tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuodenvaihteen mochi


Tänään aamulla menin peseen vähän pyykkiä kolikkopesulaan. Se oli yllättävän helppo käyttää. En oo ikinä ennen niitä käyttäny nimittäin. 12 aikaan lähettiin sit Harajukuun päin. Tässä ensin Nakanon asemalta kuva. Oltiin tänäänkin A:n kanssa kaksin koko päivä, T huikkelehti omilla teillään jossain.


Kun päästiin Harajukuun, alkoi armoton shoppaaminen. Siis A:lla. Mää en tainnu erityisemmin ostaa mitään koko päivänä. A sen sijaan.. juu. Ite kattelin yhtä takkia edelleen Harajukulla, mutta se on ehkä vähän hintava. Voi olla että käyn sen tässä viikonlopusta ostamassa kuitenkin, jos se sattuu sillon viä siä oleen. Tosin huomenna on shoppausreissu Odaibaan, ja siellä on paljon ostoskeskuksia. Ties vaikka sieltä löytyis jotain. Oon yrittäny lisäks ettiä uutta kelloo, mutta oon niin nirso, kun mikään ei kelpaa.Harajukulta lähettiin sit kävelleen Shibuyaan. Olin A:lle et "mentäiskö vaan tosta, en oo ikinä menny tonne, mut katotaan mihin päädytään." Ja ei hitto! En tienny et Shibuya on nii lähellä Harajukuun. Oon tuhlannu ihan turhaa rahaa juniin ties kuinka paljon, kun oon menny sen välin junalla aina enemmin. Onneks opin nyt.

Shibuyassa otettiin suunta heti alkuun genki sushiin. Otettiin selvää, missä on edullinen sushi paikka ja suunnattiin sinne. Oli niin hyvää ruokaa!


Shibuyassa kierreltiin sit Shibuya109:ssä ja katteltiin vaatteita. Hirveesti porukkaa. Käytiin lisäks donkissa, bershkassa ja loftissa muun muassa. Poikettiin nopeesti myös tower recordsiin. Kello tuli lähelle kuutta ja otettiin suunta Nakanoon.


Päästiin Shinjukuun vaihtaa junaa ja noustiin toisen junan kyytiin. Aina välillä junissa näkyy, että tän ja tän junan toiminta keskeytyny hetkeks, koska on tapahtunut ihmisvahinko. No nyt sit noustiin chuo sobu -linjan kyytiin ja oltiin et no mites tää ei lähe mihkään? No kattelin et aijaa jotain on nyt sit sattunu kyllä, kun tää ei tästä lähe. No siellä sit kuulutettiinkin koko ajan, että joku oli tehny itsemurhan Higashi-Nakanon aseman luona olevien raiteiden kohdalla, ja sen takia kaikkien Nakanoon menevien junien kulku on nyt keskeytetty ja ne alkaa kulkeen vasta 19 aikoihin. Kello oli siis 18 sillon ja joskus 17:40 aikoihin oli menny edellinen juna. Siis ihan kauheeta.. kui hirveen näkönen se alue on sit täytyny olla, kun noi kauan tarttee aikaa siivoomiseen ja että kaikki on ok.. ja ihan hirvee aatella, että joku on vaan heittäny ittensä sinne raiteille ja halunnu päättää elämänsä.

Mietittiin sit siinä, et mitä me nyt oikein tehään? Ei siellä tuntia haluu oottaa. No kekkasin sit, et otetaan toi juna Takadanobabaan ja vaihetaan siä metroon, josko se kulkis normisti. Onneks se sit onnistu, vaikka vähän kalliimmakshan se sit tuli, kun piti vaihtaa metroon. Nakanolla katteltiin vielä kertaalleen Nakanon keskustaan kunnes palattiin takasin hostellille. Hostellilla oli tänään illalla mochi-eventti, ja haluttiin osallistua siihen. Siellä siis tehtiin mochia. Mochi on siis riisistä tehty sellanen taikina. Ensin keitetään mochia varten tarkotettu riisi ja sit sitä aletaan veivaa ja hakkaa tollasella isolla puunuijalla. Mekin päästiin sit kokeileen, ja se oli vaikeeta! Olin surkee haha.
Sen jälkee se mochi sit peitetään jauhoilla ja siittä otetaan käsin sellasia paloja. Sit niitä voi syödä azukipaputahnan kanssa, tai kinakojauhon kanssa, merilevän ja soijan kanssa.Rumia ulkkareitten tekemiä mocheja :DD


Syötiin mochia sit mahat täyteen ja vetäydyttiin epäsosiaalisina takaisin huoneeseemme. 

Huomenna onkin sit vuoden viiminen päivä! Suuntana siis Odaiba ja vuoden vaihteen jälkeen yöllä sit johonkin pyhäkölle käymään. Se mitä tehään/mihin mennään uuden vuoden vaihteessa on vielä vähän pimennossa.

Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti