torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen


Eilen illalla otettiin tosiaan osaa hostellin uuden vuoden soban syöntiin. Oli hyvää! Siellä oli paljon muitakin asukkaita ottamassa osaa.Lähdettiin sit 23 jälkeen Shibuyaan päin. Sitä ennen oli aika huvittava puhelu K:n kanssa. Juteltiin kaikkee sen kanssa. Näin myös miltä se näytti, kun se kävi nyt parturissa. Sen tukka oli aika pitkä, mutta eipä ole enää. Ja ei oo enää värjättykkään. Sanoin sille, että älä värjää sitä ennen kun tuut Fukuokaan, koska haluun nähdä sut kun sulla on musta tukka. Se on niin söpö.. _(:3 」∠)_

Tässä odoteltiin junaa Shibuyaan päin. Meidän iloksemme junat kulkikin uuden vuoden yönä 24/7! Oltiin ensin ihan, että eihän tässä oo mitään järkee, jos ei pysty kulkee, mut hostellin henkilökunta kertokin, et kyllä ne tänä yönä kulkee. Hyvä Tokio!


Päästiin sit Shibuyaan ja siä oli ihan hullu meininki. Hachiko-uloskäynti oli suljettu ja siellä oli poliiseja kauheesti ja iso mainos seinällä, että tänä vuonna ei ole countdownia! Miks hitossa.. Silti se oli ihan ihmisiä täynnä, kukaan ei vaan osannu laskee kun vuos vaihtu.Tässä meijän reaktio Shibuyan menoon. Oli mielenkiintosta.
Tässä video ennen vuoden vaihtoo.


Tässä kun vuos tais vaihtua.


Oltiin sit et no kävelläänkös huviksemme Harajukuun, vaikka kaikkialla tv:ssä yms radiossa oltiin varoteltu, et välttäkää Harajukua! Siellä on siis tosiaan se Meiji pyhäkkö, ja siellä käy tyyliin miljoona ihmistä tässä uuden vuoden vaihteessa. Shibuyan kaduilla oli kyllä mielenkiintonen meininki. Eksyttiin vahingossa kun käveltiin jollekkin Love hotel alueelle. Olin et onneks ollaan kolmistaan..


Kun päästiin viimein kauheitten kiertoteitten kautta käveleen Harajukuun päin (poliisit oli siis tukkinu teitä, nii piti kiertää), nii siinä yhessä kohassa tuli vastaan 2 sellasta äijää, ja kuuntelin vähän niitten puhetta ja kun ne meijän ohitte kuulu että "tota noinnii..." ja käännyin automaattisesti ympäri et "hei, Suomi..!" ja se toinen äijä käänty kanssa ympäri että "Suomi!!" ja oltiin et wohoo siinä hetken aikaa ja ne kyseli, et mihin päin niitten kantsis mennä. Ne oli tulossa just Harajukusta päin ja poliisit oli kuulemma ohjannu niitä vaikka mihkä suuntaan haha. Ne oli kanssa syöny kojuista jotain ruokaa "ei mitään hajua mitä se oli mutta oli se hyvää." Sanottiin, että juu jatkakaa vaan suoraan niin pääsette Shibuyaan, me jatketaan Harajukuun päin.

Siellä oli pitkä rivi jotain Ayumi Hamasaki päällysteisiä autoja. Ne oli vähän creepyjä. Nää oli kanssa aika mielenkiintonen näky.


Päästiin sit viimein siihen Meiji-temppelin sisäänkäynnille, ja ei siellä nyt ainakaan siinä viä hurjemmin ihmisiä ollu. Kello tais tulla jotain lähemmäs yhtä tässä vaiheessa. Käveltiin sit sinne pidemmälle kattomaan.


Tässä sai heittää poies vanhat nuket, darumat, omamorit yms. Ne pitäis kuulemma korvata kerran vuodessa. Japanissa uus vuos on nii puhtaalta pöydältä alottamista. Mietin, että pitäiskö munkin sit heittää poies mun viime vuoden omamorit..? Tuoko ne mulle sit huonoo onnee jos säilytän ne?


Tässä on sit lähempi torii sinne pyhäkölle. Ja täällähän se jono sit oli. Ihan hirveesti väkee oottamassa pääsyä sinne. Oltiin et juuu, eipäs jäädä tänne, lähetääs Nakanoon. Nakanossa oli kanssa pienempi paikallinen temppeli, nii aateltiin et käydään siellä.


Ennen kun päästiin juna-asemalle, vastaan tuli nää myyntikojut. Ruokaa kauheesti tarjolla.


Otettiin sit juna Nakanoon ja tultiin hetkeks hostellille. Mulla oli kännykässä kartta, mutta mun puhelimesta loppu akku, niin tultiin sit hostellin yhteiskeittiölle istuun hetkeks aikaa. Noi osti muutamat vuoden ensimmäiset chuuhait ja naposteltiin siinä vähän jotain ruokaa ja juteltiin. Kello tuli sit lähemmäs kolmee kun otettiin suunta kohti Kitano pyhäkköö, joka on Nakanossa. Kun sit käveltiin sinne päin, sää oli muuttunu ihan hirveen kylmäks. Kauhee tuuli. Oltiin ihan jäässä.

Tää temppeli oli niin kauniisti valaistu noilla lyhdyillä. Upee näky.

Käytiin sit rukoilemassa ja ostettiin vuoden ensimmäiset omikujit, eli ennusteet. Mun ennuste oli hyvää onnee, eli ihan perus. Se oli mun mielestä ihan ok, niin pidin sen. T sai puolestaan parasta mahdollista onnee ja A puolestaan huonoo onnee.. oh no. Se sitokin sen äkkiä sit poies. Oisin halunnu ostaa jonkun omamorin, mutta ne luki vaan japaniks siellä, niin en ollu varma, mitä ne kaikki oli. 

Palattiin sit takasin päin, ja oltiin sit takasin hostellilla joskus 4 jälkeen. Oltiin ihan jäässä. Nukkumassa olin joskus puol viiden aikaan. Koska meni nukkuun niin myöhään niin heräsinkin sit vasta kahden aikaan, ja oisin kyllä voinu nukkua pidempäänkin. A tais herätä yhden aikaan. Välillä jokkut höpisi tossa käytävässä. Nukuin kyllä tosi hyvin koko yön. 

Hostellilla alko kolmen jälkeen taas tällanen vuoden vaihteen ruoka eventti, ja aateltiin osallistua siihen. Tosin me luultiin, että siä olis vaan teeseremonia, mutta kun päästiin sinne, siellähän oli vaikka kuinka ruokaa! Oltiin ihan että vau. Nää on kuulemma tosi perinteisiä uuden vuoden ruokia, jota syödään just vuoden ekana päivänä. Oli hyvää!! Tuli puheeks siinä yhden tyypin kanssa Fuji vuori ja mietittiin, että pitäiskö meijänkin lähtee käymään vielä Fujivuoren lähellä yhtenä päivänä, koska meillä on lauantai ilman ohjelmaa. Bussillä pääsis sinne suhtedullisesti, joku 3500yen, mutta sit mitä siellä tekee ja kulkee tulee kaikki päälle. Jos kävis Fujiq:ssä, onsenissa, yms niin tulis se melko kalliiks.. Helposti menis lähelle 10 000yen ihan varmaan.

Tää ruoka muistutti jotain suomalaista ruokaa.Myös sakee oli tietenkin tarjolla.


Ja umeshua. 


Oltiin ensimmäiset, jotka osallistu tähän eventtiin. Sinne tuli sit kaks sellasta vanhempaa äijää kanssa, ketkä ei siis oo täällä hostellilla, mutta olivat joidenkin työntekijöiden tuttuja. Juteltiin siinä muitten kanssa ja nautittiin ruoasta. Oli ihanan rauhallinen tunnelma ja siis vaikutti niin joululta! Nytkö se joulu tuli! Ei olis mieli tehny lähtee mihkään, vaan vaan olla siinä ja istua koko ilta. Meillä oli kuitenkin suunnitelmissa poiketa Harajukuun tänään, koska haluttiin käydä jossain, ja se olis ainakin auki. Halusin kattoo sitä takkia sieltä ja A myös syödä vielä crepen. Puoli viiden aikoihin lähdettiin sit Harajukuun päin. Ollaan kyl nii onnekkaita, kun valittiin olla täällä hostellilla uuden vuoden aikaan! Ei sitä muuten ikinä olis saanu kaikkee tällasta kokee.

Päästiin sit viimein Harajukulle. Siellä riitti edelleen ihmisiä, vaikka on vuoden ensimmäinen päivä.


Kierreltiin vähän Takeshita dooria ja poikettiin muutamaan kauppaan. Oli ihan himo kylmä ilma, siis oikeesti. Vaikka täällä on ehkä tyylii +2 astetta se tuntuu joltain Suomen -10 ja päälle viä kylmä tuuli, ihan hirveetä. Kävin sit kattomassa jälleen sitä takkia, ja kyllä mun oli se pakko ostaa! Mulla ei ton tyylisiä takkia oo ollenkaan kuitenkaan. Lisäks poikettiin muutamaan muuhun kauppaan ja satuin löytään halvalla itelleni uuden käsipyyhkeen, pääsen viimein eroon tosta vanhasta, joka on ihan renttu. Nyt on viä lampaan vuosi, niin ehkä tää uus tuo mulle hyvää onnee. Ja oonhan mää myös ite lammas kanssa kiinalaisessa horoskoopissa. Lisäks satuin samasta kaupasta löytään halvalla huivin. Halusin ostaa uuden huivin ton uuden takia takia ja ihan sattumalta osu käteen toi huivi ja olin et ompas kiva! Mun oli siis oikeesti tarkotus kattoo eriväristä huivia, mutta toi osu käteen. Samassa kaupassa oli myös just sellaset kengät mitkä haluan, mutta kokoja oli vaan L:n asti. Olisin tarttenu LL:n. Vähänkö harmitti :( ne olis viä ollu tosi edulliset, vaan 2000yen, eli tyyliin joku 16e. Harmitti. No, onneks sattu kaikkee muuta kivaa mukaan. Törmättiin myös T:hen Harajukussa. Meijän piti mennä sinne yhdessä, mutta T nukku aika pitkään. Sen oli tarkotus tulla meijän hostellin uuden vuoden eventtiinkin, mutta koska se nukku niin ei se sit ehtiny. T lähti sit itekseen kiertään Harajukua kun me jatkettiin siinä vähän kiertelyä kanssa.Kun saatiin ostokset tehtyä, mietittiin mitä me tehtäis. Uuden vuoden takia, osa kaupoista on kiinni tai menis kiinni 19 ja kello oli jo melki sen verran. Päätettiin et otetaan nyt sit juna takas Nakanoon ja käydään siinä syömässä jossain, koska meille alko vähän tulla nälkä. Nakanossa valitettiin lisää kylmyydestä, koska oli oikeesti niin kylmä, hyi. Löydettiin yhteen suht edulliseen ruokapaikkaan. Sen jälkeen meijän piti käydä supermarketissa ostaan A:lle lisää tuliaisia, mutta se oli menny jo kiinni.. Lähettiin sit rivakasti hostellille ja kun päästiin tänne oltiin molemmat että viimein lämpimään!!

Huomenna mennään varmaan käymään Uenossa, kattomaan et mitä siellä on. Sit ehkä lisäks Ginzaan päin, tai jotain. Täytyy pohtia.

Hyvää uutta vuotta nyt vielä kerran teille kaikille lukijoille! Toivottavasti on kaikille onnellinen ja upea vuosi.

Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti