lauantai 7. helmikuuta 2015

Osaka①: Nara ja tuhansia peuroja


Nyt kun mulla alko lyhyt kevätloma ja K:lla on kanssa nyt pitkä kevätloma oltiin aateltu, että käydään jossain lyhyellä matkalla. Ensin oli puhetta Okinawasta, mut päädyttiin sit Osakaa. Vaikka oon Osakassa jo kerran käyny, päädyttiin siihen, koska sen sijaan et kierrettäis Osakaa mentäis Universal Studios Japaniin, USJ:hin. Lisäks käytäis Narassa ainakin. No K:llahan oli nyt ennen lomaa kaikki kokeet, niin meillä matkan varaaminen siirty koko ajan eteenpäin. Meillä oli päivät 4-6.2. valittuna, koska K:lla on myös töitä kuitenkin lomalla, niin tollon se oli onnistunu saamaan muutaman päivän peräkkäin vapaaks. No meijän piti varata matka 29.1. mutta ostettiin sit hotellit ja lennot vasta 2-3.2. välisenä yönä hahah. Valinnan varaa ei tietenkään enää oikee ollu, että mikä hotelli valitaan. Olisin halunnu mennä johkin hienoon hotelliin, mutta aika kalliita oli kaikki, niin mentiin sit yhteen ihan kivannäköseen, mutta se paikka oli vaan aika pieni. No ei voinu enää mitään... Sit kanssa lennot ehti kallistua mukavasti. Esim. meijän menolennon piti olla vaan 5000yen, mutta set se olikin loppujen lopuks 8000yen. Ja koska takasin tulo lento oli 10000yen, niin päätettiin, et mitä jos hei mentäiskin yöbussilla? No otetiin sit yöbussi takasin, se oli vähän päälle 5000yen. Aateltiin kanssa, et jos oltais menty Osakaan päin yöbussilla, mutta K:lla oli töitä edellisiltana, ja viiminisen yöbussi lähti 22?! Mitä ihmettä oikeesti, kui sen jälkee ei mee busseja?! No sain viimein huokasta helpotuksesta, että nyt ne on kaikki varattu ja ostettu. Suunniteltiin, että mennään Narassa käymään ekana päivänä, ja kahtena seuraavana USJ:hin. Ostettiin sinne sit 2 päivän passi. Alussa mietin vähän, että onko se tarpeen, mutta joo, oli se ihan hyvä päätös.

Keskiviikko aamulla meillä oli lento 8:55. Heräsin ite kuuden jälkeen ja kauhistelin kun K ei ollu vieläkään pakannu ja yritin töniä sitä hereille, että meinaakko sää nyt aamulla vasta pakata?! Onneks se sai kuitenkin homman hoidettua siinä ja lähettiin vähän seittemän jälkeen kohti metro-asemaa. Metrossa oli vilkasta, kuten myös lentoasemalla. Saatiin check-in tehtyä ja mentiin ootteleen sit sinne aulaan. Siinä oli joku about 30min ennen kun päästäis lentokoneeseen. Onneks aika meni mukavasti ja päästiin koneeseen, joka oli myös ihan täynnä. Osakaan lentää kivan nopeesti, vaan menee 1h siihen kun kone lähtee Fukuokan lentoasemalta ja saapuu Osakan lentoasemalle, et oisko siinä joku n.40min vaan lentoo. Osakan asemalla otettiin sit shuttlebussi ykkösterminaaliin ja ostettiin junalippu Naraan. Kun junalipun ostaa suoraan lentoasemalta, se maksaa vaan 1230yen. Siinä saa vähän alennusta lipunhinnasta. Naraan täytyy kuitenkin mennä Osakan kautta, niin vaihdettiin Nambassa sitten junaa. Vajaa 2h meni koko matkaan asemalta Naraan.


Saatiin jätettyä laukut aseman kolikkolokeroihin ja lähettiin tutkiin Naraa. Meillä oli tosin kauhee nälkä, joten haettiin ensin ruokapaikkaa.
Päädyttiin sit tällaseen omeletti paikkaan. Ostin korokkeomeletin. Noi korokket olin niin hyviä, yksiä parhaista, mitä oon syöny. 


Lähettiin sit vähän randomisti käveleen siittä.


K pisti kuitenkin heti silmäänsä, että hei, tuolla myydään mochia! Ostettiin sit jälkkäriks.


Tää oli niin pehmeetä ja hyvää.Oltiin sit vähän et mihin meijän pitäis mennä? Ei ollu karttaa ei mitään. Käveltiin vähän matkaan ja eteen tuli jonkilainen temppeli tmv niin mentiin sinne.Ja siellähän oli sit näitä peuroja, joista Nara on tunnettu! Ja niitähän sit riitti.
Se ei halunnu mun kaa kuvaan.

Näille myydään sellasia keksejä, mitä niille voi syöttää. Noi peurat on muuten oppinu kumartaan. Ne kumarteli meillekkin monesti, vaikkei niitä keksejä ostetukkaan.


Täällä alueella oli sit Japan National treasure museo, jossa K halus sit kävästä. Siellä oli kaikki upeita patsaita, jotka oli tehty kauan aikaa sit. Myös sellanen kuuluisa Ashura patsas, jolla on tosi monta kättä. Siellä museossa oli kylmempi kun ulkona, ja ulkonakin oli jo kylmä, niin olin vähän et no mukavaa.


Mulle tuli vaan tästä mieleen heti Lappi ja porot.


Lähettiin käveleen Todai-temppelille. K oli niin innoissaan kaikista näistä paikoista. Se tykkään Japanin historiasta kauheesti, niin en ihmettele. "Viimein nään nää ite enkä vaan kirjasta!" Oli siis myös sen eka kerta Narassa. Mää en historiasta niinkään mitään tiedä, mutta tykkään käydä kattelemassa nättejä temppeleitä.Puussa kasvaa ruohoo..?
Ne myös ylitteli teitä millon huvitti ja autot sit joutu odotteleen.

Tää oli kyllä upeennäkönen paikka. Ja peuroja riitti ihan sikana, ne tuli jo tyyliin syömään sun takkia ja laukkua, olin et menkään pois.


Koululaisryhmiä oli kanssa liikeellä jonkin verran.
Toudai-temppelillä on siis tällanen jättimäisen kokonen buddha-patsas, internet kertoo, että se on melkein 15m korkea. 
Siellä temppelin sisällä oli sit myös runsaasti muitakin patsaita.
Tää käsikin oli niin iso, että tonne kämmenelle mahtuis makoileen ihan hyvin.


Täällä on myös yhdessä pilarissa tollanen kolo, minkä läpi jos pystyy tuleen, niin se tuottaa hyvää onnee. Tosin se on nii pieni, että lähinnä siihen jonotti lapsia. Eiköhän siittä siro aikuinenkin mahtuis, ehkä määkin, mutta ei kyllä huvittanu alkaa kokeileen.
Seuraavaks otettiin suunta Shosoin rakennuksen luokse. Kun käveltiin sinne, ihmeteltiin vähän, että kui täällä ei oo ketään..? Shosonissä pidettiin aikoinaan tuhansia aarteita. Koska siä oli tosiaan kallisarvosia esineitä, se on rakennettu tollain ilmaan, että sinne ei pääse helposti. K oli ihan fiiliksissä tän näkemisesta ja meillä oli aika hyvä ajotus tänne tulossa. Se meni ehkä 5min sen jälkeen kun sinne mentiin niin kiinni. Sen takia siellä ei varmaan ketään ollukkaan.Lähettiin sit seuraavaks suuntaan yhdelle pyhäkölle päin. K:ta alko ramaseen, mutta silti nii söpö♥


Otettiin pieni breikki täällä temppelillä.


Otettiin sit suunta takasin Naran asemalle. Meillä oli muutama paikka, missä oltain haluttu vielä käydä, mutta sitä varten meijän täyty ottaa juna.


Saatiin sit otettua juna, mut paikanpäällä meille selvis, et ne paikat mihin haluttiin mennä oli menny jo kiinni 15 ja 17. Kello oli vähän yli viis siinä vaiheessa. Harmi et missattiin ne.
Se oli niin maalla mihin mentiin.Oli viä kaks muuta paikkaa, missä oltais haluttu käydä, mutta kun sit tarkastettiin, niin nekin oli menny kiinni. Päätettiin sit et, ei tässä muuta voi kun ottaa juna takas Osakaan, hotellille.

Pettynyt mies.


Päästiin takas Nambaan ja vaihettiin sit metroon, jolla mentiin meijän hotellille. Ennen kun varasin hotellin, näytin K:lle kahta erivaihtoehtoo, toinen melko edullinen ja toinen sit pikkusen kalliimpi ja isompi paikka. Se oli et joo toi edullinen käy kyl hyvin ja sanoin sit sille heti siinä, että tää paikka on sit pieni. No, päästiin sit hotellille ja oliskohan ensimmäinen sana joka K:n suusta päässä et "onko vähän ahdas!" ja olin et hei, määhän sanoin sulle, älä valita. Huone oli muuten ihan nätti, mutta kylpyhuone oli pieni! Ei hotellihuoneessa kuitenkaan niin asu kun matkustelee, lähinnä käy nukkumassa, että hyvin sillä tultiin sit toimeen.

Miettiin sit et mihin mentäis syömään illallista ja K halus ehottomasti mennä syömään yakitoria. No se löysi sit yhen izakayan, ja olin et okei, mennää vaan!


Tää paikka oli tosi hienon näkönen ja mukavan tuntunen. Meijän takana oli iso kaveriporukka juhlimassa ja ne oli niin humalassa jo. Naureskelin niille välillä siinä. Kukas makas millon lattialla ja ketä talutettiin millon vessaan. Iltaa myöden tohon meijän viereen, tonne toiseen päätyyn tuli kanssa yks porukka.


Saatiin ensin settinä tulevat ruoat, mitkä kuulu automaattisesti siihen tabenomihoudaihin, mikä valittiin. Sen jälkeen saatiin tilata sit yakitoria. Tältä illalta on aika huvittavia kuvia mun kamerassa, kaikkee ei voi tänne kyllä laittaa haha. Kännykästä löyty vielä mielenkiintosempia kuvia. Tässä nyt muutama vähän järkevämpi.
Kamerasta löytyy myös joukko K:n poseerauksia :DDEkaa kertaa Japanissa olin ehkä sellasessa normihumalassa. En tiedä oliko tuolla vahvemmin viinaa vai joinko sit muutaman lasin enemmän? Tai ehkä se johtu siittä, kun join niitä vahvempia juomia cocktailien sijaan, jotka on vaan kun mehua. No, illan mittaan sit kun meijän tilausaika loppu, otettiin lasku. Siihen meijän läheisessä pöydässä istu 3 miestä ja 3 naista, ehkä noin mun ikäsiä, ehkä pikkusen vanhempia. No jostain syystä yks niistä naisista sit heilutti mulle, kun kattoin sinne ja ajattelin vaan et heiheii ja heiluttelin takasin. Mut huvittavampaa oli kun saatiin maksettua ja käveltiin pois päin K oli että "kuulikko kun se yks sano et sää oot söpö?" ja olin et "mitä?! en!" ja sit K nauro sitä kun vilkutin niille vaikka kui monta kertaa. Mut sit se kerto, et sen takia se itekkin siinä vähän flowssa sano sit et お疲れ ja sit oli mun vuoro nauraa et oikeesti?! K oli et "no mää aattelin, et ne on jotain sun tuttuja tyyliin" ja olin et no ei ollu ja lollailin siinä. Mutta siittä tyypistä tuli sit mulle Osaka onee-chan. Hoiperreltiin sit asemalle ja otettiin metro hotellille. Vähän tuli draamaa sit yöllä... nukuin ehkä 3tuntia. No joka tapauksessa, aamulla oli herätys seittemän jälkeen, koska tiedossa oli USJ! 

USJ:n seikkailuista lisää seuraavassa postauksessa. Saattaa tulla jo tän illan aikana, viimeistään huomenna.

 Milla ☆2 kommenttia:

 1. Voi eiiiii, vähä tuli ikävä Japanii ku katteli näit kuvii. Näi yks yö untaki et tänne Suomee tuli onigirejä kauppoihi myyntii ja onnessani ostelin niit ja ku heräsin ni meni vähä aikaa tajuta et se oliki vaa unta.. vähän olin pettyny lol

  Mut vähän näyttää hauskalta paikalta ja sulosia ootte (ノ)´∀`(ヾ)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää taas puolestaan näin unta tässä justiinsa, että löysin Japanista supermarketin, joka oli täynnä import-tuotteita ja siellä oli paljon Suomi-tuotteita ja olin ihan onnessani. Sit aamulla muistelin, että taisimpa nähä sellasta unta.

   Poista