maanantai 22. helmikuuta 2016

Dazaifu


Tästä se viimeinen viikko lähti käyntiin D: apua. Me not ready.

Lauantaina kävin tosiaan karaokessa kahden kaverin kanssa ja vietettiin siellä joku 4h! Olipa kiva päästä karaokeen pitkästä aikaa, lauluhaluni on nyt tyydytetty. Lauantaina kokkasin viimisen kerran ruokaa ite täällä, koska multa loppu riisi. Tästä eteenpäin se on sit bentoja tai ulkona syömistä.


Tein tällasta yhtä kiinalaista ruokaa. Tää on nii hyvää. Ostin viimeks kaupassa käydessäni itelle parit häagen-dazs jätskit, jotka oli limited edition makuja. Ruusunmarja ja vadelma, laventeli ja mustikka, kurpitsa on maut. Täällä tällanen pikkukippo maksoo 190yen noin, eli joku 1,5e. Myydäänkö häagen-dazsia ees Suomessa? Täällä ei muuten myydä ben&jerrya. Ainakaan en oo nähny kaupassa.



Sunnuntaina kävin Dazaifussa pitkästä aikaa. Oli kerrankin nätti ja aurinkoinen sää mut kylmä, hrr. Lähdin ajoissa matkaan. Olin joskus ennen 12 juna-asemalle, kun selvis et vähän yhdentoista jälkee joku oli päättäny hypätä sit junan alle ja junat ei kulkenu viäkään. Kamalaa.. siellä ne kuulutteli vaan koko ajan et ihmisvahingon vuoksi osa radasta on pois käytöstä ja et rataa laitetaan parhaillaan kuntoon. Istuskelin sit asemalla joku noin puol tuntia ja junat lähti taas kulkemaan. Junat oli niin täynnä ja Dazaifussa oli niin paljon ihmisiä. En tiedä miksi, koska ei kait ollu mikään pyhäpäiväkään.





Siellä oli ihan yataita pystyssä ja jotain ohjelmaakin välillä.









Pesin sit kätöseni siinä käsienpesupaikassa ja suuntasin rukoileen pyhäkölle kun tänne olin kerta tullu! Ihmisiä riitti jonoks asti. Tää pyhäkkö on opiskelunjumalan pyhäkkö. Siellä oli siä temppelin sisällä ihan joku seremonia menossa ja uusia ihmisiä meni välillä sisään ja niillä oli sellaset ihme takit päälle. Olikohan se joku et ketkä alotta kouluvuoden nyt, niin nille joku seremonia? En tiedä yhtään.




Umet oli nätisti alkamassa kukkiin täälläkin. Toi ylempi kuva ei tee oikeutta tolle valtavalla valkoselle umepuulle. Ostin sit parit omamorit ja ennusteen ittelleni. Pelotti vähän ostaa, et jos saan taas huonoo onnee, mut sain parasta onnee ja siinä oli tosi hyvä ennuste, jee. Toivottavasti menee elämässä kaikki hyvin.



Täällä olikin sit paljon ikebana-asetelmia eli japanilaistyylisiä kukka-asetelmia. Varmaa ekaa kertaa näin.




Tää oli tosi kaunis.







Siellä oli myös kimonoon pukeutuneita jotkut.. mikähän eventti siä oikein oli.



Siellä oli sit myynnissä tällasia bonsai umepuita!!


Vähänkö haluun tän!!






Mua oli jo viime vuoden hanamista saakka himottanu maistaa ikayakia eli grillattua kalmaria tollasesta kojusta. Päätin sit viimein kokeilla. koska tää olis aivan varmasti viimenen mahdollisuus sellanen ostaa.




Ja no joo, aika pettymys. Tää oli niin sitkeetä ja sai jauhaa ja jauhaa. Söin ehkä 1,5 lonkeroo ja heitin sit roskiin. Vähän rahan hukkausta oli.


Lisäks sotkin takkini ;A; onneks se lähti poies kun pesin vähän kotona.


Lisäks ostin taiyakin, eli sellasen kalan muotosen leivoksen, jonka sisällä oli custardia. Vähän voisen makunen, mut ihan ok. Ei paras taiyaki mitä oon syöny.


Haluun tällasen, saakohan näitä ostettua Suomessa? 

Kiertelin sit vähän kauppoja siinä kauppakadulla ja yhdessä kaupassa mun silmään osu toi laukku. Vähänkö se oli kaunis! Ja superkallis, joku 200e. Huhhuh. Onkohan jotain aitoo kimonosilkkiä?




Palailin sit muutaman tunnin päästä takasin kotiin. Tällaset omamorit ostin itelleni. Tuntu jotenkin väärältä ostaa kaks, mutta kun ei oo tullu käytyä kun tän kerran nii ei voi mitää D: Yks on sitten tuliainen, siksi 3 pussia ;)


Onnellisuuden amuletti.


Hyvän kouluonnen amuletti. Jos tää auttais opparin tekemisessä.


Kävin sit illalla kaupassa ja näin et ystävänpäivä suklaat oli alessa ja olin halunnu maistaa jotain sellasta. Siinä oli sit aika edullisesti tällanen pieni paketti, joten päätin ostaa. Aika perussuklaata.




Tänään oli sit taas töitä ja musta otettiin tänään kuvan Quantizen fb-sivuille, haha. Tai niitten uusimman tapahtuman sivulle. Mää tein ton laudan muuten! Maalasin ensin ja sit liimasin kauheella vaivalla teipit että pystyin maalaan ton tekstin siihen. Onneks siittä tuli hyvän näkönen ja ohjaajatkin tykkäs kauheesti, jee! Mut se oli kivaa puuhastelua, tykkäsin.


Kun olin joku parituntia siinä ollu toinen ohjaajista oli et "..voi hitto, mulla on jotenkin kurkku kipeenä.. tarttukohan se influenssa muhun..?!" ja laitto maskin ittellensä. Mää olin sit et joo.. taidan laittaa kanssa, en halua tulla vikalla viikolla täällä kipeeks, nyt jos joskus on aika pysyä terveenä!


Töitten jälkeen menin sit Tenjiniin tapaan A:ta ja mentiin syömään tsukemenia. Se on periaatteessa vähän kun ramen, mutta se liemi on erillisessa kipossa ja tonne sit dipataan tota ruokaa. Tää oli niin taivaallisen hyvää.


Tää paikka oli myös tosi tunnelmallinen pikkuravintola.


Tilattiin lisäks munakoisoo, joka oli grillattu tosi pehmeeks ja maustettu yuzulla ja seesaminsiemenillä. Yuzu on vähänkun japanilainen sitruuna. Munakoiso on muuten japaniksi nasu.

Syömisen jälkeen poikkesin viä loftiin äkkiä ja mukaan tarttu tällanen pöllöpostikortti. Tää oli nii söpö, oli pakko ostaa. Laitan tän sit seinälle kotona. Pöllöllä on japaninkielessä hyvän onnen merkitys. Pöllö on japaniks fukurou, mutta fukurou voi myös tarkottaa mm. että "ei vaikeuksia" eli ei epäonnee. Pöllö tuo siis mukanaan onnee. Siks myös Dazaifussa se onnellisuuden omamori oli pöllö.



Loppu viikoks on vielä pari päivää töitä, kiertelyä kaupungilla ja vielä ehditään klubillekkin, hehe.

Milla ☆


2 kommenttia:

  1. Häagen-dazs jäätelö on jotain niin hyvää! Suomesta löytyy niitä tiettyjä muttei kyllä noin eksoottisia makuja! Oli varmasti hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, ei oo tainnu itellä osua silmään. Ja joo, täällä löytyy aina kausimakuja tosi paljon. Kurpitsaa en oo viä maistanu, mut noi kaks muuta oli hyviä :)

      Poista