tiistai 19. elokuuta 2014

Kesäflunssa ja Fukuoka


Täällä dormilla ei saanu nettiä käyttöön kun vasta eilen illalla. En kuitenkaan jaksanu alkaa kirjottaan mitään, koska mulla on kiva kesäflunssa! Sain sen varmaa lauantaina, kun kastuin vähän sateessa ja sen jälkee menin sinne voimakkaasti ilmastoituun konsettihalliin. Onneks nyt on vähän parempi olo. Eilen oli ihan kauhee fiilis, varmasti oli kuumettakin, kun palelin tosi paljon, vaikka ilmastointikaa ei ollu päällä. Toivottavasti ei nouse kuumetta täks illaks.

Joka tapauksessa, viiminen aamu hostellissa meni sujuvasti, sai pakattua loppuun, syötyä aamupalan, raahauduttua asemalle. Meistä otettiin joku kuva ennen kun kirjauduttiin ulos hostellista, en ollu valmistunu siihen. Lento meni hyvin, vaikka oli vähän häsläystä meijän matkalaukkujen kanssa, koska se nainen siinä ei tajunnu, että meillä on molemmilla 2 laukkua! Ja oli et "voivoi, nyt joudutte maksaa" ja oltiin että joo o, tiedetään, kerrotko nyt summan nii tiedetään paljonko! No onneks kaikki meni kuitenkin hyvin ja päästiin Fukuokaan asti. Lento oli joku about tunnin myöhässä. Päästiin viimein sit Fukuokan asemalla, jossa meitä oli vastassa E ja A meijän koulusta. E on ollu aiemmin vaihdossa Suomessa. Otettiin sit metro siittä koulun lähimmälle asemalle ja kyllä sai varmaan viä kävellä tyyliin pari kilsaa siinä ennen kun koululle päästiin. Onneks E ja A autto meitä meijän laukkujen kanssa ;A; olin ollu kyllä nii kettuuntuneella päällä aamusta lähtien, kun täyty jättää Tokio taakse ja raahaa niitä laukkuja ympäriinsä ja sit wifi ei toiminu ensin alkuun Hanedan asemalla. Kyllä pääsi ärräpäitä vähän väliä.. Sori H ^^;;


Juteltiin A:n kanssa aika paljon siinä, lähinnä japaniks ja se vaikutti tosi kivalta tyypiltä! Toivottavasti nään sitä jatkossakin. Oli oikeesti niin kuuma kävellä tänne dormille, olin ihan hiestä märkä, hyi. Naamassa valu vaa mukavia hikikarpaloita, tuntu kun oisin ollu joku vanha äijä. Dormilla meille kerrottiin, missä meijän huoneet sijaitsee ja annettiin avaimet. Vitsi, sain tosi hyvän huoneen! Oon kyl nii tyytyväinen. Viä kun ois ollu kerros ylempänä ois ollu ihan perfect. No eiköhän tääkin mee! Täällä tosin haisee oudolta. Ihme joku kiinalainen ruoka tmv. Oon tässä yrittäny tuuletella mut se on tiukassa... Toivottavasti se haihtuu tässä. Jääkaappi haisi kanssa aivan jäätävälle, kun se oli ollu kiinni koko ajan, joltai sipulilta. Sellasia mukavia juttuja :D

Huone on tosi tilava ja on paljon myös hyllytilaa. Sitä en kyl tajua, kun tässä on vessakin, et miks ne ei oo voinu tähän suoraa laittaa vaa suihkua kanssa. Toi vessakin on nimittäin aika iso. Lähettiin sit käymään heti saapumispäivänä läheisessä supermarketissa, ostaa ruokaa ja muuta tavaraa mitä tartti. Halusin pestä pyykkiä nii ostin pyykinpesuainetta. Sain myös viimeinkin ostettua hedelmiä ja vihanneksia! Vähänkö oon kaivannu niitä, ei niitä Tokiossa tullu oikein syötyä kun siä oli vaan yhteiskeittiö, nii ei viittiny sinne säilöö. Ostin myös viimein leipää..!

Sen kummemmin ei tullu kierreltyä heti, vaan palattiin takasin dormille ja E ja A lähti siinä kans sit kotiin. Menin sit laittaa tavarat jääkaappiin ja pääsin viimein pesee pyykkiä. Tosin en osannu oikein käyttää pesukonetta, mutta onneks R, tän kerroksen japanilainen ”vastaava” sattu tulee siinä justiinsa ja kerto kui se toimii! Ja miten sattukin. Tiesin R:n jo entuudestaan. Törmäsin joskus tyyliin vuos sit tumblerissa vaihtariin, joka oli ollu tässä koulussa. No juteltiin vähän ja se sano että lisää hei tää tyyppi kaveriks FB, se oli mun tosi hyvä kaveri Japanissa. Ja tää tyyppi oli siis R! Ja nyt se on just tän kerroksen vastaava missä oon! Oltiin ihan ”Mitä?! Oho!!!” kun tavattiin tua alhaalla :D Näin tossa keittiössä kanssa T:n ja S:n. En vieläkään muista S:n nimee, se on Norjasta ja sillä on himo vaikee nimi! En osaa yhtää sanoo sitä. T on puolestaan kiinalainen. Törmäsin siihen pari kertaa tossa illallakin ja juteltiin vähän. Se on tosi innokas puhuun japaniks.

Sain myös hyvin asetuttua jo tähän huoneeseen. Purin kaikki matkalaukut heti sunnuntaina noihin kaappeihin ja nyt tää vaikuttaa vähän omammalta huoneelta! Tykkään kyllä ja tosta parvekkeelta on nii upee näköala! Suihku on tosiaan yhteinen tuolla ja se jaetaan aina 3 ihmisen kesken. Toivottavasti ei tuu hirveitä jonoja.












Ostin ittelleni omiyageks tarkotettuja fujisuklaita hahah oli hyviä

Kun sain laukkuni purettua ja pyykit kuiviin parvekkeelle niin aloin kattoo sit yhtä keikka dvd:tä, minkä ostin Tokiosta. Ostin muuten aika hyvän määrän Tokiosta tavaraa. About 3kg tuli lisää eli laukut säily siinä 20kg, 20kg ja sit käsimatkatavara oli 10kg. Sitä oli aika tuskasta raahata mukana. 



Se on muuten jännä kui Japanilla on sellanen omanlainen tuoksunsa. Olin tossa parvekkeella kattelemassa ja aattelin, että tuoksuupa ihan Japanilta.


Maanantaina meillä alko sit orientaatio. Oli tutustumista tähän koulualueeseen, joka on aika vitsin iso. Kierrettiin pienemmissä ryhmissä, meillä oli "amazing race". Lisäks saatiin rekisteröityä läppärit viimein nettiin!



Huonenäköala.

Mun päivä päätty siinä 15:30 ja tulin sit hetkeks käymää dormilla, kunnes lähin käveleen vähän kaupungille. Mulla oli flunssanen olo, mutta halusin silti käydä ostamassa jotain tavaroita. Kävelin sit taas sinne supermarketille päin ja jatkoinkin siittä aika pitkälle. Näkyhän siellä book off, tsutaya, daiso, donki ja vaikka mitä. Täytyy käydä tässä uudestaan joku päivä vähän paremmin katteleen. Ite kävin sillon ostaa daisosta, se on 100yen kauppa, nii parit astiat, pyyhkeitä ja sen sellasta käyttötavaraa. Mukavempi kun on oma muki ja lautanen ja ruokailuvälineet, kun koko ajan käyttää tuolta yhteiskeittiöstä.




Täältä näkyy vuoria! Otan joskus kunnollisen kuvan, kun täällä ei oo pilvistä.

Tulin sit illaks kotiin ja seuraavana päivänä, eli tänään, meillä olis toi placement test japaninkielessä. Kanjien kertaamisen sijaan aloin vähän katteleen, että ketäs tänne Fukuokaan on tulossa keikalle?! Asiat tärkeysjärjestyksessä.. :D Mutta hei, täytyy sitä pitää hauskaakin!! Teinkin sit kivan listan ittelleni, ketä on tulossa. Kaikilla ei ollu vielä päiviä vuoden loppuun asti, nii ei osaa sanoa. Mun oli tarkotus ostaa liput jo eilen parille keikalle, mut mulla oli nii hirvee olo, että halusin vaa mennä nukkuu. Yritin sit kerrata vähän kanjeja ja menin nukkuu, harvinaisen ajoissa. Illalla tuli kuulutuskin että "me lähetää kattoo merenrantaa kun se on ihan tässä lähellä, saa tulla mukaan", mut joo, ei tosiaan pystyny lähtee vaikka ois ollu kauheen kiva ._.


Aamulla kun heräsin oli onneks vähän parempi olo. Vielä on ehkä vähän sellanen huterafiilis ja tukkonen osaks, mut eiköhän tää tästä parane. Aamulla oli tosiaan se placement test ja oon kyllä tyytyväinen tuloksiin! Max pisteet ois ollu kai 300 vaiko 400, nii sain 207! Se vastas intermediate high tasoo. Olin ihan et wow. Enköhän pääse siis ihan hyvälle tasolle! Tuloksen mille luokalle joudut tulee perjantaina. Sitä oottaessa.

Tänään meillä on vielä ryhmättäin käynti tuolla kaupunginvirastossa rekisteröimässä ittemme Fukuokassa asujiks. Toivottavasti ei ala sataa. Tuntuu, että täällä sataa tyylii joka päivä jossain vaiheessa. Sain myös äsken ostettua?/varattua? liput niille kahelle keikalle, yes! Ja ihan kauhee kun juttelet vähän ihmisten kanssa nii niillä on nii hiton vaikeet nimet, että hyvä kun muistan tyylii kenenkää nimee! Tässä dormissa asuu about 60 vaihtaria kuulemma. Eniten oon jutellu yhden kiinalaisen ja taiwanilaisen kanssa. Eilen meijän ryhmässä oli yks norjalainen ja se oli et "joo, mää arvelinkin et oot Suomesta, sun aksentin takia". Kiitti, eli mullon sellanen kauhee rallienglanti vai sit? lol. Mut siittä ehin olla jo et hyi, kun yks mies, todennäkösesti norjalainen, nii tarttiko sitä helvetin nuuskaa raidata tänne Japaniin asti?! Perjantaina ois izakaya kokoontuminen. Vois ehkä huvittaa kyl mennä, oisinkohan sillon jo terve?


Täytyy kattoo kun sitä taas lähtee kaupungille päin, josko sit jaksais napsia kuviakin!


Milla ☆ 


4 kommenttia:

  1. No joo sul on oma huone mis on vessakin... Onkohan vuokra silti about sama ku mul oli... Niin ja pitääkö sun itte siivota toi vessa sit? :D Meil oli kämänen imuri käytös huoneisiin, mut kyl se toimi.
    Tosta hajusta tuli mieleen ku se asuntola haisi sillon kun menin niin jollekin tietylle, mut sit se haju katos. Kunnes sit viimesinä viikkoina sie haistoin sen taas. Oli jännä.
    -R

    PS. Voin tähän laukku juttuun heittää sen et mieti miltä tuntuu kantaa portaissa (ylös ja sit myöhemmin alas) 23kg + 8kg laukut neljännestä kerroksesta ja sen jälkeen asemalle... Ole onnellinen! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan et voi olla kalliimpi tää, tää on joku about 250e/kk. Ja pitää ite siivota omat huoneet + maksaa joku saakelin ammattilaisten siivous sit kun lähtee täältä, joka on joku 70e, niiice.
      No joo :DD onneks täällä on hissi nii sai silla tuotua tänne ylös

      Poista
    2. Nope, sul on paljon halvempi. Lisää sun summaan satanen niin sit ollaan Osakan summissa. OTL Sie on varmana nopeempi nettikin ku mulla oli. *huokaus* No ainakin vessa siivottiin viitenä päivänä viikossa ja lakanat sai vaihtaa 10 päivän välein. Kai siitä sit maksoin...
      -R

      Poista
    3. Oho :O siis joo me siivotaan ite kaikki täällä dormissa, lakanat saa uudet kerran kuussa jos tahtoo

      Poista