lauantai 8. marraskuuta 2014

Beppu①: Onseniin? Ei kai.. tai no jos sittenkin.Tällä viikolla on sattunut ja tapahtunut vaikka mikä, mutta kauheesti en oo kirjotellu. Maanantai oli tosiaan vapaapäivä, jumittelin lähinnä dormilla ja otin rennosti ja illalla vietin aikaa K:n kanssa. Näin muuten maanantaina ihan uskomattoman komeetan vähän sen jälkeen kun aurinko oli laskenu, kun makailin sängyssä ja tuijotin ikkunasta ulos. En oo ikinä nähny mitää sellasta, olin ihan että mikä toi on :OO.

Tässä pari hassua kuvaa päivältä.Osallistuin myös SID:in ja DIV:in keikkalippujen arvontaan! SID keikkalipuista tuli tänään tieto, että niitä ei ainakaan saatu :( Vähänkö harmittaa.. täytyy yrittää vielä uudestaan sit kun niitten varsinainen myynti alkaa joulukuussa. Arvonnasta vaan sais niin paljon paremman numeron lippuun ja kun se niitten keikka on viä Budoukanilla. DIV keikkaa saa puolestaan tiedon vasta viikon päästä muistaakseni. Toivottavasti sinne tärppää. Muuten metsästelen lipun kyllä muuta kautta. Ehottomasti haluisin molempiin keikoille. Tiistai päivä menikin sit lähinnä opiskellessa, keskiviikkona myös, mutta samalla sit tapahtu vaikka mitä jännää, huhhuhΣ(・ω・ノ)ノ.. yöllisiä keskusteluja. Torstaina oli taas viikon tuskasin päivä, koska 2 japanin tuntia ja myös puhetunti. Niistäkin päästiin onneks ja illalla hengailin K:n kanssa. Käytiin syömässä yhessä ja muuta hauskaa. Oli aika mielenkiintonen ilta... Palasin aika myöhään dormille ja seuraavana päivänä mulla oli lähtö Beppuun, Japanin onsen-kaupunkiin. Pakkailin siinä vähän valmiiks ja mietin et onko ne onsenit, eli kuumanlähteen kylvyt oikeesti niin hieno juttu sit?

Perjantai aamuna pakkailin loput kamat kasaan ja näin T:n, B:n ja W:n kanssa dormin aulassa. Ne on kaikki taiwanilaisia tyttöjä, ketkä on mun hyviä kavereita täällä. Ne kaikki tosin lähtee nyt joulukuun jälkeen Seinanista, niin vähänkö tulee yksinäistä :(. T lähtee Tokioon vaihtoon, W viettää Japanissa pari kuukautta vaihon jälkeen, B:n suunnitelmista en oo varma. Täytyy tehdä lisää uusia kavereita.. onneks nyt muutamia ihan hyviä kavereita vielä jää. Lähettiin siittä sit asemalle päin ja mua hermostutti kauheesti, että ehitäänkö muka oikeesti meijän junaan?! Meillä oli n.50min aikaa kun päästiin metroasemalle, ja meidän piti vielä ottaa metro juna-asemalle ja ostaa liput ja löytää oikee raide ja kaikkee. Olin hieman paniikissa haha. Onneks oltiin juna-asemalla sillai, että siinä olikin viä 25min aikaa ja lipputiskillä ei onneks ollu kun 3 ihmistä meitä ennen jonossa. Ehittiin jopa ostaan konbinistä juotavaa junaan mukaan ja käveltiin rauhassa oikeelle raiteelle.Junamatka meni mukavasti, tuli nukuttua hetken aikaa ja viimein puol kolmen aikaan saavuttiin Beppuun.

Käveltiin meidän ryokanille, eli perinteiselle japanilaiselle hotellille, ja päästiin meijän huoneeseen. Tosi tilava ja mukava huone, löyty telkkari ja ilmastointilaite + oma vessa! Ihan uskomaton ryokan niin edullisesti. Vähän päälle 4000yen ja toi hinta sisältää aamiaisen. Aamiaisesta sai ite valita eurooppalaisen tai japanilaistyylisen aamiaisen. Tietty haluttiin japanilaistyylinen. Lisäks täältä ryokanista löytyy 3 yksityistä onsenia, yhden niistä saa varata omalle huoneelle kerran päivässä. Sen lisäks täältä löytyy julkinen onsen miehille ja naisille, molemmille siis erikseen. Mitään julkisia sekakylpyjä ei oo. Varattiin sitten siittä listalta sellanen puoliks avoinna oleva onsen, joka näytti kaikista viihtysämmältä. Siinä oli varauksia jo jonkin verran, niin me saatiin varaus vasta 23:00-00:00. Tunnin verran sen saa siis omalle huoneelleen varata. Jos joku miettii, niin ryokanin nimi on Nogamihonkan.

Meillä ei ollu oikeestaan yhtään mitään ohjelmaa päätettynä, että mitä tehdään :DD Alettiinkin sit tutkiin karttoja ja et mitä me voitais tehdä. Tiedoks, et tosi moni paikka sulkee Beppussa jo 17:00. Mikähän järki siinäkin. Onko se siinä sit kun aurinko laskee 17-18 aikaa niin sen takia? Jaa a. 


Lähettiin sit kiertään sitä minimaalista keskusta aluetta. Beppu on kyllä niin nuhjusen näköstä aluetta. Yufuin on sit kuulemma vähän raikkaampi ja nuorekkaampi alue. Sielläkin vois olla ehkä joskus mielenkiintosta käydä. Kieltämättä Beppusta tuli ensin vähän sellanen fiilis kyllä että "mitä hittoo mää tänne tulin?"


Yleensä kaupungeissa näkyy niitä ylikulkusiltoja niin täällä oli tällanen alikulkutunnelisto, johon mentiin siis aika pitkän portaat maanalle. Siellä ei siis oo yhtään mitään. No joskus tässä näky laulamassa joku katusoittaja. 


Siinä kierreltiin ja muistan lukeneeni että Beppu herää henkiin vasta sillai illasta ja joo ei siä kyllä mitää näkyny joskus puol viiden aikoihin.
Varmaan modernein rakennus oli tää patchinko rakennus. Naurettiin sille ehkä vähän. Ja siis Beppussa oli ihan himona patchinkoja. Tuleeko sinne kaikki vanhat ihmiset sit lilluu vaan onseniin ja pelaan rahansa?


Aurinko alko laskee ja tää maisema oli niin upee livenä. Kuva ei tee oikeutta sille.Beppu on siis ihan merenrantakaupunki, niin mentiin kattomaan sit sinne rannikolla merta.

Että pääse ton vallin ylös katteleen, niin tälle seinustalle oli laitettu portaita. Nää oli ehkä huterammasta päästä.. :D

Lähettiin siittä sit käveleen ja yhtäkkiä tuli näin pimeetä? Etsittiin jotain kivaa ruokapaikkaa.


Päädyttiin tällaseen kanaravintolaan. Tilattiin yhessä erilaisia ruokia ja jaettiin lasku. Ihan hyvää ruokaa, mut tosi hidas palvelu.


Mua huvitti et tuolla seinällä oli joka toinen juliste Arashin jäsenestä ja sit joka toinen tollanen ihme vintagejuliste.Kello alko sit tulee seittemän ja oltiin et oisko nyt sit kaduilla vähän enemmän toimintaa? No ennyt sanois.. mitä hittoo, missä kaikki ihmiset on? :D Onko ne sit vaan onseneilla?


Mentiin sit Beppu toweriin, koska se oli edullinen ja kun sellaseen kaupunkikatselupaikkaan ei enää päässy 17 jälkeen, niin tää oli sit meijän yks vaihtoehto.Olihan se vähän säälittävä paikka haha. Sai siinä onneks istuskeltua tunnin verran ja muutaman kivan kuvan.
Tuolla kaukana näky joku toinen kaupunki. Mietin olikohan se Oita, mut ei kai se niin lähellä oo..? Kuu oli myös tosi kirkas.Otettiin sit suunta takasin ryokanille ja katteltiin telkkaa ja otettiin rennosti parisen tuntia siinä. Ei Beppussa kauheesti nähtävää kyllä oo, ainakaan keskustassa..


Löysin konbinistä kitkatteja, mitä en oo maistanu.Kello tuli sit 23 niin lähdettiin viimein onseniin! Olin vähän pessimistisenä, et onko se nyt niin hieno juttu sit, mut kun näki sen huoneen niin olin et wow, vähän upee! Nää kuvan siittä onsenista ei oo mun, hain netistä. Ei sattunu kellekkään meistä kameraa mukaan. Se valaistus oli niin upee ja tunnelmallinen viä, kun oli jo pimee ja sit se vesi vaan höyrys.Hyvin mahtu 4 samaan aikaan kylpeen, ehkä 6 ois menny, mut siinä vaiheessa olis ollu ehkä vähän ahdasta. Hyvin pysty jonkun 10min oleen tuolla, mut sit alko tulee vähän sellanen höyrypääolo, että täyty puoliks nousta poies, ei saa niin hyvin enää happee. Mut sehän on, että älä oo liian kauaa onsenissa, tai voi alkaa pyörryttää. Mutta oikeesti oli niin ihana olla tua lämpimässä vedessä ja nauttia vaan siittä tunnelmasta. Tajusin et hei, onsen on aika mahtava juttu. Kylvettiin siinä sit aikamme ja saatiin vähän nuhteluita, kun oltiin 10min liikaa aikaa kylpyhuoneessa.. heh. Palattiin sit takasin huoneeseen ja naureskeltiin kun B yrittin soittaa alakertaan tiskille ja kysy että "where is the hair driver?", W otti sit puhelimen ja kyseli japaniks ja asia saatiin selväks. Tän hotellin jokaisessa kerroksessa on myös automaatti, mistä saa vettä, kahvia ja erilaisia teetä, lämpimänä tai kylmänä. Se oli tosi kiva juttu kanssa. Alettiin sit nukkuun joskus puol kahen aikaan, mutta naapurihuone ei ollu sitä mieltä, että nyt on aika nukkua, vaan että nyt pidetään hauskaa. Onneks sain sit jotenkin nukahdettua ja aamulla oli tosiaan herätys vähän ennen seittemää. Heräilin siinä ensimmäisenä ja seittemän jälkeen laitoin valot päälle ja olin et "huomentaaa, herätkääs". Meidän oli siis tarkotus mennä syömään 7:45. No kyllä kaikki sai sit ittensä ylös loppujen lopuks ja päästiin aamiaiselle...


Kirjottelen jatko-osan huomenna, koska tää postaus on nyt aika pitkä jo nyt ja kuvia täynnä ja lauantailta on vielä enemmän kuvia tulossa! Stay tuned.


Milla ☆
2 kommenttia:

  1. Toi valojen laitto päälle heti heräämisen jälkeen on ehkä siun kamalin tapa ikinä. Hrr. My poor eyes.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mää laittanu ne kun vasta sen jälkeen kun olin siä jo 10min pyöriny ympäriinsä sitä huonetta, mut kukaan ei heränny.. :DD Ja ei sitä herää kunnolla jos on pimeessä.

      Poista