maanantai 26. tammikuuta 2015

Hokusai


Sunnuntaina poikettiin Fukuokan Asian Art museoon. Siellä sattu oleen Katsushika Hokusain näyttely, joka on siis Edo-ajan kuulu ukiyo-e artisti. Hokusai on tehnyt siis tehnyt muun muassa nää kuulut taideteokset.


Ite näyttely oli tosi laaja, siellä oli 130 erilaista maalausta esillä. En mää taiteesti niin kauheesti mitään tiedä, mutta tykkään ukiyo-e maalauksista. Se tyyli on tosi kiva. Kaikki Hokusain maisemamaalaukset eritysesti oli niin upeita. Tosi mielenkiintonen näyttely ja kyllä siä ihmisiäkin riitti. En viäkään usko, että oon nyt nähny aidon maalauksen tosta suuri aalto ja Fuji-vuori maalauksesta. Näyttelyn lopussa oli vielä sit Hokusain töistä inspiroituneen ranskalaisen Henri Rivièren maalauksia, 36 näkymää Eiffel tornista. Niissä oli tosi upee väritys, hienoja nekin. Ostin näyttelyn lopusta pari postikorttia itelleni. Ihastuin tohon Fuji-vuori kurki kuvaan, se oli yks mun suosikkeja. Se oli niin upeen näkönen se alkuperänen maalaus, ei vedä vertoja tolle kortille. 

Menin sit näyttelyn jälkeen käymään Tenjinissä nopeesti. Otin kerrankin vähän kuvia taas matkalla. Ei oo pitkään aikaan Fukuokassa tullu otettua kuvia.Hokusain näyttelyä mainostettiin kadunvarsillakin aika paljon.Käytiin sit illasta yhessä ramen paikassa, missä yks meijän kaveri tekee osa-aika töitä. Siellä ramen valitaan niinkun tulisuuden mukaan. Mää otin vaan 5-asteisen. Sais sieltä jopa 25-asteisen ramenin myös. Tää oli just hyvän vahvunen. Ja saatiin ilmaseks sit jääteetä, oisko ollu oolong teetä..? Mutta siis mää en oo mikään jääteen ystävä ja en tykkää oikeen kauheesti, mutta toi tee oli ihan sika hyvää! Olin että mitä, kui tää on näi hyvää!
Illalla mentiin sit vielä 11 jälkeen izakayaa ryypiskeleen. T, taiwanilainen vaihtari ja hyvä kaveri, tuli käymään Fukuokassa yhdeks yöks ennen kun se lähti Hiroshimaan päin, joten suunniteltiin kavereitten kanssa yhessä, että mennään viettää vielä hauska ilta yhessä. Päädyttiin melko halpaan izakayaan, vaan 550yeniä 60min nomihoudai, eli juo niin paljon kun haluut. Aatelkaa nyt! 4€ et saat vetää viinaa niin paljon kun jaksat 60min ajan. Ei toimis Suomessa kyllä. Mukaan tuli sit pakollinen sellanen kaalikulho(kyllä), joka nosti sit sit hintaa 750yeniin, mutta ei tosiaankaan paha siltikään. Saatiin juoda siinä 60min ja sen jälkeen meiltä loppuu tilaaminen, mutta koska ei ollu ruuhkaa, saatiin vielä istua toinen tunti siinä ja jutella ja pitää hauskaa. Japanilaiset drinkit noissa baareissa on kyllä aina tosi heikkoja ja ei niistä mihkää humalaan ainakaan ite tuu. Ne on kun jois karkkia. Mutta kun kaikilla ei oo ihan sama toleranssi niin pari kiinalaista oli sit ihan humalassa siellä. Sitä oli huvittava kattoo. Tietty jos juo viskiä tai kaljaa saa varmasti kivan humalan. Jos on muuten tottunu eurooppalaiseen tyyliin, että viskiä annetaan joku 1-2cm sinne lasin pohjalle niin yllättyy varmaa aika pirusti Japanissa.. :DD täällä on tyylii 2/3 lasista täynnä. Yks tyyppi joka juo viskiä on aina että Japanissa on vaarallista mennä baariin..! Mutta coktailit ja drinkit on usein sellasia karkkisia ja niissä ei kauheesti alkoholia oo. Niitä juo just jonkun 5 ehkä ja sit ei enää pysty. Mutta oli hauskaa ja kiva nähdä vielä T! Toivottavasti nähdään vielä kevään aikana jossain päin Japania, koska T menee nyt keväällä Tokioon opiskeleen. Oli meillä vähän puhetta, että nähtäis vaikka puolessa välissä. Mentäis Kobessa taikka jossain käymään. Tässä on vielä tää viikko koulua + ens maanantai ja sitten on lyhyt talviloma, vajaa pariviikkoo. Japanilaisilla on nyt loppukokeet ja niillä alkaa sit 2kk loma! Epäreilua. K stressaileekin nyt kauheesti kokeista. Meijän pitäis mennä käymään jossain matkalla, mutta on jääny vähän suunnittelu. Saas nähä päädytäänkö menee mihkää. En koko lomaa kyllä aio täällä jumittaa, et kyllä jossain päin aion poiketa. 

Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti