torstai 7. elokuuta 2014

Kostean kuuma Japani


Täällähän on kun saunassa olis, tai siis sellasissa jälkilämmöissä, että sauna on ehtiny vähän viilentyä, mutta on edelleen lämmin ja tosi kostee. Se kuvaa jotenkin täydellisesti tätä säätä. Nyt ymmärrän täysin kun kaverini, joka oli vaihdossa Japanissa, kuvas viime syksynä Japanin säätä sanoin "lempeä sauna" kun kysyin, että onko siellä oikeesti kauhee sää? Mutta joo o. Heti kun astu ulos lentokoneesta nii se puski niin sillain raskaasti päälle ja oli aijaa, tällasta täällä sitten.

Lento suju kaikenkaikkiaan ihan hyvin, turbulenssia oli vähän lennon loppuvaiheella, mutta ei onneks mitää sen suurempaa. Nukuttua ei saanu yhtään, vaikka jossai vaiheessa nukutti kauheesti. Yritin siinä sit vähän torkkua ja ottaa hyvää asentoo, vähän köyhin tuloksin kyllä. Leffoja tuli lähinnä lennon aikana katottua, leffa valikoima oli kyllä aika huono.

Tykkään laitella muuten paljon kuvia ja nyt kun viimein ollaan Japanin päässä niin niitäkin voi alkaa laittamaan, kun pääsee kuvailemaan. Tässä ensin pari kuvaa Suomesta päin vielä.Lentoasema oli ihan ihmeen täynnä, aikasemmin kun oon käyny siellä ei kyllä näin paljon ollu ihmisiä.
Sitten muutama pakollinen kuva lentokoneesta.


Japani alko viimein häämöttään lähellä ja laskeuduttiin Naritan lentökentälle. Viimeks kun kävin Japanissa meidät vei sellanen terminaalit yhdistettävä bussi toiselle asemalle, mutta nyt käveltiin pitkä matka sellasta lasiseinustettua käytävää, josta pysty kattelee lentoasemaa. Oli kuuma! Mulla oli päällä viä pitkähihanen paita, kun se oli koneessa ollu päällä.


Päästiin sitten viimein passin tarkastukseen ja meille kirjotettiin residence cardit, niinkun kaikille muillekki ketkä pidemmän aikaa Japanissa oleskelee. Tullin kautta sitten terminaaliin ja kaikki virkatyöntekijät keiden luona kävi kyseli, että ahaa, tulet opiskelemaan vain. Päästiin sit tosiaan viimein terminaaliin ja meidän oli tarkotus käydä All Nippon Airlinesin tiskillä kysymästä meijän Tokyo - Fukuoka lipuista, koska niissä oli vähän epäselvyyksiä. Oltiin otettu selvää, että niiden tiski sijaitsee 1 terminaalissa ja me saavuttiin 2 terminaaliin. No siinä hetki mietittii kuumeisina, et mitäs nyt. No arvakkaapas mitäs sit kävi? Siinä lähistöllä oli jonkun japanilaisen tv-ohjelman kuvausryhmä ja ne kuvas jotain muita siinä sillä hetkellä, mutta lähestyivätkin sit yllättäen meitä siitä niiden kameroidensa ja mikkiensä kanssa, kysymättä mitään kysymyksiä, että onko teitä ok kuvata? Oltiin ehkä hieman jäässä, kun ne siinä kyseli meiltä japaniks kysymyksiä ja sit siinä oli myös tulkki, joka kerto kysymykset englanniks. Tuli kyllä sellasta suomalaista kankeutta, että voi herranjumala jos ne meinaa oikeesti meistä jotain otoksia käyttää. Toivottavasti oltiin nii tylsiä, että päätyvät heittää roskii koko otoksen. Se nyt vasta puuttuis et nään itteni kohta jostai japanilaisesta tv:stä. Oltiin vielä oikein hehkeenä siinä about 10h tunnin lennon jälkee siinä sauna-ilmassa ja noita matkalaukkuja raidanneina.

No kun viimein päästiin siittä tilanteesta löydettiin tiemme info-tiskille, josta meille kerrottiin, että voitte ottaa bussin tosta 1 terminaaliin, se on ilmanen. No mehän mentiin ja oltiin taivaassa ilmastoidussa bussissa. Löydettiin tiemme 1 terminaaliin ja joku japanilainen nainen pääty auttaa mua matkalaukkujen kanssa (takasin tullessa joku japanilainen mies myös), kun nostelin niitä siinä bussiin ja bussista pois. Vähän kyllä oli sellanen fiilis, että ei teidän tartte, kun se laukku paino tosiaan sen 20kg... No löydettiin sit ANAn tiskin, mutta kuinka ollakkaan, eihän siinä ollu ketään! Siinä oli vaan puhelin, että soita tähän numeroon ja no määhän siihen päädyin soittaa ja mitäs, se oli kansainvälisten lentojen tiski ja meijän piti mennä kotimaisten lentojen tiskille, hups. No oikee tiski löyty sit ihan läheltä ja päästii viimein kyselee meidän lipuista ja kyllä pelaa japanilainen palvelu, vaikka välillä kommentit oli tyyliin "eihän tässä oo lippua ollenkaa/ei vitsi, toi on kyl paha juttu/ei mitäs nyt tehdään" jne. Loppujen lopuks heidän onnistu tulostaa meille siittä meidän lentoliput ja ylimääräsistä laukuista maksetaan sit check-in:ssä. Oltii nii helpottuneita kun saatiin ne liput!

Ja muuten, myös terminaali 1:ssä kiersi TOINEN kameraryhmä ja ne huomas myös meidät ja lähettiin äkkiä vauhdilla karkuun ja onneks ne ei lähteny perään! No kun saatiin asiat selviks nii suunnattiin takasin terminaali 2:seen ostamaan adaptereita, jotta voidaan käyttää sähkölaitteita. En tiiä hintoja Suomessa, mutta Naritan kentällä ne maksaa 600yen, että ainakin saa edullisesti täältä. Sit päästiin viimein jatkaan matkaa poies lentoasemalta ja suunnattiin kellarikerroksiin ostaa junalippua Shinjukuun asti. Kannattaa muuten hyödyntää ehottomasta tätä tarjousta! Pikaviisiitti konbiniin, josta ostin onigirin ja juomapullon matkaan ja sit suunta juna-asemalle.

Oli hauska kattella kuinka eri näkönen Tokio on tällain kesäaikaan verrattuna alkukevääseen. Kaikki kasvustokin on ihan erilaista kun Suomessa. Kun viimein päästiin Shinjukuun, oli tosi väsyny olo ja ei ois kyllä yhtää huvittanu vedellä noita laukkuja perässä. Onnistuttiin lataa suica-kortit ja otettiin juna Nakanoon, jossa meijän hostelli sijaitsee. Käveltiin hostellille, kirjauduttiin sisään ja mentii nukkumaan vähäks aikaa. En oo kyllä varma nukuinko loppujen lopuks kauheesti, mutta ihmeen pirtee olo on nyt. Täällä huoneessa on ihana ilmastointi, ja täällä on viilee! Aina kun astut tohon käytävään niin tuntuu, että ois jossai sademetsässä.

Kun aikamme nukuttii, lähettii hakee ruokapaikkaa.


Päädyttiin syömää udonia. Ei tosin tohon yllä olevaan paikkaan. Oli hyvää ja plussaa siittä, että sen sai kylmänä! Ei tehny yhtää mieli mitää kuumaa ruokaa. Toi valkonen mötti tuolla on siis sellanen ihan tosi vähän keitetty kananmuna. Tosi hyvä ruoka kyllä ja ei maksanu kun 300yen! Edullinen paikka. 


Ruoan jälkee kierreltiin vielä vähän Nakanoo. Täällähän on vaikka mitä oikeesti.
Vielä ennen kun palattiin hostellille ostettiin sheivattua jäätä. Vitsi, tää on kyllä ihan täydellinen tällaseen kuumuuteen. Tätä myös Suomeen!


Palattiin sit hostellille ja iltakin alko vähän pimenee, vaikka kello tuli vasta seittemän. Heti kun aurinko laski sää oli huomattavasti armollisempi ja ulkona oli aika mukava ilma. Meidän huone täällä hostellilla on tosiaan tällanen perinteinen tatamihuone, että tässä on vaan tatamimatto ja todella ohut patja jonka päällä nukutaan. Toisinsanoen tosi kova alusta. Kävin sit kysymässä josko noilla olis antaa tähän jotain pehmustetta ja sain ylimääräsen tollasen talvipeiton tähän patjanlisäks. Taidan laittaa viä oman peittoni tohon kanssa ja nukkua pelkällä tolla pussilakanalla. Tää huone on muuten tosi pieni! Alhaalta löytyy yhteiskeittiö, mitä voi käyttää.Nyt ois viä suunnitelmissä käydä tien toisella puolella sijaitsevassa seven elevenissä ostamassa jotain pientä iltapalaa. Lisäks haluun kyllä käydä suihkussa, on kyllä nii limanen olo kaiken laukkujen raahaamisen ja kaupungilla kulkemisen jälkee. Ja jos sit yön sais viimein nukuttua kunnolla. Huominen ohjelma on vielä vähän kysymysmerkki omalta kohaltani, kun H:llä, vaihtarilla kenen kanssa täällä oon, on tapaaminen sen harjotteluun liittyen, mutta eiköhän sitä jotain kivaa keksi!


Milla ☆


3 kommenttia:

 1. Hieno homma et matkustelut ja saapumiset meni ilman suurempia ongelmia. Pieni säätö nyt kuuluu kuitenkin asiaan. Ja tosi kivoja kuvia, niitä saa kyllä miun puolesta tunkea aina blogipostaukset täyteen. :D

  Täälläkin lämmin sää jatkuu, meni vissii yli kolmenkymmenen asteen tänään... Onneksi voi käydä välillä lammessa viilentymässä...

  PS. Suomeksi kirjoitettaessa ei käytetä isoa alkukirjainta kun puhutaan kansallisuuksista. Jää kyllä helposti englannista päälle se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, joo ei ollu tarkotus kyllä, jääny huomaamatta. Varmaa jotai muitakin kielioppivirheitä löytyy, mut yritän olla stressaamatta niistä liikaa heh (Tarkistan tekstin yleensä vaan kerran muutenkin nii voi jäädä juttuja huomaamatta)

   Poista
  2. Joo no ei se tällaisissa blogipostauksissa niin vakavaa olekaan, saa olla vähän puhelikielisempää. Sanoin vaan ku mie ainakin itse meinaan monesti suomeksi kirjoittaessa tehdä saman virheen, varsinkin jos on enkkua naputellut paljon hetkeä aiemmin. :D

   Poista