torstai 3. syyskuuta 2015

Japani on edelleen kostea ja kuuma


Heippa täältä kostean kuumasta Japanista jälleen! En olis ikinä usko, enkä muistanu yhtään, että täällä on viä tällanen ilma. Kun saavuin Naritalle tuli vähän vettä, ja se fiilis oli oikeesti ihan kun olisin menny sellaseen tosi lämpimään ja kosteeseen suihkuhuoneeseen. Aika tuskaista siis. Mulla oli päällä viä pitkähihanen, koska Suomessa oli kuitenkin jo viileempi ja lentokoneessa on myös aina nii kova ilmastointi. No onneks kaikessa tuskasuudessa pääsin perille. Haluun pari sanaa kirjotella, mitä viimisen viikona puuhailin Suomessa.

Löysin da-capoja pussissa. Ostin. Tietenkin.


Käytiin Särkänniemen päättäjäisissä kattomassa Anna Puuta. Minä ja äiti tykätään siittä paljon niin mentiin sit kuunteleen, kun se oli ilmanen keikka. Oli lämmin päivä.



Tein Sampolle tollasen minilankakerän ja se rakastu tohon leluun ihan täysin. Sit se tietty hajos välillä kun se leikki nii innoissaan ja sen leikkimisen into hiipu, kun siittä roikku sellasia pitkiä nauhanpätkiä. Sit aina kun korjasin sen sille, se lähti juoksee kun hullu sen kaa ympäri kämppää.


Tää kisu oli mun unikaveri. Se on kyllä nii pehmo.


Mulla on lojunu pari kynsitarrapakettia jo yli vuoden verran kaapissa ja päätin viimein käyttää toisen niistä. Käytin näitä yhteenaikaan paljon, kun mun kynnet koko ajan halkeili muuten. Ees kynsilakka ei auttanu.


 Maanantai iltana ompelin vielä innoissani tyynynpäällisiä.. :DD


No sit koitti viimein tiistai aamu ja heräilin jo niin kuin viimiset pari viikkoo 8-9 maissa ennen herätyskellon soimista. Siinä sit viimiset pakkailut kunnes 12 jälkeen suunta lentokentälle päin. Poikettiin Jumboon syömään ja jatkettiin matkaa kentälle. Sain laukut jätetty check-innii ja istuttiin vielä hetkeks alas. Sit kun kello tuli lähemmäs 16 sanoin heipat äitelle ja veljelle, jotka oli lähteny saattaa mua tällä kertaa. Kävelin samantien portille asti ja eipä siinä enää kun joku vajaa puoltuntia ois kun koneeseen alkais päästä.




Pääsin sit viimein koneeseen ja siinä lippujen tarkastuksessa lentoemäntä kerto, että mulla onkin parempi paikka kun economy. Olin et aijjaaa! Pääsinkin sit business-luokkaan, vautsi. Menetin ikkunapaikkani, mut joo ei haittaa yhtää. Niin paljon enemmän tilaa, ihanaa. Ei menny tilan puutuessa tää lento.



Jalkatilaa pitkälle tonne eteenpäin. Mun vieressä oli tyhjä paikka ja myös takana oli 3 tyhjää paikkaa. Ihan mukavasti kuitenkin nousin 49 ( vai 42..?) riviltä 9 riville :D


Meille oli myös jaettu marimekon laukut. Muistan et aiemminkin oli tällaset, mut olikohan niissä sama sisältö? Kasvovoide, huulirasva, hammastahna ja -harja.


Siis mitä?! Tää tuoli liikkuu näin paljon ja siinä oli myös hierova selkäosio.


Sit tuli ruokailun vuoro ja meille jaettiin ihan menut. Ei mitään kauheen hyviä ruokia kaikki kyllä.



Alkupaloja.


Alkuruoka. Oli molemmat ruokia, mitkä ei oikein innostanu.


Sit tuli pääruoka.


Ja lopuks jälkiruoka. Lisäks ois saanu kaikkee napostelvaa ja herkkuja, mutta mää olin nii ähkyssä tän jälkee, ettei kyllä tehny mitää mieli.


Business-luokalla saa kunnon tyynyn ja peiton.


Ekat 6h meni ihan mukavasti, mut sit vielä ne viimiset 3h oli välillä kauheeta odottelua. Kattelin pari leffaa ja jotain sarjaa.



Sit tuli aamupalan vuoro. Multa ei ees kysytty kumman aamupalan haluan?! Entä jos oisin halunnu japanilaisen? Ei kyl, oisin tän halunnukki, koska tiesin et kohta sitä japanilaista ruokaa riittää.


Yöllä oli muuten aivan upee auringonnousu. Yritin nukkua yhessä vaiheessa, mut ei siittä oikein tullu mitään ja sit kuikuilin sinne ikkunaan kun joillakin oli jääny auki ja se taivas oli nii upee. Harmi etten saanu kuvaa siittä. En muistanu tällakaan kattoo et miltä ois näyttäny tässä ruudussa. Tää on vähän ennen laskeutumista.



Sit oli vuorossa Japanin ilmasto. Onneks Suomessa ei oo tällasta kesää!! Kiiruhdin eteenpäin, jotta pääsisin matkaan Hanedan kentälle päin. Piti vaihtaa siis Naritalta Hanedalle. Sain residence kortin mutkitta ja laukut tuli hihnalle ja tullinkin pääsin vaivattomasti läpi. Siinä vaiheessa huusin sisäisesti jeeee.



Hanedan kentälle otin limusiini bussin, koska aattelin sen olevan kaikista vaivattomin, kun on 2 isoo laukkua käytössä. Otin vahingossa lipun terminaali kakkoselle ykkösen sijaan ja olin et hitto. Jäin sit siinä poies ja sieltä meni onneks sellanen alikulkutunneli sinne terminaali ykköseen niin menin sieltä sit. Sain laukut jätettyä hyvin ja meninkin sit ootteleen portin eteen. Mulla oli joku tunti aikaa. Olisin halunnu ostaa onigirejä, mutta niitä ei ollu siinä lähellä myynnissä ja olin nii väsyny etten jaksanu lähtee kattomaan muualta.



Pääsin ikkunanviereen ja otin pari kuvaa. Tiesin, että tällä lennolla tuun varmasti nukkumaan ja nuokuinkin sit koko ensimmäisen tunnin. Sain jopa 2 kuvaa otettua alussa, Tokiosta molemmat.



Sit kun aloin vähän heräillä siinä tunnin jälkeen maisema oli muuttunu ihan valkoseks. Jossain vaiheessa yritin kattoo ulos mut kaikkialla oli vaan ihan vitivalkosta.






Ja taas Fukuokassa! Ja hei, kenen poikaystävä unohtaa että sen tyttöystävä on tulossa ja 3kk jälkee mahollisuus nähä? Minun! Oli pari kertaa maininnu K:lle, että tuun tänä päivävä, mut enemmän puhunu viikonloppuna olevasta izakayasta. Noh, minähän alan vähän vittuuntua kun joskus saa jankata asioista muutenkin ja olin et varmaan en muistuta stna mitään ja postaan sit Hanedan kentällä fb et "taas Japanissa ollaan", jonka jälkeen sit tulee viestiä hetken kuluttua et "missä sää oot?!" Ei saakeli, oikeesti??? Mitä meistäkin oikeesti ikinä tulee... tällä menolla nakkaan ton yhen roskiin. Päädyin siis käveleen ittekseni kämpille, sato vettä ja kastuin läpimäräks. Käännyin yhtä risteystä liian aikasin ja olin muka eksyksissä ja kyselin apua yhden talon talonmieheltä. Onneksi siittä selvittiin, mutta ei siinä vielä kaikkia :D Pääsin tän rakennuksen edustalle ja pihaan kääntyy aika hyvännäköinen japanilainen mies, joka kysyy katsoen mun epämäärästä taistelua laukkujen kanssa, että "tarviikko apua" johon minä, että "een minä, kiitos vaan". Olin varmaan oikein hemaiseva sen sateessa kävelyn (=litimärkä tukka) ja laukkujen raahauksen jälkeen, Haha ei saakeli. Nolotti vähän, mutta samalla olin että "tulipas parempi fiilis" lol. Kun pääsin viimein kämpälle, haistelin sen outoo hajua (varmaan vanha asukas) ja kattelin että kui paljon pienempi se on oikeesti verrattuna kuviin. Ihmettelin myös kun sanottiin, ettei oo pesukonetta kämpässä, mutta sellanen oli parvekkeella?


Tarkemmin tarkasteltuna, se ei olekkaan missään kiinni vaan kököttää vaan tuolla. Mietin josko sen sais toimimaan.. Puhuin vähän K:n kanssa suurenmoisesta pettymyksestä ja vitutuksesta huolimatta, että "pakko saada kamat mitkä on sun kämpillä". Jos siellä ei ois ollu mitään mun tavaraa, olisin ehkä haistattanut että nähdään joskus ja joulua ääliö. Sillä oli sit myös englanninkielen tunteja illalla, et se ehtis näkee 21 maissa vasta. Sanoin et ihan sama, täytyy kuitenkin saada ne tavarat.

No suuntasin ite sit Tenjiniin, koska täällä kämpässä ei ollu mitään käyttötavaraa. Asemalla metrosta pois tultaessa törmäsin Y:hyn ihan sattumalta. Katottiin molemmat toisiamma vähän pölhistyneenä et "mitä täällä teet?" haha. Se oli just menossa siihen junaan, mistä mää tulin poies, mut se jäi hetkeks mun kaa jutteleen siihen. Sanoin sit Y:lle heipat ja et nähään lauantaina. Jatkoin sit matkaa, pääkohteena oli nitori ja daiso. Nitori on vähän kun japanilainen ikea, tosin tosi pieni kauppa. Mut sieltä saa sisustustavaraa halvalla. Kaveri suositteli, että sieltä löytyy varmaankin peitto ja tyyny edullisesti. Löysinkin sieltä 4000yen eli joku 30e, peitto ja 2 tyynyä ittelleni. Sitten suuntana oli daiso, josta lähti 3000yenillä käyttötavaraa. Henkareita, ruokailuvälineitä, pesuaine, rättejä, roskapönttö jne. Jokainen vaan 100yen + 8yen vero päälle. Onneks on daiso. Muuten maksais varmasti paljon enemmän. Sain aika hyvin kaikki ostettua, tiesin et jotain jäi vielä puuttuu mut ei tullu mieleen siinä vaiheessa. Palasin sit kämpille kauheitten kassien kanssa. Poikkesin vielä tulomatkalla aseman viereseen konbiniin. Oisin halunnu onigirejä, mut ei ollu kauheen hyviä makuja. Ostin kuitenkin yhden ja melonleivän. Vaikka en ollu syöny kun aamupalan ja kello oli jo 19 ei ollu yhtää nälkä, mut tiesin et parempi syödä jotain.

Kämpillä siivosin sit kaappeja vähän, että jos se haju vähän haihtuis. Pesuaineesta ja inhottava karkee pinta kaappiin ja yritin hinkata sitä paperilla poies, mut se ei lähteny kunnolla. Luovutin ja heitin vaatteet kaappiin, toivoen ettei ne mee pilalle. Laittelin kaikki kamat omille paikoilleen ja huone alko heti näyttää mukavemmalta.






Sain K:lta noi kattilat, sillä ois myös ollu pari mun vanhaa astiaa, mutta eipä niistä ois tullu kun ehkä 300yeniä, et sinänsä. Noista kattiloista se oli et ei muka tartte niitä, mut sanoin et saat ne sit takas, kun lähen ja se oli vaan et "eikä, en halua!" Miks ihmeessä..? Kyllä mää sille tyrkytän taas kaikkee et "et halua tätä? Mites tää? Ota nyt vaa".

Mulla on ihan hitosti kenkiä täällä..?! Voin sanoa, että yli 10 paria??? Mistä ne kaikki tuli??


Vessassa ei oo mitään hyllyjä. Haluisin ostaa sellasen ihme lokerikon, joka roikkuis ovessa, mutta en löydä niitä mistään :/


Vähän erilaiset maisemat tällä kertaa. Luulin, että mun huone ois kadulle päin, mut eipä olekkaan. Tässä on varmaan jossain tuolla välissä joku lastentarja tmv, koska joskus kuuluu lasten huutoo ja leikkiä. Eiku hetkonen.. nyt kun mietin, niin tossa on just lastentarha. No selvis sit sekin. Kaikuu varmaan just hyvin katuja pitkin.




Tossa parvekkeella on tollanen verkko. Onkohan joku hyppiny yli? Se on jokaisessa parvekkeella kyllä. Kattelin et kaikilla muilla on sellanen poikittainen tanko tossa parvekkeella, johon saa sit pyykkiä kuivuun. Mulla on ne pidikkeet, mutta ei sitä tankoo. Samalla kun viestittelin vuokranantajan kanssa, kysyin voiko ne hommaa mulle sellanen kun se puuttuu ja suostuivat, vaikka se ois kuulemma mun tehtävä, kun tämä on "halpa asunto". Tuovat sen samalla maanantaina kun hakevat pesukoneen poies. Mikshän se on ees alkujaan tänne tuotu? Ärsyttää ettei oo veden ulosmenoo :( muuten sen vois tänne asentaa kuulemma. Prkl. Japanissa on aika yleistä, et pesukone saattaa siis ollu parvekkeella jos ei oo muualla tilaa, et älkää yhtää ihmetelkö miks se tollasessa paikassa on. Kyselin myös aikasemmin mm. tv:stä ja peitosta ja tyynyistä. Nekään eivät kuulu mukaan, koska "halpa asunto". Selevä. Ei kyllä musta halpa ollenkaan. Japani on kallis. Oispa täälläkin niin, että tyyliin kalustetut asunnot on halvempia kun normi asunnot. Mikä sekin järki loppujen lopuks muuten on?! Ainakin koasilla näin. Kateeks käy.

Noniin jatketaan sitten..

Illalla lähin sit matkalaukun kanssa K:n kämpille, koska laukun kanssa olis helpoiten kuljettaa sitä tavaramäärää. Nishijin näytti jotenkin niin muuttumattomalta, ihan kun en ois poissa ikinä ollukkaan. Pääsin sit K:n kämpille  ja oli awkward tapaaminen, vähän et mitäs tässä... Se oli ihan olettamassa et jään yöks ja olin et en muuten jää, ei oo mitään vaihtotavaraa mukana. Se päätti sit lähtee mun kämpille, vaikka sillä oli töitä tänään. Mentiin matkalla syömään ja söin minidonburin. Sen jälkeen mulla oli niin ähky olo ja myös hieman huonokin. Eihän se ollu annos tai mikään, kui voi olla?! Mentiin sit donkiin, josta ostin pari puuttuvaa juttua ja otettiin metro kämpille. Kämpälle matka oli kuulemma "ennemminkin 10min kun 5min" ja "kuinka kauan vielä?" samalla kun reenataan habaa mun ostoskassilla. Päästiin sit viimein perille ja K:n kommentti oli et "on tää musta isompi kun ihouse" (dormi) johon minä katsoin silmät pyörinä, että mikä tässä on muka isompi? Pääsin viimein suihkuun peseen mun hirveen mähmäsen, tahmasen hiki-ihon. Siltä se oikeesti tuntuu. Jotain jumitettiin, kunnes mentiin nukkuu ja vitsi mun sänky on tarpeeks levee nukkua, ettei toinen litisty seinän vieree. Se on varmaa 120cm veikkaan. Mentiin nukkuu joskus 1 aikaa yöllä ja siinä vaiheessa olin ollu joku 36h hereillä lukuunottamatta sitä 1h nuokkumista. Mulla ei ees ollu väsyny olo, mikä oli hämmentävää.

Heräsin taas ilman mitään puol 10 aikaan (vaikka eri aikavuohyke..? lol). Söin aamupalaks yhtä jogurttia, jota söin paljon täällä. Ei vitsi, se on nii hyvää. Suomessa ei täysin sellasta jogurttia oo, yritin ettiä kun palasin takasin. K lähti käymään koululla kun sen täyty rekisteröityä joillekkin kursseille, niillä taitaa alkaa koulu taas ihan tässä justiinsa. Mää suuntasin ite tän kaupunginosan virastoon ilmottaan mun osotteeni. Se oli onneks paljon simppelimpää kun aattelin. Lisäks ilmotin itteni national insuranceen. Siinä oli vähän enemmän ihmettelemistä. Lisäks arvasin oikein, kun mietin, et ne laittaa mut varmaan matkaa huhti- ja toukokuun maksut. Ne laskut ei kato ehtiny keväällä tuleen niin käytin sit ilmaseks sitä haha. Jossain vaiheessa postissa tipahtaa kortti ja uudet laskut postilaatikkoon. Oletan, että se hinta on sama, koska en kuitenkaan saa rahaa täällä, jollon sen pitäis kai olla saman hintanen? Jos se joku himo kallis on.. no katotaan ensin hinta. Siinä meni 1h kun niitä asioita säädettiin.

Lähin kiertämään Tenjiniä. Kävelin lähinnä vähän tylsistyneenä ja kiertelin pari kauppaa. Suuntasin sit katteleen levyjä ja löysin 2 ihan mielenkiintosta. Toinen jäi ostamatta, täytyy hakee se joku päivä ja sit toisen ostin! Olin sen levyn halunnu ostaa jo kesäkuussa kun se ilmesty, mut en halunnu maksaa postikuluja. Ja nyt löysin sen Book offissa, josta sain sen viä halvemmalla kun oisin levykaupasta ostanu, jeejee. Kävin yhessä levykaupassa hakeen flaikkuja ja bongasin pari julistetta, joitte Fukuokan keikoilla oon käyny.



Codomo dragon, my love ♥ Teidän on parasta tulla Fukuokaan!! Pääsisimpa kahelle keikalle vähintään niiltä. Nyt ei oo mitään keikkoja niiltä vielä tiedossa, et ei hyvältä näytä :( Veikkaa et niillä tulee oleen kiertue jossain vaiheessa, et jos ees kerran!

Siinä kadulla käveli ihan pieni kissanpentu ;A; se oli nii söpö. Joku pikkutyttö jäi just taksista siihen äitensä kanssa ja se huusi että "kato, kissanpentu!" 




Nappasin mukaan tän viuhkan, jos tulee täällä kämpillä tuskanen olo. Toi ilmastointilaite täällä on ihan hullu. Se "hiljanen" tai "heikko" moodi ei todellanen oo hiljanen tai heikko o_o eniten ehkä se kun siinä ei oo mitään sellasta vain hieman ilmaa puhaltava tila(vaikka lukee kyl), vaan sitä oikeesti tulee sieltä ihan kunnolla. Se kävis ihan "lujaa" puhaltavasti tilasta jo (mikä myös löytyy siis!!). No eiköhän sen kanssa opi elää. On vaa nii erilainen mihin on tottunu. Joku vanhempi mallikin selkeesti. Siinä on kyl toi ajastin, niin ehkä pitäis opetella, et miten se toimii, nii ei tarttis koko yötä sitä joskus puhaltaa. Riittäis kun jossain vaiheessa hetken aikaa. Täytyy kattella tarkemmin.

Tähän vuokrasopimukseen kuuluu muuten toi wi-fi mokkulatyyppinen laite. Aika huono netti, tänään huomasin. Pakko laittaa jatkossa pienempiä kuvia postauksiin, koska muuten menee ikuisuus. Ennen ollu tyylii 1600 x 1200 px kuvia, mutta nyt otan sit ihan suodiolla 640 x 480 kuvia, koska en jaksa muokkaa jokaista kuvaa erikseen pienemmäks. Niinkuin jouduin näitten kaa tekee. Postauksien kuvissa ei mitään eroo huomaa, alkuperänen kuva vaan muttuu (jos joku klikkaillu kuvia isommaks). Tietty sit harmi, ettei niitä löyty sit parempi laatusina ja isompina iteltä, mutta ei voi mittää. Toi on siittä sit toisaalta kätsy, et voin kantaa sitä mukana. Nii pystyn käyttää puhelimen nettiä missä vaan! Vähän jännittää kui videot pyörii tolla netillä. Vielä en oo kattonu mitään. Siinäpä vasta jännitystä.

Huomenna olis tarkotus mennä Space Worldiin, mutta en usko että mennään ennen kun oikeesti istun ekassa laitteessa siä. Sinne meno on kaatunu niin monta kertaa :D Pitäis myös ostaa tän viikon aikana itelle riisinkeitin. Lähetän sen ehkä sit oikeesti Suomeen.. ainakin nyt aattelen niin. Kävin tänään jo parissa kaupassa katteleen, mutta en viä ostanu. Pitäis myös hakee pyörä käyttöön K:n luota tänään. Kohta sinne päin lähtö siis tiedossa. Alkaa olla vähän nälkä. Kävin tänään syömässä sushia itekseni ja oli se kyllä yhtä hyvää kun muistinkin. Ai että. Mutta joo, täytyy suunnata ostamaan ruokaa. 

Milla ☆

P.s. Yritin ettiä tänään tossa yhellä kadulla olevaa ruokakauppaa. Muistan et oon siä kerran ennen käyny. Ihmettelin kun en löytäny sitä ja tajusin et heeei, sehän on toi mikä on ihan rempassa, ootko tosissas?! Eli mun lähin marketti (jos konbineita ei lasketa) on nyt sit 2km päässä, voi persus... Siinä luki et sen pitäis olla syyskuuhun asti rempassa (suunnitelma), et paljonhan se venyy siittä? Siihen myös aukee joku eriniminen kauppa. Toivottavasti se on vähän edullisempi, kun se mikä siinä oli. No kunhan nyt aukeis vaan nopeesti! Toisaalta kun pyörän saa käyttöön niin eihän se 2km sit oo paha kauppaan mennä.

P.p.s. Mua yritettiin taas saada telkkaan Naritan kentälle. Käännyin vahingossa kattoo siihen kameraan, kun se kysy et "heei, olisko sulla hetki aikaa?" ja mun suu tipahti auki kauhusta ja käänsiin pääni ja lähin kävelee poies mitään sanomatta :DDD Se huuteli perää et "ei vai..?". Toinen kerta oli tänään kun kävelin Tenjinissä. Näin 2x kuvausryhmiä ja toisella kerralla mun perään juostiin et "anteeks, oon kaapeli tv:ltä blablabla... et tulis kuvattavaks?" johon minä "umm, tuota, mää en oikein haluis olla tv:ssä.." "ai et haluu, okei selvä, sori et vaivasin" "pahoittelen". Ainakin oli kohtelias tänään :D Mutta ei jooko enään kiitos.

2 kommenttia:

  1. Business-luokka, vähä siistiä! Ja lol jotenki ois pitäny arvata et se yks ei tajunnu tulla vastaan :D

    Toi kämppä on musta tosi ihana näköne *0* Ja vähän heti iskee taas kaipuu Japanii ku näkee kaikkia kuvia ja kuulee mitä siel tapahtuu ;A;

    Millos sul muute alkaa työt sit?

    Ääääh vähän haluun sinne takas >.<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyl jännä nähä millanen businessluokan puoli on :D
      No joo, siis ei saakeli.... alkaa menee uski vähän kaikkeen.
      Joo, kunhan vaan saa mielusen ja kodikkaan tuntusen kämpästä nii eiköhän tua ala viihtyy. Työt alkaa maanantaina! Ehtii vähän tottua menoon täällä.
      Tule tänne vaan mun nurkkaan asumaan hehee

      Poista