maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kun viikonloppu ei riitä


Perjantaina lähettiin sit K:n kanssa sen kotikaupunkiin Minamataan taas käymään! Mää halusin ehottomasti päästä käydä kattoo sitä Tsuru no yu onsenin ympäristöö taas ja kuvailee sitä, se oli nii nätti paikka. Oli puhetta aiemmin et lähetäänkö torstai iltana vai perjantaiaamuna ja sit joskus 20 aikaa torstaina K pamauttaa et "lähetään tänään, sehän on ihan ok?" kun olin sille just sanonu aamulla, että mielummin perjantaina, koska näin tuutoria ja pitkä koulupäivä. Olin et ootko tosissas?! No hirvee paniikki pakkaaminen, "sulla on tunti aikaa" jne. No sit menee 30min ja tulee viestiä et "ei oo junaa millä mennä". Johon minä "Mitä? Etkö sää oikeesti tarkastunu onko junia viä ees menossa?!" Se oli siist ite päättäny et kyl niitä viä ennen puoltayötä menee. Olin et voi saakeli sun kaa. Eli loppujen lopuks lähettiin sit kuitenkin perjantaiaamuna,

Nähtiin sit asemalla kaheksan jälkeen aamulla. Otettiin metro Hakatan juna-asemalle, josta otettais shinkansen Minamataan. Shinkansen hujahti mukavasti tunnissa perille. Asemalle meitä ootti vastassa K:n mummu, joka hössötteli siinä taas kaikkee. Perusmummu, ihana. Ajeltiin sit autolla asunnolle ja jätettiin tavarat sinne. Japanilaiset talot! Miks ootte niin kylmiä. Siä huoneessa ei oo ees viä lämmitintä ollenkaan, mukavan vilposta oli. No oleskeltiin siinä hetki ennen kun ajeltiin kaksisteen Izumiin. Käytiin parissa kaupassa shoppailemassa ja sit syömässä sushia. K olis sen jälkeen halunnu karaokeen. Se on yrittäny kauheesti saada mua karaokeen ja mentiin karaokepaikkaan asti, mutta se oli täynnä ja ois täytyny oottaa 50min. No mentiin sit viereiseen pelihalliin hetkeks. Pelattiin ilmakiekkoo, jonka hävisin hienosti, ja sen jälkee pelattiin autopeliä vastakkain. Voitin, jees. Kyllä mää oon parempi ratissa kun se. Itsevarmuutta on. Haha. Poikettiin viä pariin kauppaan. Book Offista bongasin itelleni Kaori Wakamatsun art bookin halvalla! Oon niin kauan ettiny niitä ja viimein löysin yhden niistä edullisesti, jes! Book Offissa mulle tuli kanssa jutteleen joku japski äijä, vähän mun vanhempi todennäkösesti. Se kyseli, että luenko japania, ootko täällä töissä, aijaa oon vaihtarina? Mistä päin oon ja kenen kanssa täällä oot nyt ja sanoin et poikaystävän ja se oli et aijaa. Sit se oli et "joojoo, osaat siis lukee japania" ja siittä pikkuhiljaa hiippaili poies. Olin et hahahah se sana "poikaystävä" niin sai sen katoomaan. Se oli aika huvittavaa.


Mulla on yks toinen kuva viä matkalta ja K on siinä nii söpö ja sillä on viä sen lasit päässä, mutta mää oon niin jäätävän näkönen et en sitä kyl postaa. Ja K ei ehkä arvostais jos leikkaisin itteni poies siittä ja laittaisin vaan sen kuvan tänne haha. Se ei tykkää oikein pitää sen laseja kauheesti, mut musta ne sopii sille hyvin. Harmi.


Ekaa kertaa näin ohjeet sushipaikassa kui toimia.


Katoin että "muumi juttuja halvalla?!" Joo ei..


Ja yhessä kirjakaupassa mulle paljastu, että Penta no Kotolle on kakkos osa tullu!!!! En ostanu sitä vielä, mutta täytyy  niin ostaa.


Aiemmin myös bongasin tällasen mangan tsutayasta. Haluun niin tänkin. Kaikki kisumangat mulle ;A; Täytyy yrittään tutkia book offeja.


Illalla mentiin sit onseniin. Yllättäen mukaan tuli myös K:n vanhemmat. Mentiin tosi illasta vasta, kello oli tyylii 21 kun saavuttiin sinne. Tunnin verran meillä oli siinä aikaa, just sopivasti. Onsen on kyllä niin mukava. Voinko mennä taas heti? Siellä sit juttelin vähän K:n äiten kanssa saunasta kun kylvettiin :DD Onsenin jälkeen palattiin takas asunnolle ja vaikka se huone on kylmä onneks japanissa on ihanan lämpimät peitot ja oli lämmin nukkua. Sit aamulla et halua nousta, koska kylmä huone. 

Seuraavana päivänä mulla ei ollu mitään hajua ohjelmasta, paitsi et mentäis aamusta syömään simpukoita. Mietin tykkäisinköhän niistä. Kuulin vaan edellispäivänä, että K:n vanhemmilla olis vapaapäivä, joten tiesin, et ihan varmaan mennään johkin yhessä... ja jep. Ne tuli sit hakee meijät aamulla ja suunnattiin yhessä meren rannalle, jossa syötäis. Olin ollu hereillä jo kämpillä joku 1-2h aamusta ja kun lähin sit enemmän käveleen ja kulkeen tuli ihan järkyttävän huono-olo ja tuntu että mahaa vääntää niin hirveesti ja olin et voi hitto, mistä tää nyt tuli yhtäkkiä. Siinä sit tuskastelin koko ajomatkan ja kun viimein päästiin paikanpäälle, olin K:lle et "mun maha on ihan saakelin kipee", johon se oli vaan et "menkat?" ja olin et "no ei oo, painu ny..". Sit hävetti osaks, koska jos se aattelee sen sillä että "ai se ei haluu siis syödä näitä", mut kyse ei ollu siittä. Onneks olo vähän helpotti ja sain syötyä. Simpukat oli yllättävän hyviä. Se toinen joku kalajuttu mitä söin, ei niinkään. Liian sitkeetä ja kovaa, aika outoo. Tykkään kuitenkin maistaa kaikkee uutta. Se yks työntekijäkin oli vähän et oho kun maistoin sitä lol. Muut oli vaan et "hyvää!!" kun mää olin et "vähän outoo.." haha.
 Se paikka oli tällanen teltta-alue vaan sellasen ison varaston vieressä. Ihmisiä riitti. Kivan kotoista.


Syömisen jälkeen lähettiin sit ajeleen. En yhtään tienny minne oltiin menossa. Mentiin sit moottoritielle ja olin et okei, ollaan menossa johkin vähän kauemmaks. Päädyttiin sit Yatsushiroon, jossa oli se iso 2nd hand shoppi. Mutta siis se automatka. Heti kun lähettiin liikkeelle sieltä ruokapaikasta mun maha tuli ihan jäätävän kipeeks taas. Se koko automatka oli niin kuolemaa. Tyyliin 10min välein hirvee vatsakipu. Mietin et mitä ihmettä söin edellispäivänä, et maha tuli nii kipeeks. Päästiin sit viimein yatsushiroon perille ja onneks sit helpotti, kun pääsi vessassa pari kertaa käymään. Oishan siin matkalla voinu sanoo et voisko käydä vessassa jossain, mutta sit alko vähän nolottaan ja hävettään ja olin et kyl mää nyt perille asti selviän, minne ikinä se nyt oiskaan!! Onneks niin. Loppupäivä oli ihan hyvä fiilis ja kattelin oisko mitään ostettavaa, paria vaatetta sovittelin, mutta mitään ei harmikseen tarttunu mukaan. Onneks K ja sen porukat löysi kaikkee niin ei ollu hukkareissu. Toisaalta tulee vähän sellanen olo et pitäis jotain ostaan, koska sinne asti tultu, mutta ei nyt viitti turhaan rahaa käyttää tavaraan, mitä ei halua. Palattiin sit takasin Minamataan, jossa pysähdyttiin hetkeks paikkaan, joka näytti autokorjaamolta. K:n isä otti siittä toisen auton allensa(kui monta autoo näillä on?) ja jotain hetken jutteli siinä paikan omistajien kanssa(?), jotka oli sit jotain tuttuja kait. Istuskeltiin K:n kanssa autossa, ja yhtäkkiä se nainen tuli siihen mun ikkunaan jotain katteleen sisälle ja olin vähän "??" ja nyökkäsin et "terve vaan?" ja se nainen oli et "iiikk!! Eihän se ollukkaan K!" ja olin hämmentyneenä että mitä täällä tapahtuu?! Se sit hetken siinä kiihkeenä jutteli jotain K:n porukoille ja kiersi auton toiselle puolella ja K oli et "voi hitto.." ja astu sit autosta ulos. Olin et "pitäiskö munkin..?" mut en sit kuitenkaan. Jotain kuulin että se nainen sano tyttöystävästä ja et sääkin oot muuttunu vähän erinäköseks naamasta jnejne. Päästiin sit viimein jatkaa matkaa ja palattiin asunnolle ihan hetkeks, kunnes lähettiin syömään. Matkalle K oli sit et "hei, kun se äsken sano et oon erinäkönen, se tarkotti et oon siis lihonu vai? Eiks nii??"

Otettiin sit suunnaks joku motsunabe yakiniku paikka, yakinikua tosin syötiin vaan. Hui kun oli kyl kallis paikka..! En tietty ite mitään joutunu maksaa, koska K:n porukat makso, kauhistutti silti. Oli tosi hyvää ruokaa ja lihaa. Grillailtiin taas ite siinä grillissä lihat ja mukaan kuulu myös salaattibuffetti. Ekaa kertaa nään salaattibuffetin Japanissa. Ihan ok valikoima, jotain erikoisiakin juttuja siä oli. Ruoan jälkeen poikettiin yhteen supermarkettiin, joka oli tosi kaukana. Mietin, mikshän me ajettiin sinne asti kauppaan. Löysin sieltä ittelleni tosi edullisesti hajuveden. Ennen Japaniin tuloo käytin mun vaniljan tuoksusen hajuveden loppuun, niin sain sen tilalle ihanan uuden. Mun oli tarkotus ostaa se ite, mutta K:n porukat pääty ostaan sen mulle..?! Ne on liian ystävällisiä. Otettiin sit suunta taas onseniin päin. Mun ymmärtääkseni meijän piti mennä eri onseniin kun eilen, mutta päädyttiin sit kuitenkin samaan paikkaan. K kauheesti valitti siinä jotain, niin ehkä sen takia. Juttelin taas K:n äidin kanssa siellä vähän jotain, muun muassa siittä et kun on kotiin paluu toukokuussa ja et kui ois kiva tehä harjottelu Fukuokassa.

Onsenin jälkeen palattiin takas asunnolle, sitä ennen poikettiin lawsoniin, koska K:n äite halus ostaa keikkalipun (kyllä). Se ei osannu käyttää sitä konetta ja K oli et "Milla auttaa", mihin olin et minä vai???! (kuten myös äiti, että oon käyttäny sitä vai aiemmin?!) No menin sit sen äitin kanssa sinne loppi-koneelle, josta yritettiin ensin saada se lippu, mut se oli ihan eri tyylillä kun olin ite tottunu sen ottaan. Onneks sen papereissa, mitä sillä oli mukana, oli ohjeet, joten onnistuttiin sit kuitenkin. Tuntu ettei musta kyl ollu kauheesti apua. Illalla kyselin huomisen ohjelmaa K:lta, mut ei siittä kauheesti saanu mitään irti. Sanoin et haluun käydä siä Tsuru no yu onsenin luona ottaa kuvia ees ja se oli et joo käy. No, käytiinkö? Ehhei, päivä meni ihan muualla. Harmittaa. Jos tulee viä käytyä Minamatassa, haluun kyl sinne ehottomasti prkl.

Sunnuntai aamuna jumitettiin asunnolla, kunnes päästiin viimein lähtee lounaalle (aamupalalle) joskus 12 jälkeen. Mentiin läheiseen Joyfull perheravintolaan. Oli hyvää ruokaa. Sen jälkee palattiin takas asunnolle ja K soitti sen isälle. Sen äitellä oli työpäivä, niin lähettiin sit sen isän kanssa kolmisteen johkin. Mulle ei ollu hajuakaan, mihin oltiin menossa. Ajettiin ja ajettiin, tuntu että ei ikinä päästä perille. Oli kiva kattella maisemia kyllä. Päästiin sit viimein perille ja se oli Ukissa oleva joku 2nd hand kauppa. Olin vähän, että me ajettiin oikeesti näin pitkälle tän vuoks?! Wao. Harmikseni sieltä ei löytyny mitään. Yhet kivat kengät oli, mut liian pienet. Siellä kaupassa oli kanssa hurjasti animutavaraa ja cd:tä yms, ja kiertelin vähän ja kattelin Nyanko-sensei tavaraa, mut en päätyny ostaan mitään. K:n isä osti jotain, onneks ei ollu turha reissu siis. Lähettiin sit takasin päin, kello tuli viittä. Joku puoltoista tuntia siinä melkein ajettiin. 

Mää ajattelin et palataan maanantai aamuna K:n kanssa kaksin takasin Fukuokaan, mut se kyselikin sit multa et"lähetkö sää tänään takasin?" koska mulla olis tosiaan maanantai aamusta koulua. Olin hetken et "emmää vaan tiiä? Sää siis jäät tänne vielä?" ja se oli et joo, muutamaks päivää vielä. No olin sit et no samapa se melki on lähenkö sit illalla. Jos maanantai aamuna lähtis ja aamun tunnille yrittäis ehtii, pitäis ottaa joku 7-8 juna. Ehkä ois mukavempi palata tosiaan illalla. No päätin sit iltaan. Kun päästiin takas Minamataan mentiin vielä syömään soba/udon nuudeleita. K:n isä tuli mukaa ja oli K:lle et miks mää lähen yksin ja miks et mee mun kaa ja osaanko muka mennä yksin, ja eiks se nyt ois parempi mennä kaksin takasin kun tulittekin kaksin ja kaikkee. Se oli huvittavaa. Saatiin syötyä ja lähettiin sit asemalle päin. Asemalla päin mentäessä, poikettiin vielä nopee asunnolle, koska oli vähän aikaa. K näytti mulle tekstarin, joska sen äite oli lähettäny sille. Siinä luki muun muassa että "Joko se tyttö lähtee takasin? Voitko viä kertoo sen koko nimen? Unohdan sen aina (koska se on vaikee). Mää kyllä tykkään siittä tytöstä niin paljon! Se on niin söpökin" Joukossa oli läjä hymiöitä, muun muassa se, jolla on sydänsilmät ja kaikkee muuta söpöö. K:n äite on niin söpö ( *•ω•*)

Päästiin sit viimein asemalle ja siinä oli joku vajaa 20min ennen kun shinkansen tulis. K:n isä tarjoutu viä ostaan mulle juomapullon matkalle, vaikka en ois kyllä välttämättä tarttenu ;A; Asemalle näin ekaa kertaa hinamatsuriin kuuluvia nukkia! Jes! Näin ees kerran niitä jossain. Hinamatsuri oli 3.3., nukkejuhla, tyttöjen päivä. Tää oli aika iso lavaste!
K uskaltautu jopa antaa pienen pusun siinä asemalla, kun sen isä tutkaili jotain juna-aseman uusia aikataulupapereita selkä meihin päin kääntyneenä. Kattoin sitä vähän ehkä "not enough" ilmeellä ja halasin sitä viä ja se oli kyllä nii half-assed hug, ehkä sitä nolotti et "kohta se iskä kääntyy kattoo!" Ehkä sen isä osas kuitenkin vähän lukee ilmapiiriä ja oli tutkailevinaan niitä papereita lol. Siinä oli joku vähän päälle 10min ennen junan tuloo, kun olin et no mää meen tästä sit tonne laiturille ja vilkuttelin heipat niille ja et nähdään taas. Laiturilla ei ollu vielä ketään oottamassa. Junasta sai hyvin paikan ja opiskelin vähän siinä matkan aikana. Mielelläni oisin jääny Minamataan pidemmäks aikaa. Harmi et vaihtareilla on koulua nyt kun japanilaisilla on loma.


Saavuin Hakataan 21:40 aikoihin ja otin metron Fujisakiin. Kävelin dormille, jossa tiesin, että mua odottaa paketti. Mutta kun katoin postilaatikkoon, mun yllätykseks siellä oli saapumisilmotus kahdesta paketista?! Mitä! Tiesin, että porukoitten paketti on tullu, mutta että kaveriltakin paketti jo nyt, wao! 

Tässä mitä sain porukoilta. Yllätyksiäkin oli laitettu mukaan. Sain sitä taateliakin viimein. Voisin ehkä leipoo toisesta taatelikakun kavereille, jos löytyy ainekset ja vuoka.


Sit kaverin paketti! Yllätyin et kui hyvin se tuntee mut, kun oli laittanu mukaan saman pupujussin rae -pussin!! Myös noi ruohomunat ;A; Toiset syön ite ja toiset voin jakaa kavereitten kanssa (๑•̀ㅂ•́)و✧ Hyvä juttu!


Tässä hajuvesi, jonka ostin (sain?).


Ja tässä mitä tarttu Minamatan Book Offista mukaan.


Sisko lähetti hauska kuvan kissastaan. Tää on niin hyvä kuva! Ihana(ノ)•ω•(ヾ) Suomessakin näyttää kevät hyvin olevan tuloillaan.


Tänään sit aamulla kouluun ja loppuviikosta kokeita kauheesti. Tänään oli kanjikoe ja ylihuomenna pienempi jpn koe ja sit välikoe torstaina. Et onnee vaan tähänkin viikkoo. K:kin palaa just hyvin torstaina vasta takasin, niin saan sit rauhassa lukee kokeiseen. (Ja pah, nytkin kirjottelen vaan täällä tätä blogia..). Ja nyt on ihan kauheesti kaikkee kivaa mitä oottaa! T, kaveri josta puhuin edellispostauksessa (kirjotin justiinsa siis tätä edellisen postauksen myös, jaoin vaan kahteen osaan. Lukekaa myös se siis ihmeessä!) tulee pariks päivää Fukuokaan, H on tulossa Fukuokaan muutamaks päivää, on keikkoja kohta tulossa, mennään huvipuistoon myös käymään jossain vaiheessa, pitäis matkustella Aso vuorelle jossain vaiheessa, Hanami tulee, vitsi, niin paljon kaikkee kivaa! Hiljaiselon jälkee kuullostaa kauheen kivalta! Pieni juopottelu kavereitten kanssa ei kuullosta yhtään hassumalta kaiken stressin jälkeen kun tää viikko on ohi. Ainiin, olis myös karaokepäivä perjantaina tiedossa. Jee!

Kirjottelen taas lisää, kun tulee mukavaa kirjottelemisia. Loppuun söpö laulu perfumelta.Milla ☆4 kommenttia:

 1. Voi ei! mite jonku vanhemmat voi olla noi ihanii!! ;A;

  Ja mäki haluun jota kivaa tekemistä, jotai mitä oottaa.. ei mitää tiedos koko keväälle, luokkakaveritki sellasia, et ihania mut ne ei viihdy ihmiste seuras eikä haluu minnekkää T.T Tai siltä tuntuu ku aina ku jotai suunnitellaa nii kaikki peruu viime tipalla u_u

  Pääsiäinen! se o mitä odotan, jos kotia pääsis sillo nii sais suklaata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, koko sen perhe on liian ystävällinen! Myös sen mummu!
   No höh D: Tehään sit kaikkee kivaa yhessä kesällä!!
   Kannattaa yrittää sinne päin suunnata :D

   Poista
 2. hahahhaahhha mää niin nauran näille sun jutuille K:sta ja kaikesta:
  "ei siitä saanu mitää irti"
  "ei ollu mitää hajua minne oltiin menossa"
  "arvaa vaan käytiinkö"
  "nii läheksää tänään? Nii mä jään tänne" :DD hahah!

  Kuulostaa tutulta, Hannunkin vanhemmat aina ostelee kaikkee eväitä ja iha liikaa muutaki yliystävällisyydessään. Söpö toi K:n äiti <3 kiva kun on kivaa siellä!

  t-susku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että on hauskaa :DDDD
   Joo, joskus on vähän että on mulla omaa rahaakin, ei teijän tartte näin paljon kaikkee tehä mun vuoks ;A;

   Poista