tiistai 6. tammikuuta 2015

Fukuoka kutsuu


Tokion viimisenä päivänä, eli sunnuntaina herättiin aamulla vähän kuuden jälkeen. A heräs kyllä mua tunnin aikasempaan, mutta mää nukuin vähän pitempään. Pakkailtiin siinä laukut ja lähettiin joskus noin 7:20 kohti Nakanon asemaa. Just muuten viimisenä yönä tuli joku jäätävä kuorsaaja sinne hostelliin viereiseen huoneeseen. Heräsin siihen muutaman kerran yöllä.

Tässä vielä junassa viiminen yhteiskuva.


Sanottiin heipat sitten Shinjukun asemalla ja mää jäin oottamaan yamanote junaa. Vaihdon vielä Shinagawassa Keikyuu linjaan ja pääsin sitten viimein Hanedalle. Ihmisiä oli aika paljon liikeessä. Aina muuten puhutaan kui naiset meikkaa junassa ja se ei oo soveliasta, nii mites kun tolla matkalla näin yamanotessa miehen joka ajeli siä partaansa kun ei mitään? Tuli vähän sellanen mitä hittoo olo, kun also kuulua sellanen partakoneen ääni ja näin sen siä vähän matkan päässä.

Hanedan kentällä söin aamupalani, jonka ostin Nakanosta mukaan. Istuskelin hetken aikaa ja törmäsin taas kauppaan, jolla oli suomalainen nimi. Menin sit turvatarkastuksesta ja oottelin siinä. Mulla oli aika reippaasti aikaa, joku noin tunti.


Pääsin sit viimein lentokoneeseen ja vitsi se oli kyllä paljon tyylikkäämpi kun se millä tulin. Ja se oli myös aika tyhjä. Olin taas melko takana istumassa, niin melkeimpä kaikki paikat oli siä tyhjiä.Fukuokan maisemia. Aika harmaa päivä oli.
Kentältä otin metron dormille ja kun pääsin takasin aloinkin sit siivoomaan heti ennen kun purin laukkuni. En siivonnu ennen kun lähin niin pakko oli sit nyt. Edelleen toi lattia kyllä oottaa imurointia.. Pesin myös pyykkiä ja ei japanilaiset pesukoneet oo kyllä niin hyviä kun Suomen. Suomessa saa valita sen asteen ja on paljon erilaisia pesuja. Täällä on aina viilee vesi, korkeintaan lämmin, ja sekin vaan jos sulla on amme mistä ottaa se lämmin vesi. Joskus ärsyttää. Haluisin pestä joskus pyyhkeitä yms. vaikka 60 asteessa, mutta turha luulo. Kaikki menee varmaa about 30 asteessa oisko? Ainoostaa pystyy sääteleen veden määrään, pesuaikaa, linkousta oikeestaan.

Fukuoka on muuten paljon lämpimämpi verrattuna Tokioon. Huomaa niin selkeesti. Toisaalta jos tänne tulee kylmä, on sit oikeesti kylmä, mut nyt ei ainakaan mistään sellasesta tietookaan. Uusia opiskelijoita tänne on alkanu tulee nyt eilisen ja tän päivän ajan. Pariin oon törmänny, mutta vaan yhden kanssa vaihtanu pari sanaa, ja sekin oli tyttö, joka asuu samassa kerroksessa. Joku ihan outo jätkä tänne on kuulemma yks tullu. Joku oli sanonu sille että "hauska tavata" niin se oli ollu että "ehkä". Selevä.

Alotin taas tässä käymään muuten lenkillä. Jos nyt oikeesti saisin pidettyä myös sen, että käyn 3krt viikossa. Olis ihan hyvä tota liikuntaa kuitenkin harrastaa, koska täällä on tullu koko syksy syötyä miten sattuu.. se näkyy hahaha

Tänään kävin Fukuokan ikeassa. Hyvin samanlainen kun Tampereen ikea. Tosin se oli niinkun peilikuva siittä. Jotain eroja oli kanssa huvittava huomata. Muun muassa se, että siellä ravintolassa oli aika paljon opiskelijoita opiskelemassa porukalla. Jotain lukiolaisia tai yläastelaisia. Sohvaosastolla oli joukko tyttöjä ottamassa selfietä ittenstään ja pelleilemässä siellä. Lapsia juoksi kauheesti kaikkialla. Kärryjä löyty myös keskeltä osastoja eikä pelkästään sieltä alusta. Kiertelin ne osastot aika nopsaan enkä sen kummemmin kattellu. Mua kiinnosta lähinnä se ruokaosasto. Kun pääsinkin sinne sit viimein, oli niin että "täällähän on tätä ja tätäkin!!" Vitsi kun oisinkin voinu ostaa vaikka mitä. Ja ekaa kertaa koko aikana näin taas irtokarkkeja. Oli pakko ostaa vähän, mut hullun kallista, hyi. Lisäks ostin säilöttyjä punajuuria, näkkäriä, ruskeankastikkeen, puolukkamehua, juustoo ja ketsuppia. Jos toi ketsuppi ois oikeesti normaalia eikä sellasta hullun sokerista. Siellä ois ollu myös ikean lihapullia ja rieskaa pakasteessa, mitä oisin nii halunnu ostaa, mutta junamatka takasin kestäis about tunnin, niin kaikki olis sulanu siihen mennessä. Sieltä löyty myös suklaata ja piparkakkuja, suolakurkkuja, kirjolohta, korvapuusteja ymsyms. Melko kalliit hinnat vaan kaikella. Kokojyvä pastaa ei ollu, mitä oisin kanssa halunnu tosin. Sitä pitäis ehkä löytää tosta yhestä kaupasta kyllä. Mut oli ihan kiva käydä, vaikka se vähän kaukana oli. Eikä se matka nii pitkältä kuitenkaa tuntunu, kun täyty junia vaihtaa keskenkaiken. Tässä kuva asemalta.


Kun palasin Fukuokaan sain myös viimein avattua veljen lähettämän joululahjan! Sieltä paljastukin nämä. Kettukarkkeja ja fingerporisarjakuvakirja enkusks. Luin koko kirjan jo itekseni, oli huvittava. K:lle kanssa näyttelin jotain ja se oli lähinnä "en tajua" ja jouduin selittää sille. Sain myös R sun paketin. Unohdin ottaa kuvan siittä T^T Mutta sieltä paljastu joulukortti ja suklaata ja lakritsia. Kiitos! Nyt mulla riittää taas suomalaisia herkkuja ja lahjoja muillekkin, jos tulee johkin käytyä.


Koulu alkaa vasta onneks ens maanantaina, tosin japanilaisille koulu alko tosin jo tänään. Onneks saan vaan olla maanantaihin asti. Eilen illallakin kattelin täällä itekseni teenage mutant ninja turtles ja Time lapse nimiset leffa. Toi time lapse oli aika hyvä. Voin suositella, 


Huomenna meen varmaan käymään taas lentokentällä uusimaan mun visan. Ehkä samalla poikkeen Tenjiniin ja käyn kiertämässä vähän kauppoja.

Yritän keksiä taas jotain kirjottelemisen aihetta jatkossakin. 

Milla ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti