Ei se oo niin kylmältä tässä tuntunu sen jälkeen. Mutta huomaa, että syksy saapuu, koska illalla ja yöllä on jo selkeesti viileempi. Päivällä kyllä onneks viä riittää lämpöö. Luin tässä just uutisen, että Fukuokaan ois tiedossa lämpimin talvi kuuteen vuoteen. Toivottavasti pitää paikkaansa.


Eilen illalla näin sit yhtä kaveria, A:ta, joka oli vaihdossa Suomessa. A on kyllä hyvä tyyppi. Käytiin syömässä sushia ja katsastettiin h&m:n ja Forever21:n ale. Ostin 2 toppia ja yhden korun, kaikki alesta, yhteensä 5e. Niille on kuitenkin aina tarvetta, niin oli hyvä ostos.


Tänään aion puolestaan jumittaa koko päivän kämpillä. En mee sit niin yhtään mihkään. Aloin kattoo sellasta sarjaa kun the last ship, eli kattelen sitä varmaan tässä pitkin päivää. 

Milla ☆


P.s. Ens viikolla tulee Anna Puun uus albumi! Sitä odotellessa.


3 kommenttia:

  1. Ihana toi Namba parks. Oispa täälki tosiaa jotai to tyylistä *A*

    Mä taas rakastan suome vanukkaita, japanin o ku panna cotta, hyviä mut ei nii ku vanukas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo ja et viä ihan sattumalta sinne päädyin. Ja niimpä D: Tai ois ees jotain sellasia kattopuutarhojakin.
      Ne on kyllä erilaisia koostumukseltaankin :D Jotkut vanukkaat on ihan syötäviä kyllä.

      Poista
    2. Tääl o nii vähä mitää korkeempii rakennuksii tai kauppakeskuksii mihi vois tehä D:
      Totta ne on joo kyl :D

      Poista