maanantai 9. helmikuuta 2015

Osaka③: Universal Studios Japan②


Sunnuntai aamu lähti käyntiin melko aikasissa tunnelmissa kanssa. Saatiin ittemme jopa oikeesti ulos hotellista 9:ltä aamulla ja tehtiin check-out. Mietittiin hetki, että mihin heivataan meijän matkalaukut ja päädyttiin viemään ne Osakan asemalle, koska sieltä me päästäis hyvin sit bussiasemalle. Otettiin metro ja saatiin laukut kolikkolokeroihin. Viimein päästiin suuntaan Universal Studios Japanille päin! Saavuttiin paikan päälle siinä aikalailla 10 paikkeilla ja mentiin puolijuoksua porteille asti, koska K halus ostaa ne Biohazardin liput. Päästiin viimein sille tarkotetulle lipputiskille ja oli vielä lippuja jäljellä. Meillä oli tiedossa vaan, että se on joku pelityylinen elämys, kauhuvivahteilla. Ootin innoissani. Biohazard on siis Resident evil nimellä tunnettu peli länsimaissa.

Saatiin Biohazard liput 12:30 alkavaan elämykseen ja mentiin seuraavaks jonottaan Shingeki no Kyojinin lippuja. Ihan jumalaton jono, huhhuh. Kaikkeen saa jonottaa. Päästiin sit viimein siitäkin lippu jonosta, meijän pääsy SnK näytökseen olis sit 14:30. Kello oli joku noin 11 maissa ja K:lla oli kauhee nälkä, joten päädyttiin meneen syömään. Paikaks tuli valittua vaan randomisti, "toi on tossa ihan vieressä, mennään sinne" ja se oli tällanen amerikkalaistyylinen hampparipaikka.Saatiin syötyä ja meillä oli about 1h aikaa ennen Biohazardia. Mietittiin ehittäiskö käydä jossain yhessä laitteessa ennen sitä ja mentiinkin jonottaan Space fantasyyn. Mää olin kyl vähän huolissani ajasta siinä vaiheessa, nimittäin se jono näytti aika vitsin pitkältä. Ovella luki että jonotusaika 50min. No oltiin siinä sit joka tapauksessa ja Space Fantasy oli kyl ihan mahtava vuoristorata. Siistit efektit ja se rata oli tosi hyvä. Kun päästiin ulos kello näytti aikalailla 12:25 ja oltiin et nyt äkkiä sinne Biohazardiin! Mentiinkin sinne aika vauhdilla ja jonoteltiin siellä sit hetken aikaa.Aluks siinä tuli sellanen esitys, millä meitä johdateltiin siihen aiheeseen, että mitä siellä pelissä on oikein tapahtunu. Tuli sellanen lyhyt näytelmä. Sit meille jaettiin ipadit ja sellanen ihme salkku. Me oltiin siis 4-5 hengen ryhmissä. Meijän ryhmässä oli lisäks sellanen nuori poika ja tyttö, varmaan vähän nuorempia kun mää. Siinä ipadissa kielen sai valita, oli aika monta kieltä itseasiassa, varmaan 6 eri tais olla. Mutta joo, olin kyl vähän pettyny koko peliin. 4 kerroksinen rakennus, jossa piti ettiä kaikkia vihjeitä ja ratkasta arvotukset, mitkä tuli siihen ipadiin. Vielä kun tiimissä oli 3 japanilaista, tietty se ipadi oli koko ajan japaniks ja olin ihan et joo, eipä tästä nyt kauheesti voi nauttia. Kerran, pari vaihoin siinä kieltä enkuks, et tajuisin mitä tässä nyt etitään. Mut eipä sitä siinä sen kauemmin jaksanu vekslata ja loppuajan olin vaan, että voisko tää jo loppua. Saatiin me sentään suoritettua eka taso lol. Siinä ois ollu joku 5-6 tasoo kait. Vaan 15 ihmistä pääsi sen läpi ja siä oli siis joku 30 tiimiä. Teema oli perinteisesti kuten Biohazardiin kuuluukin siis zombit, mut olin kyl pettyny vähän niihin lavasteisiin. Oletin jotain pelottavampaa. Se oli lähinnä niiden arvotusten ratkaisua. Ehkä jos ois ollu kokonaan enkunkielinen tiimi, ois saanu jotain irtikin. No joo. Loppuakohti alko lisäks vähän ketuttaa se, kun meijän SnK näytös oli tosiaan 14:30 ja oltiin viä jumissa siä paikassa 14:30. Lopulta kun päästiin ulos kello oli jo yli puoli, mut onneks pääsy oli tosiaan 14:45 asti, niin kerettiin justiinsa.
Tää SnK elämys... siis.. voiko turhempaa olla. Odotin jotain ihan muuta. Siinä siis tuli vaan 5 eri huonetta, joista 4:ssä näytettiin kohtia siittä animesta ja viimisessä huoneessa oli noi 3 ihmisen kokosta figua. Olin et tässäkö tää oli? Lisää ajantuhlausta. Muittenkin ihmisten kommentteja kun siinä kuunteli niin olivat kanssa vähän että just joo.

Päästiin sit ulos sieltä ja huomasin, että hei, tässähän oli vielä yks iso titaani patsas. Siinä oli kuvauspalvelu, mut veikkaan, et se ois maksanu jotain. Siellä oli muutenkin niitä kuvauspalveluita, jotka makso.Mentiin sit seuraavaks jonottaan Hollywood Rideen. Se oli koko puiston isoin vuoristorata ja olin niin innoissani siittä. Oltais menty siihen jo eilen ennen kun lähettiin, mutta se oli jo suljettu sillon. Niin paljon ihmisiä jonossa. Siinä luki, että 100min jonotusaika, mut olin et mehän mennään silti. Kyllä siinä sai sit vähän päälle tunnin jonottaa, mut oli se kyl sen arvonen! Ihan mahtava vuoristorata ja siinä oli sellanen erikoisuus, että jokainen sai valita biisin ittelleen 5 vaihtoehdosta. Se biisi sit kuulu oman tuolin kajareista, ja vähänkö se teki siittä ajelusta vielä 100x paremman. Upee vuoristorata, nousee niin korkeelle, et näkee hienot maisemat Osakasta.

Mulla soi tää biisi siinä kyydissä. Ja se äänentoisto oli ihan mahtava.Seuraavaks me lähettiinkin sit puolijuoksua kohti Spiderman vuoristorataa. Kello tuli siinä vähän yli 4 ja me haluttiin vielä käydä 2:ssä laitteessa. Mietittiin vähän, että ehditäänköhän me kaikkialle. Spidermaniin piti olla vaan 35min jono, ja Back to the future laitteeseen about 65min jono, että hyvällä tuurilla ehditään just molempiin.
Mulle tuli vaan mieleen tumbleri näistä tauluista, mitä siellä oli ympäri seiniä.Tähän laitteeseen tarttikin sit 3D-lasit.


Ja siis vitsi, Spiderman-vuoristorata oli kanssa tosi mahtava! Se oli myös osaks 4D-vuoristorata niinkun Harry Potter. Ne hahmot tuli niin oikeesti kun sun päälle ja olin monta kertaa, että "hiii, apua!" kun ne hyppäs niin oikeesti sieltä ihan sun naamalle. Lisäks siellä tuli muutamassa kohtaa myös vettä päälle ja kuumaa ilmaa. Osa radasta oli sit normi vuoristorataa, mut oli aika hienoja efektejä taas. Kaasua, joka sit sytytettiin isoks tulipaloks ja mitä kaikkee! Vitsi, upeita vuoristoratoja.

Tän jälkeen mentiin sit kirjaimellisesti juoksujalkaa Back to the Future laitteeseen. Nähtiin, että ne otti viä ihmisiä sisälle ja oltiin et jes! Meijän jälkeen jonoon otettiin ehkä 20 ihmistä ja sit ne sulki sen. Aika hyvä tuuri. Mulla ei ollu oikein ideaa millanen tää laite on, mut se olikin sit kokonaan sen tyylinen, että noustaan auton kyytiin sellasessa ison kupolin sisällä ja siihen kupoliin heijastetaan kuva, ja se auto sit liikkuu sen kuvan mukaan. Ja siis se oli ihan kun aidosti ois menny siinä kuvassa, mut mulle tuli van hiton huono-olo siellä jaa en pystyny kattoo sitä koko aikaa. Välillä sen auton liikkeet oli kanssa vähän kovakourasia, niin se ei ollu ihan kauheen mukava kyytin sinänsä myöskään. Onneks se sit loppu siinä ja olin K:lle, että "mulle tuli vähän huono-olo kyl ton kyydissä.." Onneks pääsi sit nopeesti raittiiseen ilmaan niin olo vähän parani siinä. Kello olikin tullu jo sit 18:15 ja se puisto meni siis kiinni 18:00. Oli tullu myös pimeetä viimein ja kaikki ne valot oli tosi nättejä siellä puistossa.

Harmittelin K:lle aikasemmin, että meillä ei oo tänää aikaa shoppailla... mutta siellä olikin pari isompaa puotia vielä auki. Ihan järkevää, saavat varmaan hyvin rahaa vielä siitä. Tosin Spiderman-kauppaan oisin halunnu, mutta ne pienet kaupat ei ollu enää auki. Harmi.


Lähdettiin sit viimein pois ettimään ruokapaikkaa. Kierrettiin sitä siinä olevaa ostoskeskusta, mutta siellä oli tietty kauheet jonot, kun puisto oli menny kiinni. Otettiinkin sit juna Osakan asemalle, siinä toiveessa et löydettäis sieltä joku kiva ruokapaikka.Osakan asemalla K yritti ettiä yakinikuravintolaa. Se ei onnistunu löytää mitää paikkaa ja mää aloin hermoileen, kun meiltä alko loppuun aika pikkuhiljaa. Olin et nyt lähetään hakee meijän kamat kyl ja katotaan onko siinä matkalla bussiasemalle päin jotain ruokapaikkaa.No sieltähän kadun varrelta sit löytykin yakiniku paikka. Grillailtiin ite lihat tossa pöydän grillissä. Me otettiin tabehoudai-ruokailu, eli saatiin syödä nii paljon kun haluttiin. Tosin meillä oli vaan 60min aikaa, vaikka siihen settiin ois kuulunu 2h. Se oli vähän harmi. Täyty vähän kiirehtiä.
Tää kuva on nii huvittava, että täytyy se vaan sen takia laittaa se tänne. 
Ekaa kertaa nään vessaa kutsutavan powder roomiks. Monesti se on "make-up room" Japanissa.


Kello tuli sit siinä puol kymmenen, meillä olis kokoontuminen meijän yöbussa varten 21:45. Googlemapsin mukaan tästä ravintolalta matkaa olis 6min verran. Vielä oli paljon nättejä jouluvalaistuksia.Löydettiin sit viimein meijän bussin saapumispaikalle. Se ei ees ollu mikään terminaali, vaan pelkkä parkkipaikka, johon busseja tuli vähän väliä. Ooteltiin, että meijän bussi ilmotettais saapuvaks ja  noustiin viimein sen kyytiin. Matka Osakasta Fukuokaan kestäis siis tosiaan 8h. Bussi lähti 22:00 ja saapuis Fukuokaan 6:00 aamulla. Mietin pitkän aikaa, että saakohan siellä ollenkaan nukuttua. Bussi oli ihan normi bussi, ikkunat oli kuitenkin peitetty sit verhoilla, myös näkymä kuljettajaan. Kyseessä on kuitenkin yöbussi, niin sillä saadaan bussi pimeeks. Varmaan joku 30min lähdön jälkeen valot sammutettiin ja sit alkokin kummasti nukuttaan. Koska oltiin K:n kanssa vierekkäin siinä sai asetettua ittensä mukavasti ja oikeesti sai nukuttuakin. Jos ois vaan yksin joku vento vierellään, varmaan jokseenkin epämukavempi matka ois kyllä. Vessa pysähdyksiä tuli noin 1,5-2h välein. Välillä aina heräs johkin, jos valot sytty tai persus, jalka tmv puutunu haha. Mut yllättävän hyvin sai nukuttua kyllä. Kerran kävin vessassa ja olin sillon just ihan unessa ja K herätti mut et meen käymään vessassa ja olin et hei mää meen kans. Ja kun astuttiin ulos bussista K oli että "kato, lunta! ... lunta!!" ja yritin vaan kattella kauheen tarkkaan, että juu niin on ja saada jonkinlaista reaktiota ulos että "ohh lunta!" Olin niin unenpöpperössä. Saavuttiin sit Hakatan asemalle ja käveltiin metrolle. Kello oli tosiaan vähän päälle kuus, bussi oli hieman aikataulustaan jäljessä. Metrossa oli ihan hiljasta, ketään näkyny missään. Oletin enemmän ihmisiä. Oltiin molemmat ihan järkyn näkösiä kaiken nukkumisen jäljiltä, niin ihan kiva, ettei paljon elämää ollu. Kun päästiin Nishijiniin kauhistelin, kuinka siellä oli jo lukiolaisia liikenteessä jonkinverran. Kello oli vasta 6:30! Kamalaa. Onneks ei itellä ikinä niin aikasin tartte pyöräillä jossain kaduilla tai jonottaa mäkkärissä burgeria. Käveltiin K:n kämpille, nukuttiin muutamisen tunti lisää. K:lla oli sit illalla töitä joten mää hipsin dormille ja surffailin netissä lähinnä. Kattelin American Horror Storya ja Futuramaa.

Tässä on nyt mitä Universtal Studiosilta ostin.


Sunnuntaina otin vaan ottanu rennosti. Mulla oli siivousvuoro dormilla, joten siivoilin ja tein vähän ruokaa. Tänään jos jaksais vähän opiskella kanjeja. Lomaa on vielä muutama päivä jäljellä, ehkä käyn shoppailemassa kaupungilla.

Lisäilin edelliseen postaukseen muutamia kuvia tässä samalla myös.

Milla ☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti