sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Matkavalmisteluja


Moimoi!

Tässä olisi tarkoitus aloittaa pikkuhiljaa kirjoitteleen vaihtoblogia Japanin vaihtoni ajaksi. Japaniin lähtö on tuossa elokuun alkupuolella ja näillä näkymin vaihdossa ollaan ainakin vuodenvaihteeseen saakka. Jos päädyn viihtymään Japanissa päin oikein hyvin niin on mahdollista, että haen jatko-aikaa vaihdolleni, jolloin voisin koulun siihen suostuessa olla siellä myös kevät lukukauden.

Nyt kun matkalle lähtöön on enää vähän päälle kuukausi yritän pitää vähän listaa, että kaikki Suomessa päin hoidettavat tärkeät asiat tulisi tehtyä.

Hoidettu:
- Lentoliput
- Hostelli Tokioon
- Ensimmäiset rokotukset
- Kelalle ilmoitettu vaihdosta

Vielä hoitamatta:
- Pankkiasiat (ensiviikolla)
- Viisumi (ensiviikolla)
- Yakkan shoumei (ensiviikolla/sitä seuraavalla, selvitä sposti mahdollisuus)
- Toiset rokotukset (heinäkuun lopulla)
- Matkavakuutus
- Apuraha säätiöltä
- Opintolaina?

- Osta uusi matkalaukku
- Käy kampaajalla
- Osta tuliaiset Japaniin

Vielä on siis hommaa jäljellä, vähän kauhistuttaa, mutta eiköhän nuo kaikki saa ajallaan tehtyä. Tuntuu vaan, että aika juoksee ja päivät vaan vierähtää toinen toisensa jälkeen.


Olen siis menossa vaihtoon Kyuushun saarelle Fukuokan kaupunkiin. Fukuoka on Japanin kuudenneksi suurin kaupunki. Olen ihan tyytyväinen, että pääsen hieman isompaan kaupunkiin vaihtoon, vaikka eihän Fukuoka nyt toisaalta kovin suuri ole verrattuna johonkin Tokioon tai Nagoyaan, mutta eiköhän siellä varmasti viihdy. Ennen Fukuokaan menoa käyn toisen koulustamme lähtevän vaihtarin kanssa Tokiossa, jossa olemme noin puolentoista viikon ajan. Fukuoka on kuitenkin sen verran kaukana Tokiosta, että mukavempi käydä siellä ennen koulun alkua. Sitten jos on aikaa matkustella lukukauden aikana niin olisi hienoa käydä mm. Osakassa päin, joka on lähempänä kuin Tokio, mutta toisaalta silti niin kaukana... No, täytyy katsoa kun Japaniin päin sitten pääsee, mitä sitä tekee.


Blogin nimi あまいかもしれない eli amai kamoshirenai voidaan kääntää muutamalla eri tavalla, ja juuri siksi en ole kirjoittanut あまい sanaa millään kanjilla. あまい voitaisiin kääntää tilanteesta riippuen esimerkiksi makea, herkullinen, imelä, tuoksuva, naiivi, huoleton, innoton, かもしれない puolestaan kääntyy yksinkertaisesti ehkä, kenties. Eniten mielessäni pyöri ajatus "sweet perhaps", ja siltä pohjalta keksin blogin nimen, mutta mikseipä nuo muutkin käännökset voisi toisinaan käydä vaihtooni, kuka sitä ikinä tietää mitä sattuu. Tämä ei kyllä ollut ensimmäinen nimi ideani, mutta ensimmäinen nimi joka ei ollut vielä varattu, joten sitä kautta valitsin sitten tämän.


Tästä eteenpäin nyt sitten näitä matkavalmisteluja hoitaessa ja vielä Suomesta nauttiessa, jos ne lämpimät säätkin sattuisivat tänne päin saapua.- Milla Ei kommentteja:

Lähetä kommentti