sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Osaka②: Universal Studios Japan①


Aamulla oli suhtkoht aikanen herätys. Meijän piti lähtee niin, että oltais oltu Universal Studios Japanilla 10 aikoihin, mutta meijän lähtö vähän viivästy. Saavuttiin varmaan vähän 11 jälkeen vasta.

Löysin läheisestä supermarketista taateleita, mutta ei ne ollu kauheen hyviä. Edelleen tossa muutama jäljellä.


Lähettiin sit tosiaan käveleen juna-asemalle. Metro oli ihan hotellin vieressä, mutta oli helpompi mennä junalla. Sillä kun pääsi ihan usj:lle asti.
Saavuttiin viimein sit usj:n asemalle! En tienny yhtään mitä odottaa.


Ja vitsi, oli jo heti kyllä ihanan värikästä ja pirtee tunnelma. Paljon character-shoppeja. Muutamasta nappasin kuvan, sen verran innoissamme mentiin usj:hin, että ei jääny ottaa kuvia kaikesta.
Ja siis vähänkö olin vaikuttunu, kun saavuttiin tähän usj:n aukiolle! Tosi upeen näkönen alue, mutta vielä upeemma siittä teki se, että siä on kaiuttimia ympäriinsä ja niistä kuuluu musiikkia ihan kun ois leffateatterissa. Se oli nii upee. Ja koko puistossa siis sama juttu.Siellä oli myös jättimäisen kokonen Universal maapallo! Se pyöri ympäri.
Mentiin sit viimein porteista sisään. Oltiin hommattu liput etukäteen, niin ei tarttenu niitä jonotella enään. Ja olihan tää puistokin niin upee. Olin ihan hukassa, että mihin meijän pitäis mennä. Niin oli kyllä K:kin. Kauhistuin kun yhessä vuoristoradassa luki että 120min jonotus. Olin että täällä siis oikeesti joutuu jonottaa sen 2h, ehkä enemmän? Mentiin vähän randomisti johkin päin ja näytettiin sen verran eksyneiltä, että joku staffi tulikin meille, että "etittekö jotain tiettyä vai mietittekö mitä tehdä?" Oltiin vähän et mietitään tässä ja se kysy että onko meillä esim noita jonotuslippuja Harry Potteriin? Oltiin et ei oo ja lähettiinkin sit hakemaan niitä. Saatiin liput onneks. Harry Potteriin on siis ajotettu sisäänpääsy. Sulla täytyy olla lippu, että pääset sinne. Niin myös Shingeki no Kyojinissa. En tiedä onko muihin. Lähettiin sit jonottaa ensimmäiseen ajolaitteeseen, joka oli Jaws! Ihan hauska oli, olin taas ihan vaikuttunu tehosteista. Kuitenkin eka kerta kun oon teemapuistossa, aiemmin vaan käyny huvipuistoissa. Niin erilainen kokemus. Se ohjaaja oli myös niin hauska Jawsissa. Varmaan aika raskasta vetää koko päivä sitä rataa. Mietittiin myös K:n kanssa, että oliko se nainen vai mies? En vieläkään tiedä. Meillä oli sit siinä tyyliin tunti-puoltoista ennen potteriin pääsyä. Mulla alko oleen kauhee nälkä. Käveltiin vähän ympäriinsä ja ostettiin hodarit. Vähän ripotteli, mutta onneks ei alkanu sataan. Kierreltiin sit vähän paikkoja ja katteltiin, mitä on missäkin.


Löydettiin sit viimein Cool Japan alue. Siellä oli muun muassa Evangelion, Biohazard, Shingeki no Kyojin ja Moster hunter juttuja. K tajus sit että mikä tää Biohazard on, haluun tänne! No selvis, et sinne pitää ostaa liput erikseen ja ne oli jo loppuunmyyny etukäteen. Kuitenkin samanpäivän lippuja ois aina tarjolle, joten se tarkotti, että meijän täytyis seuraavana päivänä sit tulla kyttää niitä.


Shingeki no kyojin ruokaa. Sieltä sai ostettua sellasen setin vähän päälle 1000yen. 


Ja vitsi nää oli upeet! Olin että täällä usj:ssäkö nää on! Ooo!

Jurassicci ei ollu auki nyt, tai sinne pääsi, mut vaan kauppa ja ravintolat siellä oli auki. Harmi. Mentiin sit lähemmäs Potteria ootteleen meijän pääsyä sisään. Ja vitsi, tää polku sinne oli niin siisti. Siinä soi kajareista se Potterin teemabiisi ja siä oli niin tunnelmallista.
Viistokuja!Me mietittiin mitä tehdään ensin, koska haluttiin käydä koko paikka läpi. No lähettiin sit jonottaan Honeydukesiin. Kyllä, kauppaan sai jonottaa. Jonkun 20min varmaan.Päästiin sit viimein sisään ja herranjumala sitä tungosta, ihan kamalaa.


Samassa yhteydessä oli se pilailukauppa.Tää oli sellanen liikkuvasanomalehti.


Kermakalja. Päätettiin ostaa. Ostettiin yks kuuma ja yks kylmä. Ensin se oli ihan ok, mutta sitten... Joo. En suosittele.Sit viimein Tylypahka!

Mentiin jonottaa tylypahkaan sit. Siellä oli sisällä 4D-vuoristoradan tyyppinen ajolaite. Porteilla luki, että jonotus aika 180min ja olin et voi helv jos oikeesti noin kauan?! Jonotettiin ja jonotettiin ja ei me siinä jonossa oltu sit loppujen lopuks kun vähän päälle tunti, Päästiin sit sisälle ja meijän piti jättää tavarat kolikkolokeroihin. Mentiin sit kävellen ensin ja vitsi se oli upee! Ensin tuli ne liikkuvat ja puhuvat maalaukset. Sit tuli Dumbledoren toimistoo ja luokkahuoneita ja en ees muista mitä kaikkee. Sit viimein tuli itse laite ja vähänkö se oli siisti! Siellä tuli niinkun 4D efektinä osa ajosta, mentiin muun muassa huispausta, lennettiin luudilla ja se oli ihan kun oikeesti olis menny siä! Miksei Suomessa oo tällasia vuoristoratoja?! Osa ajosta oli myös normi ajoo, matkan varrella oli sit tehosteita, ankeuttajia yms. ja tuli videokuvaa ja ääntä ja oli niin siisti kokonaisuus. Kun ajo päätty haettiin meijän tavarat lokeroista ja uloskäynti pääty sit Harry Potter -kauppaan. Aika ovelaa.

Ajon jälkeen mentiin sit viereiseen perinteiseen vuoristorataan. Siellä oli myös Hagridin mökki keskellä. Siihen vuoristorataan jonotettiinkin sit ehkä 15min vaan. Kyllähän Suomenkin huvipuistossa saa jonottaa, mutta ei sitä oikein sillain tajua että vaikka 100min menee, koska sitä ei missään lue. Tässä vuoristoradassa, mulle selvis yks ihan hölmö sääntö, mikä näillä on Japanin teemapuistoissa. Sun täytyy ottaa kaulahuivi poies, vaikka ois laitettu sun takin sisään. Olin et mitä helv...? kun se työntekijä oli mulle, että otatko sen poies. Katoin K:takin et ??? oikeesti, mihin hittoon tää voi täältä mun takin alta lentää? Ymmärrän jos se on vaan kiedottu sun kaulan ympärille rennosti ja se vaan roikkuu siinä. Tietty sillon se voi lepattaa mihin sattuu. Kaikissa muissakin vuoristoradoissa jatkossa oli sama juttu. Olin et tää ihan naurettavaa.Kello tuli sit joku puol viis. Mää oisin viä mielelläni käyny jossain yhessä laitteessa taikka kaupoissa, mutta K oli et meillä on huominen viä aikaa, mennään nyt syömään ja sit Nanbaan. Ja joo, eihän meillä ollu kun sit periaatteessa enää 4 laitetta mis haluttiin käydä, niin aattelin et no miks ei.


Tää biisi soi muutaman kerran niistä kaiuttimista. Olin kuullu tän joskus aikoja sit ja olin et mikäs tää olikaan. Söpö. Siellä tuli kaikkee yllättävän kivaa musiikkia muutenkin,Otettiin juna Nanbaan ja käveltiin vähän siellä ympäriinsä. Etittiin ensin ruokapaikkaa.


Löydettiin sit tällanen okonomiyaki paikka. Vaikka tossa on toi levy pöydässä, siinä ei tarttenu ite kokkailla mitään, henkilökunta tekee sen asiakkaitten puolesta. Mut siinä voi sit kattella kun ruoka valmistuu. Toi levy on vaan aika lämmin niin siinä oli vähän kuuma istua.

Oli niin hyviä ruokia. Syömisen jälkeen käveltiin vähän Shinsaibashi-sujia ja mää poikkesin puresoundiin. Yhen levyn ostin. Osakan levykaupat on kalliimpia kun Tokion. Käytiin lisäks yhessä käytettyjen vaatteitten kaupassa kunnes suunnattiin hotellille. Otettiin vaan rennosti hotellilla ja mentii nukkuu aika aikaseen. Seuraavana päivänä meillä oli taas melko aikanen aamu ja check-out hotellista. Toinen päivän usj:llä, biohazard lippujen metsästystä, matkalaukkujen vieminen johkin järkevään paikkaan säilöön ja lopuks yöbussi Fukuokaan.


Milla ☆


2 kommenttia:

 1. *O* En tienny millane paikka Universal Studios Japan on!! Vähän oon kade! Miks ei oo Suomes ;A;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tienny minäkään, vaikka sinne olin menossa haha mutta upee paikka kyllä!
   Seuraavaks on kyl Disneyland tähtäimessä!

   Poista