maanantai 17. marraskuuta 2014

Matkailua Kumamoto prefektuurissa


Viime viikolla oli koulua vaan ma-ke, koska to-su koululla oli koulun festivaalit. Alkuviikko meni siinä opiskellessa, keskiviikkona leivottiin kaurakeksejä muutamien vaihtareitten kanssa ja vietettiin iltaa yhessä. Oli mukava ilta.

Kaurakeksit oli uus juttu varmaan melki kaikille.

Torstaina alko tosiaan ne koulun festivaalit, mutta paljastukin, että ne valmisteli vaan torstaipäivän ja festivaalit alko varsinaisesti perjantaina. Mulla oli itellä suunnitteilla matka tosiaan Kumamotoon päin K:n kanssa, niin jäi sit iteltä välistä toi tapahtuma. Ehdin päivällä kattella vähän koulua samalla kun kävin postissa ja satuin törmään johonkin festivaalin paraatiin. Tunnelma oli aika korkeella :D Lisäks oli hieno nähdä, kun ne pystytteli niitä kojuja pystyy koulun pihassa. Tosin sää oli himo kylmä, ja kaikki myös näytti vähän siltä. Hengailin dormilla sit tosiaan johkin neljään asti kunnes K tuli mua vastaan dormille ja käveltiin sen kämpille, jossa sen porukat ootti autolla meitä. K:n kotikaupunki on tosiaan Kumamotossa, Minamata nimisessä maaseutukaupungissa. Mietin ite kyllä jälkeen päin kun sinne saapu, että oisko tää maaseutua muka Suomessa. Jotenkin maaseutu antaa sellasen kuvan, että lähin naapuri on jossain 2km päässä ja peltoo ja mettää vaan. Mentiin tosiaan K:n porukoitten kyydissä, mistä olin ehkä aluks vähän kiusaantuneena, että miks mun pitää tapaa sen vanhemmat?! lol. No kun pääs sinne kyytii niin ei se nyt mitenkään sen kummallisempi matka ollu, vähän siinä juteltiin aluks ja sit lähinnä loppumatka kuunneltiin musiikkia ja nuokuttiin väsyneinä. Matka autolla Minamataan kesti jotain about 3tuntia autolla, et kyllä sinne matkaa vähän on. Matkalla kuulin ehkä huvittavimman kysymyksen vähään aikaan: "siis eikö vuori ja metsä oon sama juttu..?" Nauroin tolle hetken aikaa ja olin että "mitä? Ei oo." Toisaalta voin ymmärtää ton ajatustavan, koska ei Japanissa oikein oo sen tyylisiä metsiä kun Suomessa on, vaan kaikki metsät on nimenomaan vuorilla.

Saavuttiin sit Minamataan ja mentiin K:n isovanhempia kämpille, jossa yövyttiin niitten omakotitalon toisessa kerroksessa, koska se ei ollu käytössä. Japanilaiset talot on kyllä niin helkutin kylmiä, välillä sisällä oli tyyliin kylmempi kun ulkona, mikä järki siinäkin. Saavuttiin perille tosiaan joskus kaheksan jälkeen illalla ja ei me taidettu mitään kummempaa siinä illalla jaksaa enää tehdä. Syötiin ruokaa ja mietitiin seuraavan päivän ohjelmaa.

Seuraavana päivänä lähettiin sit aamusta onseniin ja ajettiin Kagoshima prefektuuriin, Izumi nimiseen kaupunkiin. Minamata on ihan Kumamoton ja Kagoshiman rajalla, joten siittä pääsee helposti käymään myös Kagoshiman puolella. Onsen oli oikein mukava. Mummelit puheli siellä, että "oletpä niin nätti", "ompa sinulla vaalea iho" "oletko englannin opettaja?" "ompa kauniit vaatteet" "onko tämä sinun oikea tukka?" ja tällasta.. :D Ihan hauska kokemus. Onsenin jälkeen mietittiin mihin suunnataan ja mentiinkin käymään sit tällasessa kurkien kokoontumispaikassa.


Omiyage yms juttuja on kyllä tarjolla niin kaikkialla Japanissa.Kurkeja oli ihan hitosti siä!


Kuten näette tää paikka oli hyvin maaseutua.


きゃあああぁぁぁOtin sit autosta pari kuvaa, kun suunnattiin seuraavaan paikkaan.Japanissa on kyllä hauskasti, kun nää suojatiekuvat on erilaisia.


Mentiin sit käymään jossain tällasessa bushido-jutussa, en enää muista, mikä se tarkalleen ottaen oli. Siä oli kuitenkin aikoinaan asunu joku sellanen tyyppi. Perinteisiä japanilaisia taloja siis.


Jatkettiin siittä sit tällasessa pyhäkölle, jossa on Japanin suurin tiuku. Jostain syystä siä oli joku lumiukko...


Kurkia oli oikeesti joka paikassa.

Tää oli ihan valtava! Tyyliin mun kämmenen pitunen, hyi.


Lähdettiin sit ajaan takasin Minamataan päin. Kello tuli jotain viis varmaan ja lähdetiin sit vielä Yatsushiroon(muistaakseni sen paikan nimi..?), koska siä oli joku tällanen iso 2nd hand myymälä. Se oli vähän kauempana, sinne meni vajaa tunti ajaa.


Löysinkin sit sieltä yhden keikka dvd:n, mitä oon halunnu jo pitkän aikaan ja niin halvalla! Vaan 500yen, olin ilonen. Mulla ja K:llä on osakseen vähän samantyylinen musiikkimaku, mut olin silti nii yllättyny kun se sano et se tietää Jealkb:n!!


Kattelin kanssa vaatteita, mutta en nyt sit ostanu mitään. K osti ittelleen uuden takin, koska sen sen hetkinen takki oli kauhee höyhenansa lol. Se katteli aikasemmin vaatteitaan et mitä helv..?! Ajeltiin sit takasin Minamataan ja syötiin vähän iltapalaa ja mentiin nukkumaan. K:n mummun ruoat oli niin hyviä muuten(*´ω`*)

Seuraavana päivänä käytiin taas aamulla onsenissa, mentiin eri paikkaan kun viimeks, tosin tääkin paikka oli myös Izumissa. Onsenin jälkeen mentiin syömään sushia paikalliseen sushiranvintolaan, jota K kehu kauheesti, ja olihan se hyvää! Palattiin sit takas kämpille ja ooteltiin K:n porukoita saapuviks, koska meijän suuntana oli Kumamoto, eli Kumamoto prefektuurin pääkaupunki. Ajettiin autolla ja vähän kauenpana kun se on, niin sinne kesti päälle tunti. Paikanpäällä mentiin sit käymään Kumamoto linnassa.Kiivettiin sit kuudenteen kerrokseen tonne linnan ylätasanteelle katteleen maisemia. Jokaisessa kerroksessa oli jonkinlaista museoo pystyssä, mistä pysty lukeen Kumamoto linnan historiasta.
Siellä oli myös tällanen restorointi siittä yhestä asuintalosta. Kuvia ei saanu kauheesti ottaa niin vaan pari kuvaa sieltä.Käveltiin sit siittä sen linnan läheiselle ostosalueelle.


Ostettiin joku ihme hevosenlihanyytti. Mua vaan nauratti siinä vaiheessa sisäisesti se hevosenlihakohu, joka oli tässä sillon tässä aikasemmin Euroopassa. K:n äite oli sit et "käydään tossa kattoon sulle joku muisto täältä Kumamotosta, ostan sulle jotain mistä tykkäät" ja olin et eeh, oikeestikko? Kierrettiin sit yhtä kauppaa, mutta en nyt suoranaisesti sanonu et mitä haluun, ja sen porukat olikin sit et menkääs te kaks kierteleen johkin ja ne kävi sit ostamassa siinä jotain mulle. Olin vähän häkeltyny, et ei teijän tartte mitään ostaa ;A;


Tykkään tästä kuvasta paljon!♥


Tässä mitä ne sit osti mulle. Sanoin tosta kukkarosta, että se on söpö, niin ne ostin sen sit ja toi hiusdonitsi olikin sit täys yllätys. En tiedä osaanko sitä pitää kauheesti tukassa, mut se sopii joittekin vaatteitten kanssa ranteessa pidettäväks!

Käveltiin sit vähän siihen Kumamoton keskustaan ja käytiin yhessä kaupassa ennen kun lähettiin autolla takasin Minamataan päin.Minamatassa mentiin sit syömään vielä kaikki yhdessä yakinikua. Se paikka päätykin sit oleen sellanen yakiniku paikka, missä ne lihat tehään ite, olin vähän et ooh shit, koska en ollu ikinä käyny sellasessa ite. No olin sit ehkä niin ulkkari kun voi ja söin vähän miten sattu lol. Ruokailun jälkee oli jo aika myöhänen ilta ja K ehti jo nukahtaa siinä, mut herätin sen sit joskus ennen puolta yötä et mennään käymään nyt viä ulkona ja se oli et "mitä..? nyt..? mitä? oon niin uninen, okei.." ihan pihalla kaikesta ja sanoin sille, että "nyt tiedät miltä musta tuntuu joka aamu" lol. Käytiin sit ajelulla siinä ja katteltiin maalaiskaupungin tähtiä ja vitsi niitä näky niin paljon. Tosin oli niin himo kylmä, että eipä siä kauaa viittiny olla, käytiin viä lyhyellä ajelulla siinä vuorilla ennen takasin paluuta.

Seuraavana aamu lähti taas käyntiin sillä, että mentiin mihkäs muualle kun onseniin! Tällä kertaa mentiin siinä läheisillä vuorilla olevaan onseniin (鶴の湯温泉) ja se oli kyllä upein onsen, missä oon käyny ja se pikkukylä missä se oli, oli niin upee paikka! Kunnon vanhanajan söpö Japani. Harmittaa, etten ottanu kauheesti kuvia sieltä. Matka sinne autolla oli myös niin kaunis, ei vitsi, haluun takasin sinne.


Miks tää on näin blurry, itken..Nää onkin sit ainoot kuvan koko päivältä, hups. Onsenin jälkeen mentiin sit syömään yhteen soba-ravintolaan, mitä K:n äiti suositteli sen jälkeen kun kuuli, että tykkään sobasta. K:n vanhemmat tuli kanssa mukaan, ja se paikka missä se ravintola sijaitsi oli kyllä niin mielenkiintonen ja se koko ravintola oli myös nii upee! Se oli sellanen vanhanaikainen japanilaistyylinenravintola, ja se on kait aika kuuluisa paikka. Just ennen kun tultiin sinne, sieltä tuli iso ryhmä turisteja poies ja kuulemma ainakin jostain Hiroshimasta päin yms olivat, eli aika pirun kaukaa. Ja siis olihan siä tosi hyvää ruokaa ja se paikka missä se oli, oli niin upee. Sinne ei kyllä löydä, ellei tiiä sen olemassa olosta. Se oli niin piilossa siellä mettän siimeksessä, meren rannalla. Ruoan jälkeen mentiin vielä kaikki käymään Minamatassa olevassa museossa, joka kertoo Minamata sairaudesta, joka jylläs siellä 50-60-luvulla siellä sijaitsevan tehtaan takia. Oli ihan mielenkiintonen reissu se ja sinne pääsi jopa ilmatteeks. Museo käynnin jälkeen palattiin K:n kanssa takasin kämpille ja oltiin himo väsyneitä niin otettiin päikkärit ja sit opiskeltiin illasta, haha kyllä, pakko tehdä myös kouluhommia. 

Seuraava päivä olikin sit maanantai (eli tänään) ja alotettiin päivä tuttuun tapaan onsenille. Käytiin samassa paikassa missä ekana päivänä ja se tiskillä oleva tyyppi tunnisti meijät, varmaan mun takia :DD Ei siä varmaan paljon blondeja ulkkareita käy. Meillä oli vähän kiireellinen aikataulu ja palattiin sit takasin kämpille vähän kymmenen jälkeen. Syötiin K:n mummun tekemään hyvää aamupalaa ja lähettiin sit 11 aikaan juna-asemalle päin. Meidän oli tarkotus palata shinkansenilla takasin Fukuokaan ja ehittiinkin hyvin ostaan liput ja nähtiin vielä muutama K:n serkku siinä asemalle ennen lähtöö. Sanottiin sit heipat K:n isovanhemmille ja ooteltiin junaa saapuvaks. Matka takasin taittukin aika nopeesti, vaan tunnin verran meni et saavuttiin Hakatan asemalle.

Niin söpöö, en kestä(っ´ω`c)♡

Onneks K osaa sentään kattoo kameraan.. lol. Se on valitellu et sen tukka on liian pitkä, niin oottelen tässä et koska päätyy sit viimein meneen leikkaan sen haha.

Saavuttiin sit Hakatan asemalle joskus siinä ennen yhtä ja otettiin metro sit Fujisakiin. K saatto mut dormille ja sanottiin sit heipat siinä. Mulla alko sit tunti siinä vähän ennen kolmee ja oli ihan outo fiilis palata takasin normaaliin arkeen, eikö elämä ookkaan pelkkää hauskan pitoo ja matkailua? Puhuttiin kyllä K:n kanssa et mentäis käymään vielä Kumamotossa päin Aso vuorella ja tällasta. Nyt täytyis vaan sovittaa aikataulut sitä varten. 楽しみに~

Muutama hassu pääsylippu yms mitä sattu jäämään käteen.


Koulupäivä meni vähän unisissa fiiliksissä ja tänään meen nukkuun suhtkoht aikaseen ja huomenna saan nukkua pitkään! Ihanaa. K:n elämäntapa herätä aikasin ei sovi mun kuvioihin lol. Oon ollu kanssa vähän vilunen tänään. Toivon etten oo saamassa flunssaan, vaan että tää johtuis vaan väsymyksestä. Loppu viikosta on taas japanin koe ja myös keikkaa tiedossa. Jeeij tuosta jälkimmäisestä.


Milla ☆


P.S. Kyllä, K on mun poikaystävä ( •ω-)✧

.. tiedoksi vaan sinne kotipuoleenkin päin haha(*´∀`)♪


2 kommenttia:

  1. Ihana et oot löytänyt sieltä poikaystävän! Tosi kiva myös, että saat jäädä sinne kevään loppuun saakka. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos(*´ω`*) Ja niimpä, harmi vaan ettei suoraan pysty hakeen vuodeks niin täytyy paperihommia yms hoidella taas.

      Poista